Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Poslastica (i ne samo) za doručak: Banana bread french toast

Banana bread french toast mnogima je jedna od najdražih poslastica za doručak. Brza i jednostavna priprema čine ga još primamljivijim

Popularni Banana bread french toast, odnosno kruh od banane prošle je godine, u doba mjera izoalcije, preplavio društvene mreže. Svi, ali baš svi su pravili banana bread. Zbog jednostavnosti i brzine izrade, a i činjenice da je odličan za iskoristiti prezrele banane, sve više ljudi ga obožava kao doručak ili desert.



Osnovni recept je vrlo jednostavan, a postoji i puno varijacija – dodavanjem orašastih plodova, čokolade i sl. Mi vam donosimo recept za popularni banana bread french toast, u izdanju franch toasta. Uživajte!

Sastojci

Za kruh od banane:

  • 280g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 115g maslaca
  • 150g smeđeg šećera
  • 2 jaja, tučena
  • 5 zrelih, pasiranih banana

Za french toast:

  • 3 jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta ili paste vanilije
  • 2 žlice maslaca
  • 1 štruca kruha od banane
  • Šećer u prahu
  • Javorov sirup ili marmelada

 

Priprema

Banana bread:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, te pripremite tepsiju za kruh, lagano podmazanu uljem.
  2. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. 
  3. U zasebnoj posudi izmiksajte maslac i smeđi šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje i dodajte pasirane banane dok se ne sjedine. 
  4. Smjesu od banana dodajte smjesi brašna i miješajte drvenom žlicom dok se ne sjedine. Ulijte u podmazanu tepsiju. Pecite 1 sat te pustite da se ohladi 5-10 minuta, a zatim ga preokrenite na rešetku.

Frenh toast:

  1. U posudi vilicom istucite jaja, mlijeko i vaniliju.
  2. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Narežite kruh od banane na 4 debele kriške.
  3. Umočite svaku krišku u smjesu od jaja i stavite u vruću tavu. Pecite sa svake strane 1-2 minute dok ne porumene. 
  4. Pospite šećerom u prahu te poslužite s javorovim sirupom ili marmeladom.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime