Subota, 23 ožujka, 2024

Oscari 2022.: Sve što dosad znamo o filmskom događaju godine

Točan format dodjele Oscara 2022. još nije poznat, iako je Akademija objavila da će dobitnik Emmyja, Glenn Weiss, režirati dodjelu sedmu godinu zaredom

Prva dodjela Oscara u dobu pandemije, održana u travnju prošle godine, bila je puna emocija. Tijekom tri sata u društveno distanciranoj dodjeli, vidjeli smo Chloé Zhao kako ulazi u povijest kao prva Azijatkinja koja je osvojila nagradu za najbolju režiju, Frances McDormand kako osvaja svijet glume, Yuh-Jung Youn kako flertuje s Bradom Pittom. Anthony Hopkins proglašen je najboljim glumcem unatoč neospornom favoritu, Chadwicku Bosemanu.



Dakle, što bi mogli očekivati 2022. godine? Donosimo sve što do sada znamo o najvažnijoj večeri za filmski svijet!

Kada i gdje će se održati dodjela Oscara 2022?

Ove godine se održava 94. dodjela Oscara, a datum dodjele je 27. ožujka. Ceremonija započinje u 17 sati po pacifičkom vremenu. Prošle godine svečanost je održana na Union Stationu u centru Los Angelesa, ali ovaj put će se vratiti u svoj dom od 2002.: Dolby Theatre u Hollywood & Highland Center.

U kojem formatu će biti dodjela Oscara 2022.?

Točan format dodjele Oscara 2022. još nije poznat, iako je Akademija objavila da će dobitnik Emmyja, Glenn Weiss, režirati dodjelu sedmu godinu zaredom. U međuvremenu, Will Packer iz Girls Tripa bit će producent dodjele.

Predviđamo: Ovi filmovi imaju najviše šanse za osvajanje Oscara 2022.

Tko je domaćin dodjele Oscara 2022.?

Nakon tri godine ceremonija bez domaćina, ABC je potvrdio da će ceremonija 2022. imati domaćina. Vijest je objavio Craig Erwich, predsjednik Hulu Originals & ABC Entertainmenta, koji je nastavio hvaliti Willa Packera. “Will doista ima svoj dio u popularnoj kulturi i zabavi”, rekao je. “Znam da ima mnogo toga u pripremi i uskoro ćemo imati više detalja.” Tko bi mogao biti domaćin može se za sad, samo nagađati. Nedavni voditelji ceremonije bili su  Jimmy Kimmel, Chris Rock i Neil Patrick Harris. Nova imena o kojima se “šuška” su šarolika, od Selene Gomez do Toma Hollanda.

Tko nastupa na dodjeli Oscara 2022.?

Još uvijek nije jasno hoće li nastupi biti uživo ili unaprijed snimljeni (kao što su bili prošle godine), ali postava bi mogla imati najviše zvijezda u posljednje vrijeme. Akademija je 21. prosinca objavila uži izbor nominiranih za 10 kategorija uključujući najbolju autorsku pjesmu. Na popisu je H.E.R., koja je prošle godine odnijela kipić za “Fight for You” iz filma “Judas and the Black Messiah”, a sada će se natjecati s “Automatic Woman” iz “Bruiseda”. Ariana Grande i Kid Cudi za “Just Look Up” iz “Don’t Look Up”, Kid Cudi i Jay-Z za “Guns Go Bang” iz filma “The Harder They Fall”, Beyoncé za “Be Alive” iz filma “King Richard” i Billie Eilish za “No Time To Die”.

Sve o novim pravilima Akademije za dodjelu Oscara sljedeće godine

Kada će biti objavljene nominacije za Oscara 2022?

Nominacije za Oscara 2022. bit će objavljene 8. veljače.

Tko se očekuje da bude nominiran za Oscara 2022.?

Očekuje da će se filmovi “Belfast” i “The Power of the Dog” međusobno natjecati za najbolji film, a za petama su im ‘King Richard’, “Dina” i “West Side Story”. U međuvremenu, Jane Campion, Kenneth Branagh, Denis Villeneuve, Steven Spielberg i Paul Thomas Anderson najvjerojatnije su nominirani za najbolju režiju.

Čini se da u glumačkim utrkci za njaboljeg glumca Will Smith, Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield i Denzel Washington, baš kao što su Olivia Colman, Kristen Stewart, Lady Gaga i Nicole Kidman u utrci za najbolju glumicu. U kategoriji najbolje sporedne glumice mogle bi se naći Kirsten Dunst, Ariana DeBose i Caitríona Balfe, a u kategoriji najboljeg sporednog glumca, Kodi Smit-McPhee, Ciarán Hinds i Troy Kotsur. Zatim, tu je najbolji međunarodni film koji bi se mogao dodijeliti “Drive My Car”, “Flee”, “The Worst Person in the World”, “The Hand of God” ili “A Hero”.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime