Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Sve duži i značajniji popis ovogodišnjih prezentera u noći dodjele Oscara

S obzirom na to da je dodjela Oscara ove godine poprilično "burna", jedva čekamo vidjeti tko će još stati na pozornicu tijekom najpoželjnije holivudske nagrade

Ovogodišnja dodjela Oscara održat će se 28. ožujka, a poznati su prezenteri koji će pojaviti na pozornici i dodijeliti zlatne kipiće. Na prvom popisu su se našli Kevin Costner, Zoë Kravitz, Lady Gaga, Rosie Perez, Chris Rock i Yuh-Jung Youn. Očekuje se da će u narednim tjednima biti objavljeno još imena. Niz novoobjavljenih prezentera pridružit će se prethodno najavljenima Wandi Sykes, Amy Schumer i Regini Hall u Dolby Theatreu u Kaliforniji za vrijeme odavanja priznanja najvećim prošlogodišnjim kinematografskim ostvarenjima.



Gotov svi prezenteri su imali doticaj s Oscarima i prije

Kravitz je zvijezda novog “Batman” filma, a jedina je prezentrica na popisu bez prethodnog iskustva na ceremoniji. Ipak, Zoe je imala više nominacija za svoje uloge u projektima poput “High Fidelity”, “X-Men: First Class” i “The Road Within” na nekim drugim dodjelama nagrada. Lady Gaga i Kavin Costner su na vrhu s po tri nominacije – Gaga za svoj rad u “A Star is Born” i Costner za “Dance with Wolves” iz 1991. godine. Gaga je otišla kući s nagradom za najbolju originalnu pjesmu, a Costner je otišao s najboljim filmom i najboljom režijom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Academy (@theacademy)

Neustrašiva glumica Perez 1993. godine nominirana je za najbolju sporednu žensku ulogu, kategoriju za koju je Youn trenutno nominirana na nekim drugim dodjelama. Bila je nominirana i prošle godine za zlatni kipić za ulogu u “Minari”. Iako Rock nema ‘oskarovskih’ nominacija, bio je domaćin 88. godišnje dodjele Oscara i smatra se favoritom obožavatelja.

O ovogodišnjoj dodjeli Oscara već se puno govorilo – što zbog podijeljenih mišljenja oko nominacija (nije li tako svake godine?!) što zbog načina i prijenosa dodjele. Naime, kipići za određene kategorije bit će dodjeljene prije same ceremonije, pa će snimke biti montirane u izravnom prijenosu. Ova odluka izazvala je buru reakcija u filmskoj industriji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime