Utorak, 23 srpnja, 2024

Održan 9. Pink Day Zagreb: Slavlje lijepe strane života uz fina ružičasta vina

Uz druženje s vinarima i maslinarima, Pink Day su i ove godine obilježile vrhunske radionice, nagrade najkreativnijim izlagačkim stolovima, kao i nova lokacija, Lauba - kuća za ljude i umjetnost, koju je Pink Day ispunio optimizmom i veseljem

Pink Day – festival ružičastog mirnog i pjenušavog vina, održan prošli vikend u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Laubi – proslavio je lijepu stranu života, dolazak ljeta, umjereno konzumiranje najfinijih rosé vina idealnih za tople dane, izvrsna ekstra djevičanska maslinova ulja te – sve popularnije ružičaste koktele.Uz druženje s vinarima i maslinarima, Pink Day su i ove godine obilježile vrhunske radionice, nagrade najkreativnijim izlagačkim stolovima, kao i nova lokacija, Lauba – kuća za ljude i umjetnost, koju je Pink Day ispunio optimizmom i veseljem.

Srpska vina izazvala veliku pozornost

U ružičastim vinima, ali i ekstra djevičanskom maslinovom ulju (GREEN IN PINK  by Romerquelle službena voda festivala) uživalo je više stotina posjetitelja, često odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, koji su kušali više od 120 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije i Austrije te Srbije, čija su vina izazvala posebno zanimanje javnosti. Jedna od izlagačica bila je i pjevačica Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem koji su izlagali vina vinarije Vertiz.

Festival prijatelj ove godine je bio V.A.P.T. (Vinotrade Acrobat portfolio tasting) te je održana i Masterclass radionica pod nazivom “VAPT rosé vina” powered by Premium Visa, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a nadahnuto su je vodili Dino Kušen i Juraj Dusper. Zanimljiva je bila i radionica, posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, pod nazivom “Autohtone sorte Hrvatske”, a vodio ju je jedan od najvećih znalaca s područja maslinarstva Edi Družetić.

Radionicu “Pink Mixology” powered by Double Dutch / Alca Beverages vodila je Natali Borić, prvakinja među mladim barmenima, a u nedjelju je, pak, održana radionica “Rosé od autohtone sorte svrdlovina” powered by Ministarstvo poljoprivrede koju je vodila mag. ing agr. Nikolina Paleka.

Nagrade za najmaštovitije izlagačko mjesto  

Posjetitelji su se mogli odmoriti u WOW kutku i na dar dobiti ružičaste naočale – kako bi simbolično, nakon dugog pandemijskog razdoblja, pogledali svijet na vedriji i optimističniji način. Osim toga, Laubin bar zanimljivog imena “Bez naziva bar” posebno za ovu ružičastu prigodu je pripremio – Pink Menu – pa su posjetitelji i izlagači kušali fine, ali i lijepe zalogaje.

Na radost izlagača, Pink Day je nastavio i s tradicionalnim nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog mjesta. Žiri u sastavu: Sanja Muzaferija, predsjednica udruge WOW; osnivačica i direktorica festivala Pink Day, Zrinka Jelić-Belinić, izvršna direktorica Festivala, i Vlasta Pirnat, art-direktorica Festivala, odabrao je najljepše izlagačke stolove.

Ove godine glavna nagrada otišla je u ruke zagrebačke Miva galerije vina koja je premijerno izložila brend najprodavanijeg rosé vina na svijetu, “Whispering Angel”. Na kraju prvog dana festivala održan je i party u suradnji s Laubom na kojem je poslužena posebna pink ponuda pića uz glazbeni program na kojem su se u odličnoj atmosferi družili izlagači, posjetitelji i svi prisutni!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime