Petak, 22 rujna, 2023

Craft pekarnice su zavladale Zagrebom – ovo su naše omiljene!

Posljednjih godina u Zagrebu otvoreno je niz pekarnica s vrhunskim, craft proizvodima koji odskaču kvalitetom od uobičajene ponude kvartovskih pekara

Pekare su postale popularno mjesto i puno više od običnih namirnica. Primamljiva peciva neobičnog izgleda privukla bi svakog slatkoljupca. Posljednjih godina u Zagrebu otvoreno je niz pekarnica s vrhunskim, craft proizvodima koji odskaču kvalitetom od uobičajene ponude kvartovskih pekara. Donosimo vam naše omiljene.

Noel Bread & Deli



Noel od 2019. godine ima Michelinovu zvjezdicu, a u svako jelo u restoranu, kao i u sve proizvode u skoroj Bread & Deli trgovini, primjenjuju vrhunske tehnike, koriste sezonske namirnice i ulažu mnogo truda i strasti. Noel Bread & Deli trgovina bit će locirana odmah pored restorana.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Noel Bread&Deli (@noel_breadndeli)

 Korica

Ovo je prva majstorska pekarnica u gradu koja se sada nalazi na čak tri adrese u samom centru Zagreba! Osim najukusnijih francuskih zalogaja poput baguettea, briocha ili kroasana s bademom, moderno uređena Korica nudi i pregršt izbora za one koji za doručak biraju slatke zalogaje. Svakako savjetujemo da u tom slučaju kušate genijalnu pitu od limuna ili kruh od banane koji će svakog ljubitelja slatkih zalogaja oduševiti već na prvi griz.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢 𝐤𝐫𝐮𝐡® (@korica.hr)

 Bread Club Zagreb

Omiljeno mjesto slatkoljupca nalazi se na više lokacija u Zagrebu, točnije u samom centru grada, na Trešnjevci, te najnovija lokacija u Maksimiru. Bread Club poznat je po šarolikoj ponudi uksunog kruha i slastica u gradu. Od raznovrsnih sourdough kruhova, neodoljivih focaccia i vrhunskih pizza pa do kroasana, cruffina i ostalih ukusnih delicija.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bread Club – sourdough bakery (@breadclub_zagreb)

 Invisible Bakery Kroštula

Svjetski trend ghost kitchen trenutno je u pravoj ekspanziji i sve više zauzima prostor u gastro svijetu. Pa je tako i Zagreb dobio prvu “nevidljivu pekaru”. Ta pekara zapravo ne postoji, ali je zato u prvi plan stavljen vrhunski, prirodni proizvod. Ističući svoj koncept “uvijek toplo” kojim nastoje da, bez obzira naručili TBC croissant, focacciu ili pinsa sandwich, na vrata uvijek dobijete topao proizvod. Iako pekaru ne možete naći proizvodi su dostupni putem dostavnih servisa Wolt i Glovo.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Invisible bakery Kroštula (@invisible.bakery.krostula)

 Simple Bake

Prva potpuno veganska pekarnica bez glutena na ovom području nalazi se samo nekoliko koraka od Simple Greena restorana. Preporuka za isprobavanje raznolikih kruhova gluten free pa sve do bureka koji je itekako zdravija verzija nego klasični. Uz pekarske proizvode i sendviče na izbor imate i deserte. 

 

 

Pročitajte još...

Sestre Klobučar iz Daruvara: kuhanje je zabava puna okusa i dekoracija!

Sestre klasične recepte uvijek promijene u nešto što se njima čini finije. A onda to i zabilježe, ponajprije na svom instragm profilu @kao.kuham – jer su oduvijek kuhale onako otprilike, od oka, i 'kao'. Na njihovom meniju naći ćete mnoge poznate recepte - u zdravijoj varijanti

Leonarda Pejša: Kako je omiljena konobarica u Pakracu postala vrhunska gastro majstorica

Leonarda kuha i peče za obitelj, prijatelje i poznanike i veseli je što joj se javlja sve više ljudi zainteresiranih za njezine kruhove i načine pečenja

Uskrsna gastronomija: Bogato uz janjetinu i skromno uz jaja

O uskrsnoj gastronomiji, jajima, pinci i drugim delicijama iz pera Mixerova kolumnista Zlatka Galla

Mmmljac: Popularna craft pekarnica otvorena je na još jednoj lokaciji!

Kako bi se suprotstavila teškašima koje možemo vidjeti na svakome uglu, skupina mladih entuzijasta odlučila je otvoriti malu craft pekaru koja svoje proizvode radi na malo drugačiji način

Povezano

Mekane i slasne: Donosimo recept za tapioka kuglice

Glavni sastojak ovog brazilskog specijaliteta je brašno tapioke, odnosno škrob izvađen iz korijena biljke manioke. Pufaste okruglice super su ideja fingerfooda

Recept dana: Salata s kvinojom i brokulom

Salata s kvinojom i brokulom je lagano i ukusno jelo, možete je napraviti za nekoliko dana, ali i ponijeti na posao i sve obveze u danu

Recept dana: Tjestenina s pestom i piletinom

Donosimo recept za ukusnu tjestenini s pestom i piletinom koja je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu

Otvorena je nova oaza talijanske gastronomije u srcu Zagreba

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju...

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime