Utorak, 26 ožujka, 2024

Anatomy Of A Scandal: Nova Netflixova serija koja preispituje odnos pravde i moći

"Anatomy of A Scandal" adaptacija je istoimenog uzbudljivog romana Sarah Vaughan, a serija je najavljena kao psihološki triler od šest dijelova smješten u mračne parlamentarne urede Westminstera

Sienna Miller zvijezda je Netflixove napete nove sudske drame, koja će biti prvi dio višesezonske antologijske serije koja prikazuje osobne i političke skandale britanske elite. “Anatomy Of A Scandal” adaptacija je istoimenog uzbudljivog romana Sarah Vaughan, a serija je najavljena kao psihološki triler od šest dijelova smješten u mračne parlamentarne urede Westminstera.



Serija prati James i Sophie Whitehouse, vladinog ministara i njegovu suprugu čiji se životi preokrenu kada je James optužen za silovanje. Par je gurnut u središte pozornosti, ali Sophie je uvjerena u nevinost svog muža i odlučna zaštititi svoju obitelj. U međuvremenu, Kate Woodcroft, odvjetnica koja vodi slučaj, jednako je sigurna u njegovu krivnju i spremna ga je natjerati da plati za svoje navodne zločine.

Sigurni smo da će biti uzbudljivo gledati kako privilegija i moć imaju utjecaj na suđenje. Prema tvorcima serije David E Kelley i Melissa James Gibson, pozabaviti će se “pravom, istinom i granicama pristanka”.

Tko je u glumačkoj ekipi ‘Anatomy Of A Scandal’?

Miller će glumiti Sophie, majku dvoje djece čija se idilična egzistencija polako raspliće. U ulozi njezinog partnera Jamesa, ambicioznog i karizmatičnog operatera koji je blizak premijeru, bit će Rupert Friend. Michelle Dockery glumit će Kate, odvjetnicu koja je specijalizirana za procesuiranje seksualnih zločina i vjeruje da je dobila slučaj života. Glumačku postavu zaokružuju Naomi Scott kao Jamesova tužiteljica, Olivia Lytton, bistra mlada parlamentarna istraživačica koja je prethodno imala aferu s njim i Josette Simon kao Jamesova odvjetnica Angela Regan.

Tko stoji iza kamere na Anatomiji skandala?

SJ Clarkson, koja je poznata po svom radu na “Jessici Jones” i “The Defenders”, a nedavno je najavljena i kao redateljica nadolazećeg “Spider-Man” spinoffa “Madame Web” režirat će  svih šest epizoda. Showrunneri serije jednako su impresivni: Melissa James Gibson, koja je nominirana za nagradu Emmy za svoj rad na “Kući od karata”, i 11-struki dobitnik Emmyja David E Kelley. Ako ćemo gledati njegov rad na “Velike male laži”, “Slom” i “Devet savršenih stranaca”, “”Anatomy of A Scandal” trebala bi biti jednako napeta.

Što će pokrivati ​​buduće sezone ‘Anatomy of A Scandal’?

Prema Deadlineu, serija je zamišljena kao antologija, s nadom da će se svaka nova sezona fokusirati na drugačiji skandal. Već je povučena usporedba s “A Very English Scandal”, u kojem je Hugh Grant glumio liberalnog zastupnika Jeremyja Thorpea, a Ben Whishaw njegovog nekadašnjeg ljubavnika Normana Josiffea, dok je drugi dio serije, “A Very British Scandal”, usredotočen na Claire Foy i Paula Bettanyja kao posvađani Vojvoda i vojvotkinja  Argylla.

Seija je dostupna na Netflixu od 15. travnja 2022.!

Fotografije: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime