Subota, 23 ožujka, 2024

Vikend uz knjigu: Stigle su dvije hit knjige koje nećete ispuštati iz ruku!

Kako bismo se tijekom vikenda što bolje odmorili, sve tehnologije i društvene mreže mijenjamo za dobru knjigu. I to onu knjigu koja će nas opustiti i nasmijati, odvesti u neke druge svemire u kojima zaboravljamo na sadašnjost barem na nekoliko trenutaka

Iza nas je još jedan radni tjedan, a ako se nas pita, pošteno nas je izmorio i spremni smo za vikend i odmor. Doduše, šteta što ne traje duže, ali prihvaćamo sve što se nudi. Kako bismo se tijekom vikenda što bolje odmorili, sve tehnologije i društvene mreže mijenjamo za dobru knjigu. I to onu knjigu koja će nas opustiti i nasmijati, odvesti u neke druge svemire u kojima zaboravljamo na sadašnjost barem na nekoliko trenutaka. U knjižnice su došla čak dva nova književna hita, a mi imamo sve detalje!



Hit ljubić – Čitam te kao knjigu

Rujan je u biblioteci Puls rezerviran samo za hitove. U knjižare je upravo stigao hit ljubić omiljene autorice romantičnih komedija, Emily Henry! Roman “Čitam te kao knjigu” brzo se nakon izdavanja popeo na listu bestselera The New York Timesa, a čitatelje diljem svijeta oduševio je originalnom feel-good radnjom, živopisnim likovima i nevjerojatno duhovitim dijalozima. Ovu knjigu želite čitati nakon napornog kišnog dana, zamotani u dekicu jer garantirano podiže raspoloženje.

“Čitam te kao knjigu” donosi priču o ambicioznoj književnoj agentici Nori koja pokušava preboljeti partnera koji ju je upravo ostavio zbog skromne i opuštene djevojke. Nora, kojoj su u životu na prvom mjestu klijenti, gradska vreva i fine stvari, na nagovor svoje sestre odlazi na ljetovanje u malo mjesto u Sjevernoj Karolini. Tamo neprestano susreće Charlieja, književnog urednika iz New Yorka. To bi i zvučalo slatko da nema činjenice kako su se u prošlosti Nora i Charlie već susreli i to, u najmanju ruku, nije dobro prošlo…

 Otkrijte svjesno roditeljstvo i saznajte kako odgojiti dobre ljude!

Još jedna hit knjiga koja stiže u knjižare ove jeseni dolazi iz područja odgoja i roditeljstva, a roditeljima će pomoći tamo gdje su najslabiji. Nijedan roditelj nije savršen, a u teškim ili stresnim trenucima možda reagirate kako ne biste htjeli, primjerice, vikanjem. Međutim, niste sami.

Knjiga “Odgajanje dobrih ljudi” vodič je za svjesno roditeljstvo koji će vam pomoći da ostanete smireni – čak i tijekom najgorih djetetovih izljeva bijesa – i odgovorite na njih konstruktivno i suosjećajno. Osim toga, naučit ćete sve što je potrebno za izgradnju odnosa s djetetom temeljenog na ljubavi i uzajamnom poštovanju.

Roditeljske su reakcije često duboko ukorijenjene i naučene od vlastitih roditelja. No, kako prekinuti taj krug i biti roditelj, ali i osoba kakva želite biti? Ovaj vodič pomoći će vam da shvatite kako mijenjanje vaših vlastitih “automatskih reakcija” može imati dugoročan pozitivan učinak – ne samo na vas i vašu djecu, nego i na buduće naraštaje. Kada djeca vide da roditelji reagiraju ljubazno i strpljivo, ona se uče ljubaznosti te odrastaju u zadovoljne i samopouzdane ljude.

 

Knjige su dostupne u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupan je u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime