Petak, 18 lipnja, 2021

Svjetski bestseler: Kako razumjeti dječji mozak i potaknuti njegov razvoj

U knjizi ćete pronaći najnovija otkrića iz područja neuroznanosti i dječje psihologije, alate za podupiranje djetetovih intelektualnih mogućnosti, ali i empatije, strpljenja, komunikacije te alate za postavljanje granica bez kazni i drame

Dječji mozak objašnjen roditeljima je bestseller koji roditeljima predstavlja potrebne alate i objašnjenja za bolje razumijevanje i poticanje razvoja dječjeg mozga.

U prvih šest godina života stvori se do 75 % živčanih veza, uspostavlja se emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema bliskim osobama što postavlja temelje funkcioniranja osobe za čitav život.

Osjećaj sigurnosti, skrbi i poticaji što ih nudi obitelj

Upravo zato potrebno je razumijeti dječji mozak i poticati njegov razvoj od najranije dobi. Suprotno uvriježenom mišljenju, dijete nije potrebno stalno izlagati složenim programima i pretjeranoj stimulaciji, potrebno je samo provoditi dovoljno vremena uz dijete.
Rođenjem djeteta, roditelji prihvaćaju veliku odgovornost, ne samo za tjelesnu dobrobit djeteta, već i za njegovu emocionalnu dobrobit i kompletan psiho-fizički razvoj.
Autor knjige Dječji mozak objašnjen roditeljima tvrdi: “Samo na osjećaju sigurnosti, skrbi i poticaju što ih nudi obitelj počiva cjelokupni razvoj djetetova mozga. Danas roditelji, više nego ikada u povijesti, imaju priliku biti uspješni u odgoju svoje djece.”
Roditelji danas nadohvat ruke imaju pristup nevjerojatno velikoj količini informacija koje im mogu pomoći da svoje dijete usmjere u najboljem smjeru. No, previše informacija ponekad može biti i štetno. U današnje vrijeme neprestane izloženosti gomili informacija, kao da pokušavamo sve postići što brže i što bolje. Dijete upisujemo na bezbroj čudotvornih programa, sportova, aktivnosti, a često zaboravljamo najvažniju stvar – empatija, osjećaj sigurnosti i ljubavi, koji su predispozicija za cjelovit razvoj djeteta, ne mogu se ubrzati, već jedino kontinuirano njegovati za dugoročan pozitivan učinak.

Kako svladati konflikte s djetetom, igranje, razgovor…

U knjizi Dječji mozak objašnjen roditeljima pročitat ćete kako uistinu biti tu za svoje dijete i potaknuti djetetov razvoj. U knjizi ćete pronaći najnovija otkrića iz područja neuroznanosti i dječje psihologije, alate za podupiranje djetetovih intelektualnih mogućnosti, ali i empatije, strpljenja, komunikacije te alate za postavljanje granica bez kazni i drame.
Knjiga nudi brojne savjete i autorove osobne primjere iz prakse kao oca troje djece. Autor nam daje i brojne učinkovite prijedloge za savladavanje konflikata s djetetom, igranje, razgovor te stvaranje pozitivne i sigurne atmosfere u kojoj se dijete osjeća opušteno i voljeno, a njegov mozak se razvija na najbolji način.
“Odgoj ne bi trebao biti puno više od podrške djetetu tijekom razvoja njegova mozga, tako da jednoga dana bude sposobno za samostalan život, ispunjenje vlastitih ciljeva i osjećaj zadovoljstva samim sobom”, izjavio je dr. Álvaro Bilbao

Glavne teme odgojnog procesa

ÁLVARO BILBAO je španjolski neuropsiholog, doktor psihologije i otac troje djece. Radio je u bolnici John Hopkins i Institutu Kennedy Krieger te surađivao sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). Primio je brojne nagrade iz područja psihologije i neuroznanosti. U ovoj knjizi obrađuje glavne teme odgojnog procesa, objašnjava mehanizme funkcioniranja mozga te navodi alate i strategije koji se mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, pokazujući kako njegovati djetetovu emocionalnu i racionalnu inteligenciju, samokontrolu, kreativnost, sposobnost pamćenja i empatiju.

Knjigu Dječji mozak objašnjen roditeljima u izdanju Egmontove biblioteke PULS možete pronaći u svim knjižarama te na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Pročitajte još...

Top 10 književnih noviteta za mlade – i one koji vole čitati u jednom dahu!

Nijedna tehnologija ne može zamijeniti taj stvarni osjećaj listanja papira pod prstima, miris knjige i osjećaj uzbuđenja koji donosi svaka nova stranica

Daniel Šuljić: Animafest je jedini veliki festival animacije koji se u potpunosti održava uživo!

Umjetnički ravnatelj Animafesta Zagreb, jednog od najcjenjenijih svjetskih festivala animiranog filma, nagrađivani redatelj Daniel Šuljić otkriva kakav su program pripremili za ovu godinu, tko sve od svjetskih faca dolazi uskoro u Zagreb te po čemu se Animafest i ove godine izdvaja od drugih velikih festivala

Svjetski hit: Dirljivi japanski roman koji će vas natjerati na razmišljanje

'Prije nego što se kava ohladi' japanski je hit roman autora Toshikazua Kawaguchija o propuštenim prilikama i drugim šansama, koji istražuje prastaro pitanje: Što biste promijenili da možete putovati u prošlost, još važnije, koga biste željeli susresti, možda posljednji put?

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom: Spielberg je već otkupio filmska prava

Prva knjiga britanskog autora Richarda Osmana postala je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling

Povezano

Zoran Maljković: U pandemiji su počeli čitati i oni koji prije nisu imali tu naviku

Jedan od najpoznatijih hrvatskih urednika knjiga, 'odgovoran' za Gorana Tribusona i Pavla Pavličića, s nama je podijelio razmišljanja o tome koliko se u Hrvatskoj čita te kako je pandemija utjecala na tržište knjiga. Maljković osim knjiga voli i serije i kazališne predstave, a otkrio nam je i tko mu je omiljeni kazališni redatelj

Roman Simić: Festival europske kratke priče od pisaca stvara prijatelje!

Umjetnički voditelj FEKP-a Roman Simić progovara o jubilarnom festivalu, gostima i programu te o interesima čitatelja za kratku priču, izdavaštvu, planovima i njegovom autorskom radu

Svjetska premijera nastavka očaravajućeg serijala Sedam sestara

U ovom nastavku čitatelji željno iščekuju saznati tko je tajanstvena sestra te se nadaju razotkriti misterij smrti oca sedam sestara. Nakon što sestre dobiju smaragdni prsten u obliku zvijezde i adresu u Novom Zelandu, kreću u napetu utrku diljem svijeta kako bi pronašle sestru koja nedostaje. No, možda sedma sestra ne želi biti pronađena...

Vilinska priča – o nesretnim ljubavima i odrastanju u Njemačkoj između dva rata

Novi Tribusonov roman sve će poznavatelje njegova ukusa vratiti u fazu kojom je započeo  spisateljsku karijeru – fazu fantastike. Roman Vilinska priča, koliko je roman o odrastanju, toliko je i bajka o sedamdesetak godina njemačke povijesti 20. st.

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime