Subota, 23 ožujka, 2024

Emotivna promocija: ‘Knjiga o Gabi’ u Arsenovom rodnom Šibeniku

Nakon vrlo uspješne zagrebačke premijere Siniša Škarica i Gabi Novak u rodnom mjestu Aresa Dedića predstavit će biografiju i box-setova 'Diskobiografija vol.1 i vol. 2' ove glazbene dive

Nakon vrlo uspješne zagrebačke premijere ‘Knjige o Gabi’, autora Siniše Škarice i box-setova ‘Diskobiografija vol.1 i vol. 2’ glazbene dive Gabi Novak, u Šibeniku će se u ponedjeljak, 2. kolovoza, ispred wine bara Kamerino (između Muzeja grada Šibenika i krstionice katedrale sv. Jakova), održati jedna emotivnija premijera.



Naime, Šibenik je rodno mjesto Gabina pokojnog supruga Arsena i njihov morski dom, a osim autora i posebne gošće, Gabi Novak, na promociji će govoriti Ahmed Burić, Đorđe Matić i Nenad Rizvanović, urednik knjige. 

Glazbena karijera koja traje već više od šezdeset godina!

Knjiga o Gabi pisca i diskografa Siniše Škarice nastala je kao dio šireg projekta koji uključuje i box-setove “Diskobiografija” (u izdanju Croatia Recordsa), na kojima je sabrana većina pjesama koje je Gabi Novak snimila tokom glazbene karijere koja traje već više od šezdeset godina!

“Knjiga Siniše Škarice o Gabi Novak je priča o svima nama. O našim djetinjstvima, o našim odrastanjima, o bivanju starijima. Od prvih singlica, preko festivala, do pojave na albumima novih bendova, to je bio i ostao taj glas. Glas zlatnoga vremena kojeg nije umanjila ni pretvorba, ni tranzicija, ni promjena odnosa prema glazbi. To što je ona imala, imao je vrlo mali broj pjevačica, recimo da bi se mogla porediti s Francois Ardit, ili sa.. Tko zna. Ono što bi se moglo reći o tome jeste da je svaki stih koji je ona otpjevala, pjesma za sebe. Bio to šlagerski zabavnjak ili jazz standard, ili obrada šansone ili pjesma koja je napisana za nju, to je uvijek imalo samo njezin nivo. I kad si čuo to, znao si da je to – Gabi”, napisao je u predgovoru knjige Ahmed Burić.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime