Subota, 23 ožujka, 2024

Sarah Jessica Parker oduševljena knjigom Banjalučanke Lane Bastašić

Lanin debitantski roman za odrasle 'Uhvati zeca' (Buybook, 2019.), koji preporučuje zvijezda serije 'Seks i grad', dobio je Europsku nagradu za književnost 2020. godine i preveden je na dvanaest jezika

Na Instagram profilu serije “And Just Like That” glavna glumica Sarah Jessica Parker predlagala je pratiteljima knjige za čitanje, a u njezin izbor najboljih knjiga ušla je i knjiga “Catch the Rabbit” (“Uhvati zeca”) autorice Lane Bastašić.



Lana Bastašić rođena je u Zagrebu 1986. godine, a odrasla je u Banja Luci. Njezin debitantski roman za odrasle ‘Uhvati zeca’ (Buybook, 2019.) dobio je Europsku nagradu za književnost 2020. godine i preveden je na dvanaest jezika. Lana je dobitnica nekoliko nagrada za kratku priču, poeziju i dramu, a osnovala je Školu književnosti “Bloom” u Barceloni.

Priča o sazrijevanju u patrijahalnom društvu

Knjiga ‘Uhvati zeca’ priča je o prijateljstvu dvije mlade žene i njihovom sazrijevanju u izrazito patrijarhalnom i konzervativnom društvu tijekom 90-ih i dvijetisućitih godina. Knjiga prati život Sare i Lejle koje se čuju nakon dvanaest godina. Sara živi u Dublinu, a Lejla u Mostaru. Spletom okolnosti se ponovno spoje i kreću na vožnju preko Bosne, Hrvatske i Slovenije, sve do Beča. Putem se Sara prisjeća prijelomnih trenutaka njihova odrastanja, kao i razloga zbog kojeg su se razišle. 
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lana Bastašić (@lanabasta)

Lana Bastašić je prošle godine objavila zbirku priča “Mliječni zubi”, a zatim i dnevnik ‘2020’ koji je napisala sa 5 autora (Luiz Bouharaou, Dijana Matković, Rumena Bužarovska, Danilo Lučić i Nikola Nikolić) u kojem svatko od njih bilježi svoje doživljaje u dva mjeseca. Kada su početkom 2020. počeli pisati, nitko od njih nije ni mogao slutiti da će pisati o jednoj od najčudnijih godina u povijesti čovječanstva.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime