Četvrtak, 5 rujna, 2024

TOP 7 knjiga u čijem čitanju uživamo ovoga ljeta

Odaberite jedan od naslova koje preporučujemo i, vjerujte nam, nećete požaliti

Nadamo se da ste jedni od onih sretnika koji se već dočepali mora, pa barem na nekoliko dana, ili da vam vrlo brzo počinje dugoočekivani godišnji odmor. Bilo da je tako, ili da se uskoro vraćate na posao, iskoristite svaki slobodan trenutak za opuštanje uz dobru knjigu. Odaberite jedan od naslova koje preporučujemo i, vjerujte nam, nećete požaliti.



Ti i ja na odmoru – Emily Henry

Emily je napisala priču o dvoje najboljih prijatelja iza kojih je deset zajedničkih ljetovanja. Alex i Poppy naizgled nemaju ništa zajedničko, osim prijateljstva koje održavaju iako većinu godine žive odvojeno – ona u New Yorku, a on u Ohiu. Možda im je ovaj odmor posljednja prilika za ljubav…

Krvavi mjesec – Jo Nesbo

Ovo je čak trinaesti nastavak krimi serijala. Nakon što mu se život raspao, Harry Hole otputovao je u Los Angeles s namjerom da se tamo opija do smrti. Dok aktivno radi na ispunjenju tog plana, sustižu ga nove drame. Vremešna glumica s kojom provodi vrijeme uvalila se u probleme. Život joj ovisi o tome hoće li narkokartelu vratiti ogroman novac koji ni ona ni Harry nemaju…

Žene koje previše osjećaju – Katarzyna Kucewicz

Psihologinja i psihoterapeutkinja Katarzyna Kucewicz problem visoke osjetljivosti poznaje u srž. Teško se nosiš s teretom vlastitih osjećaja? Lako te povrijediti? Ne snalaziš se u gomili ljudi? Čini ti se da ne možeš pronaći svoje mjesto u današnjem svijetu? Previše se opterećuješ zbog kritika i mišljenja drugih? Katkad te obuzme želja da pobjegneš od svih? Ako stei na barem jedno od postavljenih pitanja odgovorila potvrdno, Žene koje previše osjećaju prava je knjiga za vas.

Kodno ime banana – David Walliams

Kodno ime banana novi je dječji pustolovni roman krcat akcijom i smijehom. Godina je 1940. Velika Britanija ratuje s nacističkom Njemačkom. Jedanaestogodišnji Eric provodi dane u Londonskom zoološkom vrtu, jedinom mjestu na kojem je istinski sretan. Ondje se nalazi i njegova najbolja prijateljica: gorila Gertruda. Uz tutnjavu eksplozija i ispod flota prijetećih bombardera Eric će morati izbaviti Gertrudu i izvući je iz smrtne opasnosti. S ujakom Sidom, čuvarom zoološkog vrta, Gertruda i Eric morat će pobjeći iz Londona. Ali dok se skrivaju na engleskoj obali slučajno će razotkriti super-tajni nacistički plan…

Putovanje zvano igra – Marko Babić

Marko je otkrio da ima neobičan dar, običnu priču ispričati na jako zanimljiv način. Taj kompliment pomilovao je njegov ego. Zaključak je da knjiga koju držiš u rukama jedna obična priča jednog običnog lika o jednom običnom raku, ispričana na neobičan (ili, ako pitaš njegov ego, jako zanimljiv) način. Ovo je knjiga o njegovu putovanju od trenutka dijagnoze, dao je kako kaže svaki atom sebe da to ne bude priča o raku.

Zelena svjetla – Matthew McConaughey

Zelena svjetla su memoari jednog od najpoznatijih glumaca današnjice, Oscarom nagrađenog Matthewa McConaugheya. Jedinstvena mudrost Matthewa McConaugheya, artikulirana iznenađujuće raskošnim jezikom, sadrži glumčeve uvide i spoznaje koje su transformirale njegov život, a koje će zasigurno potaknuti i vas da se svako jutro budite s novim elanom i motivom za daljnju borbu.

Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja – James Norbury

Puna drevne mudrosti, humora i nježnosti, Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja priča je o pomirenju i prihvaćanju života, hrabrosti koja je za to potrebna, ispričana kroz kratke crtice neizmjerne dubine. James Norbury donosi nastavak priče o pandi i zmaju koji uče o tome kako su izazovi i promjene sasvim prirodni dijelovi života ključni za rast te nastavlja inspirirati čitatelje svih uzrasta svojim slatkim ali dubokim prijateljstvom! Pratite njihovu novu pustolovinu koja ih vodi na put daleko od kuće, ali bliže jedno drugome, ispunjenu predivnim ilustracijama prepunim šarma i topline!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime