Utorak, 23 travnja, 2024

Stiže remake crtića ‘Mala sirena’, fanovi se svađaju zbog glavne glumice

Dvadesetjednogodišnja pjevačica dio je R&B dvojca Chloe x Halle i štićenica Beyoncé, a pred njoj je definitivno velika karijera. No, nekim fanovima očito smeta. Stoga, donosimo sve detalje od dugo očekivanom filmu koji je napravio pomutnju na društvenim mrežama

Prošlo je više od 30 godina otkako je film ‘Mala sirena’ uljepšao veliki ekran i raspjevao nas s pjesmama poput “Pod morem” i “Dio vašeg svijeta”.



Disneyjev klasik vole mnogi rođeni kasnih ’80-ih i ranih ’90-ih, koji su pjevali zajedno s Arielom i pratili njezino putovanje na suho i zaljubljivanje u ljudskog princa. Radnja remakea u kojem se pojavljuju stvarni likovi postala je vruća tema u srpnju 2019., kada je Disney najavio da će Halle Bailey preuzeti ulogu Ariel.

sčjfaksgdjgh

Dvadesetjednogodišnja pjevačica dio je R&B dvojca Chloe x Halle i štićenica Beyoncé, a pred njoj je definitivno velika karijera. Ovo nije prva crna Disney princeza, jer princeza Tiana također je tamne puti, kao i Brandy iz filma ‘Pepeljuga’ – koja je bila prva osoba u boji koja je prikazana kao lik princeze. No, nekim fanovima očito neke stvari smetaju…

Donosimo sve detalje od dugo očekivanom filmu koji je napravio pomutnju na društvenim mrežama.

Premijera u kinima 26. svibnja 2023. godine

Disney je upravo objavio kako će se njegov remake sa živim glumcima pojaviti u kinima 26. svibnja 2023. godine. Halle Bailey je preko Instagrama otkrila kako je produkcija završila snimanje filma tijekom lipnja, a s fanovima je podijelila i prvo razmišljanje o Ariel. “Jedva čekam da vidite ovaj film koji je snimljen s toliko ljubavi (plus znoja, suza i krvi)”, napisala je.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Halle (@hallebailey)

Bailey će službeno glumiti Ariel

Rob Marshall, redatelj filma, izjavio je: “Nakon opsežnog pretraživanja, bilo je posve jasno da Halle posjeduje tu rijetku kombinaciju duha, srca, mladosti, nevinosti – plus veličanstveni glas – sve suštinske kvalitete potrebne za igranje ove ikonične uloge.”

Bailey je svoje uzbuđenje podijelila na Twitteru, nazvavši casting “ostvarenjem sna”.

Zanimljivo, nije bilo afroameričke Disneyeve princeze otkako je Anika Noni Rose 2009. godine dala glas Tiani. 

Jonah Hauer-King igrat će princa Erica

Nakon što je Harry Styles navodno odbio ulogu, Disney je proglasio Jonaha Hauera-Kinga princom Ericom. Glumac, rođen u Velikoj Britaniji, do sada je najzapaženiju ulogu ostvario u filmu ‘Male žene’. Ostala glumačka ostvarenja su mu u ‘Dog’s Way Home’ i ‘Once Upon a Time in Staten Island’.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jonah Hauer-King (@jonahhauerking)

Glumačku postavu također čine Javier Bardem, Melissa McCarthy i Hamiltonov Daveed Diggs

Disney je potvrdio glumačku ekipu: oskarovac Javier Bardem glumit će Arielovog oca kralja Tritona; Melissa McCarthy će glumiti morsku vješticu Ursulu; Awkwafina Arielinog prijatelja galeba Scuttlea; Jacob Tremblay igrat će BFF sirene, ribu Flounder, dok će Daveed Diggs glumiti slavnog glazbenog raka – Sebastiana. 

Lin-Manuel Miranda je napisao glazbu za film

Lin-Manuel Miranda radio je zajedno s Alanom Menkenom, koji je s pokojnim tekstopiscem Howardom Ashmanom napisao glazbu izvornog filma. Sada su zajedno stvorili glazbu za remake. Miranda je nedavno radio s Disneyjem na pisanju glazbe za Moanu iz 2016., a također je i producent ovog filma.

Razlike između izvorne i sadašnje Arile su digle pomutnju na društvenim mrežama 

Nakon što je objavljena Baileyina uloga, hashtag #NotMyAriel počeo je kružiti Twitterom. Mnogi su fanovi mišljenja kako je pjevačica potpuno pogrešan odabir za ulogu jer je Ariel iz animiranog filma iz 1989. bila Dankinja i imala je crvenu kosu.
Freeform je svoju mrežnu zvijezdu branio u otvorenom pismu upućenom “Jadnim, nesretnim dušama”. U objavi je objašnjeno kako “danske sirene mogu biti crne jer Danci mogu biti crnci” i da je “lik Ariel ionako izmišljen”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Freeform (@freeform)

Čak je i glumica Jodi Benson, koja je posudila glas Ariel u filmu iz 1989., branila Baileyin izbor.
“Najvažnije je ispričati priču. I važno je odgajati djecu da razlike izvana nisu važne”, rekla je Benson te dodala: “I bez obzira na to kako izgledamo izvana, bez obzira na našu rasu, naciju, boju kože, dijalekt, visinu, kilograme, boju kose… stvarno moramo ispričati priču.” 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime