Subota, 23 ožujka, 2024

Fanovi su oduševljeni: Biografija Rolling Stonesa konačno dostupna na hrvatskom jeziku

Nova, drugačija i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj pomalo kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na 'Kamenju', ali ono se i dalje kotrlja, poručuju iz Rockmarka

Točno na 60. rođendan, Rockmark je u hrvatskom izdanju objavio novu ažuriranu i aktualnu biografiju benda “Doba Rolling Stonesa: biografija najvećeg rock benda na svijetu” autorice Lesley-Ann Jones. Sama biografija benda jednako je uzbudljiva kao i njihove pjesme.



Grupa The Rolling Stones održala je svoj prvi koncert 12. srpnja 1962. I taj je datum ujedno predstavlja rođendan Stonesa, ističu iz Rockmarka. Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige “Tko je ubio Johnna Lennona?”, detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend. Što su sve dobili, a što izgubili, koga su i što žrtvovali?

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Rolling Stones (@therollingstones)

U knjizi su prikazani mnogi bitni događaji benda

Dotičući se svih bitnih događaja iz povijesti Rolling Stonesa poput smrti Briana Jonesa, Altamonta, racije u Redlandsu ili velikih ljubavi Anite Pallenberg te Marianne Faithfull, kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja. Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

Nova, drugačija i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj pomalo kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se mahovina možda skuplja na “Kamenju”, ali ono se i dalje kotrlja, poručuju iz Rockmarka.

Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.

Naslovna fotografija: @therollingstones

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime