Subota, 23 ožujka, 2024

TOP 10 najboljih filmova nenominiranih za Oscara

Ovdje smo probrali deset izvrsnih naslova koji su morali naći mjesta među nominacijama u nekoliko oscarovski bitnih kategorija ako su već dobili tek po jednu u sporednim kategorijama

Mimo masovne hipnoze i zaluđenosti filmskog svijeta Oscarom kao meritumom kategorije kvalitetnog i vrijednog spomena tokom protekle filmske godine, svake je godine veliki broj sjajnih filmova koji iz xyz razloga promaknu glasačima Akademije.



Uz sve ovogodišnje nominirane u kategoriji najboljeg filma među kojima se našlo nekoliko potpuno promašenih i isforsiranih filmova poput nastavka Top Gun: Maverick, nimalo specijalnih “Fabelmansovih” da nisu Spielbergov potpis ili glumačkih autopilota Elvisa i Tar, jednako kao što je bilo mjesta za realno fantastične filmove poput najviše nominiranog “Everything Everywhere All At Once” ili “Duhovi otoka”, a ka “The Banshees Of Inisherin”.

Mimo “Everything Everywhere All at Once” (11 nominacija), “All Quiet on the Western Front” (9 nominacija), “The Banshees of Inisherin” (9 nominacija) i “Elvis” (7 nominacija), ovdje smo probrali deset izvrsnih naslova koji su morali naći mjesta među nominacijama u nekoliko oscarovski bitnih kategorija ako su već dobili tek po jednu u sporednim kategorijama.

Ako su već glasači Akademije propuštali Vama ne daje opravdanje.

RRR (S.S Rajamouli)

Bollywoodska trosatna akcijska pretjerancija funkcionira kao totalni opozit suludosti koncepta “Everything Everywhere All at Once”, ali slične neameričke filmostvaralačke energije.

DECISION TO LEAVE (Chan-wook Park)

Južnokorejski romantično detektivski klasik kultnog redatelja.ž

INSPECTION (Elegance Bratton)

Gay crnac u marincima, drama, hej, kako je to promaklo wake američkoj politički korektnoj kontrakulturi.

NOŽ U LEĐA: GLASS ONION (Rian Johnson)

Iznimno zabavni detektivski sherlock holmeskovski mistery krimić.

BLONDE (Andrew Dominik)

Najkontroverziji mainstream film godine koji uopće nije kontroverzan, ali mimo nominacije Anne za glavnu žensku rolu imao je mjesta za još spomena.

SHE SAID (Maria Schrader)

Metoo pokret je u Hollywoodu posustao, ženske teme više ni zlostavljanje nisu hype, Harvey Weinstein je u zatvoru a ovaj sjajan žurnalistički film duguje nenominiranje samo lošem timingu i licemjerstvu i pomodnosti tema koje prolaze kod glasača Akademije.

HUSTLE (Jeremiah Zagar)

Najbolji sportski film godine, NBA rookie avantura nije drama “Moneyball” kvaliteta, ali nije ni daleko od spomenutog.

THE WORST PERSON IN THE WORLD (Joachim Trier)

Iako u EU launchan u jesen 2021. kao godina distribucije svijetom vodila se lanjska, pa je ova neoromantična ljubavna drama zapela u filmovima koje kopamo od Linkaltera.

BULLET TRAIN (David Leitch)/ JACKASS FOREVER (Jeff Tramaine)

Najzabavniji filmovi godine, svaki sa svojeg pola humora i akcije kao glavnih filmskih kvaliteta.

THE BATMAN (Matt Reeves)

Među ove godine nominiranim superjunacima u povlaci od Black Panthera preko Avatara do Toma Cruisea, moralo se naći mjesta i za reboot vodećeg superhero darkera.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime