Utorak, 2 srpnja, 2024

Đir po gradu: Top 5 najboljih restorana u Šibeniku

U Šibeniku se nalaze i brojni restorani s odličnom gastronomskom ponudom. U nastavku vam donosimo pregled najboljih šibenskih restorana koje morate posjetiti

Šibenik je posljednjih nekoliko godina postao omiljena turistička destinacija. Krešimirov grad i rodni grad Dražena Petrovića samo su neki od pridjeva koje krase Šibenik, grad poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama. Isto tako, u Šibeniku se nalaze i brojni restorani s odličnom gastronomskom ponudom. U nastavku vam donosimo pregled najboljih šibenskih restorana koje morate posjetiti.1/ Konoba Pelegrini

Restoran Pelegrini nalazi se među samo nekoliko hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom. Nekoliko je godina zaredom proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj, nudi dvije vrste jelovnika i ima vrhunsku ponudu vina. Nalazi se u srcu Šibenika, u 700 godina staroj vili nedaleko Katedrale sv. Jakova. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Pelegrini (@pelegrini_sibenik)

2/ Konoba Nostalgija

Topla atmosfera Konobe Nostalgija i odlična posluga veliki su bonus konobe Nostalgija. U Nostalgiji se mogu pojesti razna jela iz mediteranske kuhinje, poput juhe od rajčica i odreska od tune, a popiti se mogu odlična kućna vina. Konoba se nalazi na samom početku šibenske rive, u blizini gradskog parkinga.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Konoba Nostalgija (@konoba.nostalgija)

3/ Restoran No. 4

Restoran No. 4 nalazi se u jednoj od najpoznatijih šibenskih ulica, u blizini Katedrale sv. Jakova. Restoran je odavno postao mjesto za užitak u lokalnim i domaćim delicijama, a na meniju se mogu naći razna mesna i riblja jela te odlična ponuda vina. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Restoran No4 (@restoranno4)

4/ Konoba Tomaseo 

Ako želite provesti lijepu večer uz hrvatska ili mediteranska jela, konobu Tomaseo sigurno će izbor za vas. Tomaseo nudi veliki izbor vrhunskih delikatesa i odlične gurmanske hrane te raznolik izbor pića, a također se nalazi na samom početku šibenske rive.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Konoba Tomaseo (@konobatomaseo)

5/ Konoba Providenca

Konoba Providenca nalazi se ispod Tvrđave sv. Mihovila i nudi razna jela, od mediteranske kuhinje do lokalne i roštilja. Ugodan ambijent i lijepa terasa pridonose ugođaju konobe, a neizostavna je stanica ako želite doživjeti pravi lokalni ugođaj.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Konoba PROVIDENCA (@providenca)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime