Nedjelja, 7 travnja, 2024

TOP 20 serija koje s nestrpljenjem iščekujemo u 2023. godini!

S toliko toga za izabrati, analiza najiščekivanijih TV emisija koje dolaze 2023. je obavezna. Pa krenimo redom...

U 2022. bilo je mnogo fantastičnih i zabavnih serija, s još mnogo izvrsnih i dugo očekivanih naslova kojima se možemo radovati u 2023. Zlatno doba televizije možda je malo oslabilo, ali postoji mnoštvo zanimljivih, dobro napravljenih i nezaboravnih serija koje su debitirale u posljednjih nekoliko godina. Gledajući unaprijed u 2023., usluge streaminga ne pokazuju znakove usporavanja, gledateljima donose nove sezone omiljenih serija kao što su Ted Lasso i The Mandalorian, dok također predstavljaju niz potpuno novih serija koje će zasigurno oduševiti gledatelje.



Produkcija je bila suočena s brojnim kašnjenjima tijekom vrhunca pandemije, ali se od tada oporavila. Nova godina obećava povratak nekoliko serija koje je publika čekala najmanje godinu dana (a u nekim slučajevima i dvije). Naravno, 2023. ne bi bila ni upola uzbudljiva bez niza miniserija, TV prequelova, spinoffova i potpuno novih serija koje samo čekaju da privuku gledatelje. S toliko toga za izabrati, analiza najiščekivanijih TV emisija koje dolaze 2023. je obavezna. Pa krenimo redom…

20/ Nikad nisam ( četvrta sezona)

Nakon što je odlučila ostati u Sherman Oaksu na svojoj završnoj godini, Devi donosi veliku odluku u vezi sa svojim romantičnim životom koji će zasigurno biti dodatno istražen u 4. sezoni. Četvrta sezona je potvrđena kao posljednja serije, a bit će premijerno prikazana na Netflixu u nekom trenutku 2023., vjerojatno u proljeće ili ljeto. U četvrtoj sezoni vratit će se Maitreyi Ramakrishnan kao Devi, Darren Barnet kao Paxton Hall-Yoshida, Jaren Lewison kao Ben Gross i Poorna Jagannathan kao Devina majka Nalini. 

19/ Ironheart

Prvi put predstavljena u Black Panther: Wakanda Forever, Riri Williams, 19-godišnja studentica MIT-a i tehnološka izumiteljica poput princeze Shuri, dobiva vlastitu seriju – Ironheart. Disney+ serija vjerojatno će se odvijati nakon što se Riri vrati iz Wakande, iako su konkretni detalji zapleta još nepoznati. Ironheart će se sastojati od šest epizoda, a također će glumiti Anthony Ramos iz Hamiltonove slave. Serija će debitirati na Disney+ u drugoj polovici 2023.

18/ Daisy Jones and the Six

Temeljena na knjizi Taylora Jenkinsa Reida, Daisy Jones and the Six dokumentarna je serija koja prati fiktivni rock bend 1970-ih, njihov uspon do slave i njihov konačni razlaz. U glavnim ulogama Riley Keough, Camila Morrone, Sam Claflin i Suki Waterhouse, Daisy Jones and the Six sastoji se od deset epizoda i premijerno će biti prikazan na Prime Videou 3. ožujka 2023.

17/ The Three-Body Problem

The Three-Body Problem, dugoočekivana Netflixova serija, temelji se na popularnoj trilogiji kineske autorice Cixin Liu. Za televiziju su ga razvili voditelji Igre prijestolja David Benioff i D.B. Weiss, zajedno s Alexanderom Wooom, The Three-Body Problem prati prvi kontakt čovječanstva s izvanzemaljskom civilizacijom, dok se također usredotočuje na manje efekte valova Kineske kulturne revolucije i njezin utjecaj na širu sliku. U Netflixovoj seriji glume Benedict Wong, Eiza González, John Bradley, Tsai Chin i Jovan Adepo iz Babylona.

16/ Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Prije nego što je kraljica Charlotte objavila “dijamant” Tonove društvene sezone u Bridgertonu, bila je mlada žena koja se zaljubila u kralja Georgea. Queen Charlotte: A Bridgerton Storyje prednastavak popularne Netflixove serije, prateći naslovnu junakinju dok se penje na vlast i kako je njezin brak s kraljem Georgeom stvorio pomak i komešanje u visokom društvu. Serija se sastoji od osam epizoda i debitirat će na Netflixu u nekom trenutku 2023. Golda Rosheuvel će reprizirati svoju ulogu kraljice Charlotte, a Indija Amarteifio tumačit će mlađu verziju lika.

15/ Poker Face

Dugo očekivani Poker Face prati Charlie Calea (Natasha Lyonne), koja uvijek zna kad joj netko laže. Serija će se bavit novom misterijom svake epizode dok Charlie putuje s jednog mjesta na drugo rješavajući zločine. Johnson će režirati i napisati nekoliko epizoda, a Lyonne će učiniti isto osim glavne uloge. U seriji također glume Joseph Gordon-Levitt i Adrien Brody.

14/ Shadow and Bone (druga sezona)

Alina Starkov možda je porazila Darklinga u 1. sezoni Shadow and Bone, ali on se vratio i opasniji je nego ikad u 2. sezoni Netflixove fantastične serije. S mnoštvom novih likova koji se pridružuju uspostavljenom svijetu Grishe u borbi protiv Darklinga, Alina će trebati svu pomoć koju može dobiti. Shadow and Bone sezona 2 će debitirati na Netflixu 16. ožujka, a sastojat će se od osam epizoda. Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman i Kit Young glume u igranoj adaptaciji knjiga Leigha Barduga.

13/ Ahsoka

Prvi put predstavljena u animiranom filmu ‘Ratovi zvijezda: Ratovi klonova’, Ahsoka Tano, koja je nekoć bila Jedi Padawan Anakina Skywalkera, konačno dobiva vlastitu akcijsku seriju uživo na Disney+. Glumi je Rosario Dawson, Ahsoka je debitirala uživo u 2. sezoni The Mandalorian i pojavila se u 1. sezoni The Book of Boba Fett. Ahsoka je smještena u istu vremensku crtu kao i The Mandalorian, iako su detalji zapleta tajni. Serija će debitirati na Disney+ u nekom trenutku 2023., iako točan datum izlaska nije objavljen.

12/ You (četvrta sezona)

Netflix je preuzeo You od Lifetimea nakon prve sezone i od tada je veliki hit. Serija, koja prati upravitelja knjižare Joea Goldberga kroz njegove opsesivne romanse, od kojih je većina završila ubojstvom, vratit će se s četvrtom sezonom 9. veljače. Međutim, za razliku od prethodnih sezona, četvrta sezona bit će podijeljena u dva dijela, a svaki će se sastojati od pet epizoda. Drugi dio će debitirati na Netflixu 9. ožujka. U četvrtoj sezoni vidjet ćemo Joea (Penn Badgley) kako živi u Londonu, nakon što je prvo otišao u Pariz u pokušaju da uhodi Marienne (Tati Gabrielle), koja je pobjegla iz Madre Linde prije nego što joj se nešto loše dogodilo.

11/ The Witcher ( treća sezona)

Nakon što je službeno potvrđeno da se neće vratiti u četvrtoj sezoni, treća sezona serije The Witcher obilježit će posljednju ulogu Henryja Cavilla u ulozi Geralta od Rivije. Liam Hemsworth će preuzeti ulogu u četvrtoj sezoni. U trećoj sezoni The Witcher vidjet ćemo Geralta koji pokušava zaštititi Ciri od onih koji dolaze nakon nje, a njihov će odnos biti glavni fokus u cjelini. Vrijedi pogledati treću sezonu da biste vidjeli kako scenaristi ukidaju Cavillovu verziju Geralta. Netflixova serija premijerno prikazuje svoju treću sezonu u nekom trenutku 2023., iako službeni datum izlaska nije otkriven.

10/ Bridgerton (treća sezona)

U drugoj sezoni Bridgertona Anthony Bridgerton i Kate Sharma dobili su sretan završetak, dok su Penelope i Colin postavili kao sljedeći par koji će dobiti svoju ljubavnu priču u trećoj sezoni. Romantična serija prikazat će Jess Brownell u ulozi showrunnerice u Bridgertona 3, preuzimajući dužnost od kreatora serije Chrisa Van Dusena. Iako Netflix još nije objavio datum izlaska treće sezone Bridgertona, obožavatelji bi trebali očekivati da će se serija vratiti u nekom trenutku 2023., vjerojatno u drugoj polovici.

9/ Loki ( druga sezona)

Prva sezona Lokija uspostavila je multisvemir unutar Marvelovog kinematografskog svemira, poslavši Boga Varalica u pravu avanturu – onu koja je uključivala nekoliko dvojnika. Disney+ serija također je predstavila Kanga Osvajača, koji će se sljedeći put pojaviti u Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Loki druga sezona će vidjeti povratak Toma Hiddlestona u naslovnoj ulozi, sa tjednim epizodama koje se emitiraju na Disney+ počevši od ljeta 2023.

8/ Kruna (šesta sezona)

Kruna će završiti sa šestom sezonom. Dramska serija je usredotočena na različite članove britanske monarhije tijekom nekoliko sezona, posebno naglašavajući vladavinu kraljice Elizabete II tijekom desetljeća. U šestoj sezoni vratit će se Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta, koja je preminula u dobi od 96 godina u rujnu 2022., Jonathan Pryce kao princ Phillip, Dominic West kao princ Charles, Elizabeth Debicki kao pokojna princeza Diana i Lesley Manville kao princeza Margaret. Očekuje se da će Kruna biti premijerno prikazana na Netflixu krajem 2023.

7/ Succession

Stvari su postale napete u trečoj sezoni s djecom Roy izbačenom iz Waystar Royca, što bi mogao biti problem kojim će se baviti u četvrtoj sezoni. Dovoljno je reći da s obitelji Roy nikad nije dosadno, a stvari bi mogle postati još intenzivnije i kompliciranije u četvrtoj sezoni, koja će na HBO-u premijerno biti prikazana u proljeće 2023. Sarah Snook, Jeremy Strong, Brian Cox, Kieran Culkin, Matthew MacFayden , i Nicolas Braun su među glumcima koji se vraćaju.

6/ Agatha: Coven of Chaos

Jedan od vrhunaca WandaVisiona bilo je uključivanje Agathe Harkness, vještice koja je posjedovala Darkhold, moćnu čarobnu knjigu. Iako je Wanda Maximoff zarobila Agatu u Westviewu na kraju WandaVision, Agatha: Coven of Chaos će prikazati Kathryn Hahn u ponovnoj ulozi u spinoff seriji. Hahnu će se pridružiti Aubrey Plaza, Joe Locke i drugi. Agatha: Coven of Chaos trebala bi imati premijeru na Disney+ u zimu 2023.

5/ Ted Lasso ( treća sezona)

Čekanje na treću sezonu Teda Lasa bilo je teško. Serija Apple TV+, koja je postala uspješna nakon prikazivanja prve dvije sezone, trebala je debitirati s trećom sezonom u jesen 2022., ali će vjerojatno debitirati na proljeće 2023. Treća sezona Ted Lasso napisana je kao posljednja, s Brettom Goldsteinom, Jasonom Sudeikisom i drugima koji su izjavili da su uvijek gledali na omiljenu TV seriju kao na onu koja se sastoji od tri sezone. Međutim, nije bilo službene potvrde da će treća sezona biti posljednja Teda Lassa.

4/ Yellowjackets (druga sezona)

Prva sezons Yellowjackets bila je veliki hit, pa nije iznenađenje što je Showtime obnovio seriju za drugu sezonu, koja će premijerno biti prikazana 26. ožujka (24. ožujka za pretplatnike Showtimea, koji mogu gledati prve dvije epizode unaprijed). Ima dosta misterija koje treba riješiti u drugoj sezoni Yellowjacketsa, uključujući ono što se dogodilo sa Shauninom bebom. Glumačka postava koja se vraća uključuje Melanie Lynskey, Christinu Ricci, Juliette Lewis i Tawny Cypress.

3/ Gen V

Gen V je spinoff The Boysa, uspješne Prime Video serije. Gen V prati skupinu vršnjaka koji pohađaju školu za borbu protiv kriminala Sveučilišta Godolkin, koja je u vlasništvu Vought Internationala, organizacije na čelu s Homelanderom. U glavnim ulogama su Jaz Sinclair, Lizze Broadway, Sean Patrick Thomas i Chance Perdomo, Gen V premijerno će se prikazati 2023., prije četvrte sezone The Boys.

2/ The Mandalorian ( treća sezona)

Kada se treća sezona The Mandalorian premijerno pojavi na Disney+ 1. ožujka, proći će nešto više od dvije godine od završetka druge sezone. Treća sezona The Mandalorian nastavit će se nakon događaja iz druge polovice prve sezone, u kojoj su se Mandalorijanac i Grogu ponovno ujedinili i jurili galaksijom prema svojoj sljedećoj avanturi. 

1/ The Last of Us

Temeljena na istoimenoj popularnoj videoigri, The Last of Us postapokaliptična je drama koja će na HBO krenuti 15. siječnja. Seriju su kreirali Craig Mazin i Neil Druckmann, The Last of Us glumi Pedro Pascal kao Joel, krijumčar koji kreće preko zaraze opustošenih Sjedinjenih Država kako bi predao Ellie (zvijezda Igre prijestolja Bella Ramsey), tinejdžericu koja je imuna na infekciju mozga kordicepsom, u laboratorij u nadi da će stvoriti cjepivo.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime