Nedjelja, 24 rujna, 2023

Poslastica (i ne samo) za doručak: Banana bread french toast

French toast mnogima je jedna od najdražih poslastica za doručak. Brza i jednostavna priprema čine ga još primamljivijim, a kada se spoji s kruhom koji je zaludio mnoge gurmane - nastaje savršenstvo

Popularni Banana bread, odnosno kruh od banane prošle je godine, u doba mjera izoalcije, preplavio društvene mreže. Svi, ali baš svi su pravili banana bread. Zbog jednostavnosti i brzine izrade, a i činjenice da je odličan za iskoristiti prezrele banane, sve više ljudi ga obožava kao doručak ili desert.



Osnovni recept je vrlo jednostavan, a postoji i puno varijacija – dodavanjem orašastih plodova, čokolade i sl. Mi vam donosimo recept za popularni banana bread, u izdanju franch toasta. Uživajte!

Sastojci

Za kruh od banane:

  • 280g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 115g maslaca
  • 150g smeđeg šećera
  • 2 jaja, tučena
  • 5 zrelih, pasiranih banana

Za french toast:

  • 3 jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta ili paste vanilije
  • 2 žlice maslaca
  • 1 štruca kruha od banane
  • Šećer u prahu
  • Javorov sirup ili marmelada

 

Priprema

Banana bread:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, te pripremite tepsiju za kruh, lagano podmazanu uljem.
  2. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. 
  3. U zasebnoj posudi izmiksajte maslac i smeđi šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje i dodajte pasirane banane dok se ne sjedine. 
  4. Smjesu od banana dodajte smjesi brašna i miješajte drvenom žlicom dok se ne sjedine. Ulijte u podmazanu tepsiju. Pecite 1 sat te pustite da se ohladi 5-10 minuta, a zatim ga preokrenite na rešetku.

Frenh toast:

  1. U posudi vilicom istucite jaja, mlijeko i vaniliju.
  2. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Narežite kruh od banane na 4 debele kriške.
  3. Umočite svaku krišku u smjesu od jaja i stavite u vruću tavu. Pecite sa svake strane 1-2 minute dok ne porumene. 
  4. Pospite šećerom u prahu te poslužite s javorovim sirupom ili marmeladom.

Pročitajte još...

Nova godina, nova ja: 5 brzih i zdravih ideja za doručak – u 5 minuta!

Ne budite lijeni, ne preskačite doručak i izbjegavajte pekare u širokom luku pa se poslije nećete pitati od kuda vam višak kilograma i loša zdravstvena slika!  

Lako bismo se mogli prilagoditi na FIKU – švedski ‘gumb’ za pauzu od stresa

Skandinavska kultura usavršila je umjetnost uživanja u ugodnom, opuštenom i uravnoteženom životu. Osim toga, Skandinavci, pretežito Šveđani, razvili su i posebno umijeće ispijanja kave. Upoznajte Fiku, švedsku tradiciju uzimanja kvalitetnog vremena za uživanje u polaganom ispijanju kave.

Najbolji kuglof: frajer kod kojeg nije stvar u sadržaju, nego u izgledu

Dok su Stollen-Kuchen ili Panettone rezervirani za božićno vrijeme, a sirnica ili pinca za Uskrs, kuglof je kolač koji je uvijek dobrodošao na blagdanskom stolu. A najbolji kuglof je upravo onaj koji je na stolu!

Zdrav život: Pravi sastojci za smoothie zbog kojih ćete biti siti – satima!

Veliki broj ljudi jutro započinje smoothiejem, ali ne izdrže svi do ručka jer brzo ogladne. Razlog tome su pogrešni sastojci koje biraju za napitak. Donosimo recepte za smoothie koji će vas satima držati sitim

Povezano

Mekane i slasne: Donosimo recept za tapioka kuglice

Glavni sastojak ovog brazilskog specijaliteta je brašno tapioke, odnosno škrob izvađen iz korijena biljke manioke. Pufaste okruglice super su ideja fingerfooda

Recept dana: Salata s kvinojom i brokulom

Salata s kvinojom i brokulom je lagano i ukusno jelo, možete je napraviti za nekoliko dana, ali i ponijeti na posao i sve obveze u danu

Recept dana: Tjestenina s pestom i piletinom

Donosimo recept za ukusnu tjestenini s pestom i piletinom koja je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu

Otvorena je nova oaza talijanske gastronomije u srcu Zagreba

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju...

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime