Subota, 23 ožujka, 2024

Svemu dolazi kraj: Na Netflix je stigla posljednja sezona Peaky Blindersa

Ispričati ovakvu priču ne bi bilo moguće bez nevjerojatne glumačke ekipe koja uključujue Cilliana Murphyja, Toma Hardyja, pokojnu Helen McCrory. Kraj 'Peaky Blindersa', čini se kao kraj jedne ere

“Posljednji dogovor koji se treba odraditi”, kaže Tommy Shelby, vođa bande, u traileru šeste sezone “Peaky Blindersa”. Nakon šest mega popularnih sezona, bliži se kraju seriji koju obožavaju milijuni. Serija je osvojila mnoge nagrade, a istražuje britansku kriminalnu i političku podlogu. Iako se posljednja sezona mogla naći na određenim piratskim stranicama, posljednja sezona je došla na Netflix!



Iako trailer ne otkriva mnogo, donosi mrak, agoniju, glamurozne interijere, smrt i nevolju na svojstven način “Peaky Blindersa”. Siva zavjesa podiže se u šestoj, ujedno i posljednjoj sezoni ovog kritičnog užitka, smještenog u burnu poslijeratnu Englesku, u kojoj siromaštvo, građanski rat i posttraumatski stres iz Prvog svjetskog rata vise poput vlažne magle nad zločinom Birminghamske obitelji”, stoji u sinopsisu serije.

 

Mračnost Tommyja Shelbyja 

Cillian Murphy i dalje se ističe u liku Thommyja Shelbija, kladioničara, političara i nasilnika čije je napore obično potkopavalo njegovo vodstvo klana Peaky Blinders. U 6. sezoni, serija odlazi u 1933. godinu, a Tommy se nalazi uz obalu Newfoundlanda i bavi se uvozom. Prekinuvši s konzumacijom alkohola, pokušava se vratiti “na pravi put” i nositi se s psihičkim ožiljcima koje je na njega ostavio Veliki rat. Međutim, omiljeni britanski antijunak prolazi kroz svoj posttraumatski stresni poremećaj, a situacija se dodatno zakomplicira kada se pojavi neprijatelj.

Netflix

Steven Knight koji stoji iza stvaranja serije, svakom je novom epizodom mijenjao društveno politički krajolik Britanije s početka 20. stoljeća. Ispričati ovakvu priču ne bi bilo moguće bez nevjerojatne glumačke ekipe koja uključujue Cilliana Murphyja, Toma Hardyja, pokojnu Helen McCrory. Kraj “Peaky Blindersa”, čini se kao kraj jedne ere.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime