Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Ne propustite: Knjiga za na more – sajam knjiga i super glazba ovaj vikend u Laubi

U Laubi vas tijekom dana očekuje izbor najboljih knjiga za plažu i kućnu literaturu, a večeri su rezervirane za glazbenu poslasticu - Femme Nouvelle, projekt koji okuplja mlade hrvatske kantautorice

Jedan vrlo poseban sajam knjiga, namijenjen ljubiteljima dobre literature, održat će se ovaj vikend (25. -27. lipnja) u Laubi, Kući za ljude i umjetnost. Knjiga za na more kroz svoj bogati program ujedinjuje književnost, glazbu i popratni kulturno-zabavni sadržaj među kojim će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe.



U ponudi će biti mnogo nagrađivanih naslova

Posjetitelji će imati priliku odabrati savršeno društvo za plažu među brojnim naslovima ponajboljih hrvatskih izdavača poput nagrađivanog romana “Mladenka Kostonoga” (OceanMore) Želimira Periša, koji je pisan kao postmodernistički roman strukture kartaške igre. Osim ove intrigantne priče izdavači će ponuditi pomno odabranu selekciju ljetnog štiva za sve ljubitelje pisane riječi, među kojima svakako treba izdvojiti sljedeće naslove: zbirku pjesama mlade pjesnikinje Marije Dejanović “Dobrota razdvaja dan i noć” (Sandrof), prvo papirnatno djelo Maria Brkljačića “Doručak za bič” (Durieux), slikovnicu “Tri putnika u zemlju Nut” (Mala zvona) Dorte Jagić s predivnim ilustracijama Agate Lučić, besteler “Damin gambit” (Ljevak) Waltera Tavisa, zbirku priče Tanje Radović “Osporavanje kiše” (MeandarMedia), dugo očekivani roman Gregoryja Davida “Sjena planine” (Fraktura), knjigu haikua “Gavran, Buddha, Yamaha” (Vuković i Runjić) Damira Šodana te knjigu mjeseca Matice hrvatske “Pod Velikim medvjedom” autorice Nives Opačić.

Ponešto za sve generacije

Osim izbora odličnih knjiga, u sklopu programa posjetitelji će svakodnevno moći sudjelovati u raznim interaktivnim i edukacijskim sadržajima namijenjenim za sve uzraste. Pojedinci će se tako moći okušati u kvizu te prisustvovati Book Clubu koji je zamišljen kao mjesto za razgovor o omiljenim naslovima. Osim toga, moći će se prolistati “Skica”, časopis studenata Akademije likovnih umjetnosti koji svake godine nastoji čitateljima približiti teme iz svijeta vizualnih umjetnosti.

Za najmlađe goste sajma organizirana je radionica pod nazivom Blackout Poetry koja za cilj ima najnižim uzrastima približiti svijet književnosti. Umjetničkoj atmosferi pridonijet će izdavačka kuća Mala zvona, u kojoj je niz ilustratora najmlađe generacije objavio svoja prva izdanja koja će biti prikazana na izložbi u sklopu sajma. Svi ljubitelji animiranog filma moći će uživati u projekciji kratkometražnog filma ježeva kućica u režiji Eve Cvijanović.

Ovaj trodnevni književni sajam počinje sutra (petak, 25. lipnja) u 16 sati. Slijedi večernji glazbeni program s početkom u 21 sati, a ostatak vikenda vrata sajma bit će otvorena od 11 do 20 sati. Što se tiče glazbenog programa, posjetitelji će moći uživati u glazbenoj poslastici Femme Nouvelle, projektu koji okuplja mlade hrvatske kantautorice. Sutra su na rasporedu koncerti Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Ivane Starčević, a u subotu gostuju Nika Turković, Ida Prester i Pocket Palma.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime