Tost je postao popularan kada je avokado postao najomiljenija namirnica na foodie sceni. Ljudi su se malo pomalo počeli igrati s njim, ali kao i sa svakom hranom, ako je jedete stalno, brzo dođe do zasićenja.
Ako se želite poigrati s okusima i isprobati nove kombinacije namirnica za vas smo izdvojili 6 recepata koji će vašem tostu dati novo značenje.
Tost s humusom
Humus je još jedna namirnica koja je u posljednje vrijeme postala vrlo popularna. Namaz od humusa možete kupiti već gotov u trgovini ili se odvažiti na izradu sami, ali koju god opciju odabrali pazite da koristite obični humus koji nije aromatiziran. Donosimo vam dvije opcije tosta s ovim ukusnim namazom.
Veggie tost – na prženi tost namažite humus, grčki jogurt, tanko izrezane ili oguljene trakice tikvicama i mrkve te dodajte začinsko bilje i kapljicu maslinovog ulja.
Mediteranski tost – na prženi kruh namažite humus, izmrvite feta sir, dodajte šaku šipka i bučinih sjemenki s dodatkom maslinovog ulja i nekoliko listova svježe mente.
Avokado tost
Zbog njegove popularnosti ne možemo zanemariti tost s avokadom. Obje kombinacije su jednako ukusne i kvalitetno jelo za početak dana, ali i zdravi snack ako ogladnite između obroka.
Avokado tost s dodatkom – klasičnom avokado tostu dodajte hrskava slaninu za punoću okusa, uz naravno avokado kao bazu, i na vrh poširano jaje te prelijte s malo chilli umaka.
Caprese tost – ovo je talijanska verzija tosta, a nju ne možemo zamisliti bez sira. Na namazani avokado dodajte bocconcini sir (mini svježa mozzarella), prepolovljene mini rajčice, začine po želji, malo bosiljka i kapljicu maslinovog ulja.
Riccota kao baza tosta
Riccota je sir koji je slatkast i slaže se s mnogim jelima. Tost s riccotom možete poslužiti kao desert zbog slatkoće koju ovaj sir ima, ali je dovoljno zasitan i kao obroka sam po sebi.
Tost s bobičastim voćem – preko vrelog tosta namažite rikotu, dodajte svježe bobičasto voće ili ga prokuhajte i prelijte po tostu, dodajte nekoliko listića mente i kapljicu meda.
Mix tost – namažite Riccotom tosta kao podlogom, dodajte trakice mrkve, pržene šparoge, srce artičoke, malo salumija (možete koristiti omiljenu salamu), pesto i bosiljak.