Četvrtak, 11 travnja, 2024

Sve što trebate znati o ‘Ginny & Georgia’ – najgledanijoj seriji na Netflixu

Nakon nevjerojatnog 22-dnevnog prvog mjesta koje je držao 'Damin gambit' početkom studenog 2020. nova je Netflixova serija srušila taj rekord i - ako je suditi prema popularnosti - još će ga držati neko vrijeme 

I dok je pandemija ugrozila svjetsku ekonomiju, čini se kako je prošla i ova godina za Netflix produkciju i više nego uspješna. Njihove originalne serije stalno su među top 10 najgledanijih na platformi diljem svijeta.



Mnoge su se serije zadržavale određeno vrijeme na prvom mjestu gledanosti, ali ‘Ginny & Georgia’ od datuma izlaska – 24.veljače 2021. godine – ne silazi s vrha ljestvice. A to je, nakon nevjerojatnog 22-dnevnog prvog mjesta koje je držao ‘Damin gambit’ početkom studenog 2020. do sada najduže što je neka serija bila na 1. mjestu. 

Napola triler drama, napola teen priča

Netflixov novi hit govori o majci i kćeri koje su se preselile u novi grad. Uznemirena tinejdžerica Ginny pokušava pronaći svoj identitet u srednjoj školi – što joj otežava bučna majka Georgia, koja ne može dovesti vlastiti život u red. Serija je mogla krenuti sličnim putem kao nekoć vrlo popularne ‘Gilmorice’, no, umjesto toga, showrunner Debra J. Fisher i kreatorica Sarah Lampert dodale su dramu i probleme. Epizoda za epizodom prepuna je zanimljivih situacija, od ljubavnih drama, novih prijateljstava, pa čak i  kriminalne aktivnosti. Ginny & Georgia napola je triler, napola teen priča, s malim dijelovima komedije između ozbiljnih trenutaka. Uspješan recept – za svakoga po nešto.

 

Sve se kćeri na kraju dana pretvore u svoje majke

Nakon što je niz nesretnih događaja obitelj držao u pokretu više od deset godina, Georgia Miller (Brianne Howey) – lukava 30-godišnja samohrana majka – odlučuje se skrasiti u Novoj Engleskoj sa svojom 15-godišnjom kćeri Ginny (Antonia Gentry) i devetogodišnjim sinom Austinom (Diesel La Torraca). Kroz epizode istražujemo probleme u Ginnynom odnosu sa svojom uvijek tajnovitom majkom, dok se sve vrijeme bave pitanjima rase, klase i identiteta. S druge strane, Georgia se utapa u svojim financijskim problemima pokušavajući zadržati svoj šarm. Nakon odgledane serije shvatit ćete da se sve kćeri na kraju dana pretvore u svoje majke.

Hoće li biti druge sezone serije ‘Ginny & Georgia’?

Iako Netflix još nije službeno najavio novu sezonu završetak prve sugerira da postoji poprilično materijala za otkrivanje. Od Ginnynine neriješene romanse s Marcusom (Felix Mallard) do Georgijeve prošlosti koja ju je naglo sustigla… puno toga još treba istražiti.
Hoće li, pak, seksistički komentar na ljubavni život popularne pjevačice Taylor Swift, kao i njezina reakcija na društvenim mrežama utjecati na odluku o snimanju nove sezone, još nije poznato.
Isto tako, s obzirom da COVID-19 još uvijek utječe na datume snimanja i objavljivanja sadržaja, ništa nije sigurno. Ipak imamo dobru vijest: snimanje prve sezone trajalo je četiri mjeseca, pa ako se glumačka i producentska ekipa uspiju okupiti, mogli bismo očekivati  novu sezonu kroz godinu dana. Često se originalne Netflixove serije emitiraju, upravo godinu dana nakon prethodne sezone.

Što bi mogla biti glavna radnja 2. sezone ”Ginny & Georgia?

Pa, postoji oko tisuću pitanja koja ostaju neodgovorena završetkom prve sezone. Naime, jesu li Ginny i Austin stvarno pobjegli… i kamo planiraju ići? Također, što je s Ginnynom vezom s Marcusom? Kad smo već kod ljubavi, hoće li se doista dogoditi vjenčanje Georgije s gradonačelnikom? Kao što vidite – puno odgovora čekamo! 

Ono što sigurno znamo jest da serija neće zazirati od prikazivanja različitih likova i svakodnevnih situacija. Jedan od najboljih dijelova ‘Ginny & Georgia’ je njezin stalan razgovor o rasi, identitetu, seksualnosti i sposobnostima. Budući da je Ginny mješovite rase u uglavnom potpuno bijelom gradu, osjetna je njena frustracija i nemogućnost da se uklopi. S druge strane, njezina najbolja prijateljica Maxine (Sara Waisglass) je jedina u školi javno priznala da je gay. U seriji je prikazan i Maxinin otac koji je gluh. U drugoj sezoni možemo očekivati još novih likova koje društvo često zanemaruje…

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime