Otok Lošinj poznat je kao omiljena turistička destinacija u ljetnim mjesecima. Poznat je po svojim prirodnim ljepotama, poput brojnih uvala s prekrasnim plažama, čistom moru i borovoj šumi. Lošinj nudi i brojne druge sadržaje, poput muzeja, vidikovaca i miomirisnih vrtova, a osim toga, nudi i bogatu gastronomsku ponudu i lokalne specijalitete. U nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana na Lošinju koje morate posjetiti.
1/ Alfred Keller
Restoran Alfred Keller nalazi se u uvali Čikat, u blizini hotela Bellevue. Restoran je nagrađen jednom Michelin zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Kuhinja restorana oslanja se na kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, a nudi brojne otočne specijalitete te vegetarijanska i veganska jela.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
2/ Matsunoki
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
3/ Bora Bar
Bora Bar Trattoria & Tartuferia smještena u Velom Lošinju, tek nekoliko metara od mora u uvali Rovenska, po nekima najljepšoj na otoku. Talijanski chef Marco Sasso u svojoj kuhinji nudi razne specijalitete, a Bora Bar je najpoznatiji po svojim pizzama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
4/ Restoran Artatore
Restoran Artatore otvoren je davne 1972. godine, a smješten je u istoimenoj uvali, 7 km od Malog Lošinja. Restoran u borovoj šumi i s pogledom na morsku obalu nudi razne otočne specijalitete i jela ispod peke, a već je godinama poznat po svojoj kvaliteti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
5/ Konoba Cigale
Konoba Cigale smještena je u samom središtu uvale Čikat, u neposrednoj blizini Malog Lošinja. Konoba nastavlja lošinjsku gastronomsku tradiciju i nudi autentična, autohtona riblja jela i specijalitete s plodovima mora, uz odličan izbor hrvatskih vina. U ponudi restorana dostupna su i vegetarijanska te veganska jela.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.