Srijeda, 17 srpnja, 2024

Afera Christie: Književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića

Jedna od naših najdražih spisateljica je zasigurno Agatha Christie, a sada je u knjižare stigla knjiga o njezinom nestanku i jedva je čekamo pročitati!

Knjige su naša omiljena zanimacija za vrijeme ljeta. Uz njih se opustimo i otplovimo u svijet mašte, zaboravimo na probleme i posvetimo se životima ljudi na papiru. Svaki ljubitelj knjiga i čitanja ima žanr koji preferira, a mi se često odlučimo za krimiće i to baš one klasične. Jedna od naših najdražih spisateljica tog žanra je Agatha Christie, a sada je u knjižare stigla knjiga o njezinom nestanku i jedva je čekamo pročitati!Nina de Gramont – Afera Christie

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta. “Godine 1926. Agatha Christie nestala je na jedanaest dana. Jedina sam osoba koja zna što se krije iza njezina nestanka. Nisam Hercule Poirot. Ja sam ljubavnica njezina muža”.

Sredinom dvadesetih godina 20. stoljeća Agatha Christie spisateljica je koja svakim danom postaje sve uspješnija i slavnija, majka i supruga. Živi u svijetu glamuroznih zabava i opuštajućih vikenda na bogataškim imanjima. Nan O’Dea miljama je udaljena od tog svijeta, no ipak uspijeva ući u njega postavši sastavni dio života bračnog para Christie. Ubrzo postaje i ljubavnica Agathina supruga Archieja, odlučna u namjeri da ostvari svoj cilj i ozakoni njihovu vezu. Pomno je osmislila svaki korak. No taj plan nije začet kad je upoznala Christiejeve, već puno prije i motiviran je činom nezamislive okrutnosti koji joj je zauvijek promijenio život.

Zbog čega smo spremni ubiti?

“Afera Christie” izniman je roman američke spisateljice Nine de Gramont, bestseler koji se prevodi na više od dvadeset jezika. Djelo u kojem se pričom o čuvenom slučaju nestanka jedne od najpoznatijih autorica svijeta istražuju pitanja zbog čega smo spremni ubiti, što činimo u ime ljubavi i kakav se zločin nikad ne može oprostiti.

Nina de Gramont (poznata i pod pseudonimom Marina Gessner) američka je spisateljica i profesorica na Sveučilištu Sjeverne Karoline Wilmington. Autorica je više romana, a “Afera Christie” – jedan od najzapaženijih romana objavljenih na engleskom ove godine – donio joj je svjetsku slavu i iznimne pohvale kritike.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime