Subota, 23 ožujka, 2024

Osjećaj preopterećenosti i neuspjeha na poslu: 4 savjeta kako biti što zadovoljniji na poslu

Bilo da se mučite s prilagodbom drugačijem radnom okruženju ili postavljate sebi pitanje je li vrijeme za traženje novog posla ili se samo želite osjećati sretnije na trenutnom radnom mjestu - donosimo savjete koji će vam pomoći

Iako je pandemija pala u drugi plan, sustigle su nas nove krize i problemi koji nam izravno, ili neizravno, utječu na posao. Bilo da se mučite s prilagodbom drugačijem radnom okruženju ili postavljate sebi pitanje je li vrijeme za traženje novog posla ili se samo želite osjećati sretnije na trenutačnom radnom mjestu – donosimo savjete koji će vam pomoći.Osmislite svoj radni tjedan kako biste bili sretniji

Način na koji provodite vrijeme na poslu utječe na vašu sreću. Nema ništa gore nego doći do kraja tjedna i osjećati se kao da zapravo niste postigli puno; osjećaj neispunjenosti nije kompatibilan sa srećom. Umjesto da ‘pohranjujete sreću’ za vikende ili praznike, kako bi bilo da vam sreća bude dio radnog tjedna? Kako biste maksimalno povećali trenutke sreće na poslu, usredotočite se na to kako provodite vrijeme. Otkrijete koji vas trenuci na poslu ispunjavaju, a koji vam stvaraju stres. Potrudite se imati što više sretnih trenutaka za vrijeme radnog vremena.

Vlastiti mir je najvažniji: Što napraviti ako niste dobro tijekom praznika?

Usredotočite se na svoje snage

Jedan od najboljih načina da budete sretni na poslu jest da radite ono u čemu ‘pronalazite sebe’ i u čemu ste dobri. Ne gubite vrijeme pokušavajući biti dobri u svemu i prihvatite svoje slabosti. Usredotočenost na vaše jedinstvene snage i ulaganje vremena u njih, ne samo da će činiti vaš rad učinkovitim i produktivnim, nego će vam dati i osjećaj ispunjenosti. Često, kada ljudi prepoznaju svoje slabosti, pokušavaju ih savladati, ali to samo promiče ideju da se svi trebaju prilagoditi istom skupu osnovnih vještina te stvara timove u kojima su svi prosječni – u svemu.

Uskladite svoju ulogu sa svojim vrijednostima

Pandemija je dugoročno učinila ljudima uslugu jer je razotkrila tvrtke koje su uljepšavale svoje poslovanje. To je pomoglo ljudima da identificiraju ona poduzeća koja su uistinu predana poboljšanju društva i svijeta oko sebe te identificiraju uloge u kojima će moći ostaviti najveći utjecaj, steći ispunjenje u karijeri i osjećati se istinski sretnim što se svaki dan pojavljuju na poslu.  

Hrvatski Telekom je u sklopu božićne kampanje “Kako si?” snimio serijal videa koji nam mogu pomoći da odgovorimo na pitanja koja nas muče ovih blagdana. Psihologinja Karla Lončarić nas podsjeća da ne sumnjamo u sebe, da dijelimo sve emocije s bližnjima, ali i nadređenima. Također, savjetuje nas da budemo blagi prema sebi.

Istražite svoje strasti 

Digitalno doba učinilo je lakšim nego ikad prije razvoj znanja i novih vještina. Istraživanje i učenje o onome što vas zanima može povećati sreću i ispunjenost u svim područjima vašeg života i dati vam malo pozitive u životu ako ste imali težak dan u uredu. Nadalje, barem dio vještina koje naučite će vam biti od koristi u svakodnevici, bilo poslovnoj ili privatnoj.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime