Subota, 13 svibnja, 2023

Đir po otoku: Donosimo top 5 najboljih restorana na Lošinju

U nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana na Lošinju koje morate posjetiti ako ne nađete na ovom predivnom i sve popularnijem otoku

Otok Lošinj poznat je kao omiljena turistička destinacija u ljetnim mjesecima. Poznat je po svojim prirodnim ljepotama, poput brojnih uvala s prekrasnim plažama, čistom moru i borovoj šumi. Lošinj nudi i brojne druge sadržaje, poput muzeja, vidikovaca i miomirisnih vrtova, a osim toga, nudi i bogatu gastronomsku ponudu i lokalne specijalitete. U nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana na Lošinju koje morate posjetiti. 

1/ Alfred Keller 



Restoran Alfred Keller nalazi se u uvali Čikat, u blizini hotela Bellevue. Restoran je nagrađen jednom Michelin zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Kuhinja restorana oslanja se na kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, a nudi brojne otočne specijalitete te vegetarijanska i veganska jela.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli JM (@julia.moldovan)

2/ Matsunoki

Matsunoki je fuzijski restoran koji se nalazi u sklopu hotela Bellevue. Nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Nagrađen je Michelinovim tanjurom, a zahvaljujući svojoj pažljivo odabranoj vinskoj karti, osvojio je i nagradu “Best of Award of Excellence”, označenu s dvije vinske čaše.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jana Berlinfood (@jana_berlinfood)

3/ Bora Bar

Bora Bar Trattoria & Tartuferia smještena u Velom Lošinju, tek nekoliko metara od mora u uvali Rovenska, po nekima najljepšoj na otoku. Talijanski chef Marco Sasso u svojoj kuhinji nudi razne specijalitete, a Bora Bar je najpoznatiji po svojim pizzama. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lucija Župan (@lucija_zupan)

4/ Restoran Artatore

Restoran Artatore otvoren je davne 1972. godine, a smješten je u istoimenoj uvali, 7 km od Malog Lošinja. Restoran u borovoj šumi i s pogledom na morsku obalu nudi razne otočne specijalitete i jela ispod peke, a već je godinama poznat po svojoj kvaliteti. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Restoran Artatore (@restoranartatore)

5/ Konoba Cigale

Konoba Cigale smještena je u samom središtu uvale Čikat, u neposrednoj blizini Malog Lošinja. Konoba nastavlja lošinjsku gastronomsku tradiciju i nudi autentična, autohtona riblja jela i specijalitete s plodovima mora, uz odličan izbor hrvatskih vina. U ponudi restorana dostupna su i vegetarijanska te veganska jela.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Mamma Leone (@mamma_leone_food_inc)

 

Pročitajte još...

Lošinj Hotels & Villas predstavlja vrh svjetske gastronomije i wellnessa

Raskošni Boutique Hotel Alhambra, uvršten u Top 10 najboljih hotela Europe, te dio luksuzne kolekcije prestižnog brenda Lošinj Hotels & Villas, predstavit će gostujućega chefa Christiana Kuchlera, nagrađenoga dvjema Michelinovim zvjezdicama i sa čak 18 Gault&Millau kulinarskih kapica

Lošinjski hoteli dobili čak 3 nominacije na prestižnom izboru World Spa Awards

Veliko priznanje za Lošinj Hotels & Villas na World Spa Awardsu; Bellevue Spa Clinic brani titulu, nominiran i Vitality Hotel Punta

Čestitamo: Lošinjski restoran Alfred Keller osvojio nagradu najboljeg fine dining hotelskog restorana u Europi

Restoran Alfred Keller kontinuirano potvrđuje kako spada u sam vrh hrvatske, ali i svjetske restoranske scene, na što ukazuje i činjenica kako se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom

5 lokacija za fotografiranje na Jadranu koje oduzimaju dah!

Hrvatska je zaista prepuna očaravajućih mjesta koja su idealna za fotografiranje, bilo da želite zadiviti prijatelje preko društvenih mreža ili ih želite zadržati samo za sebe kao dragu uspomenu

Povezano

Ovog vikenda jedemo ukusnu janjeću lopaticu s engleskim povrćem!

Autorica ovog recepta je, ni manje ni više, nego slavna kuharica Mary Berry. Mary je odlikovana Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica

Vraća se mnogima omiljeno događanje – Pizza Festival Zagreb!

Drugi po redu festival posvećen najslavnijem jelu na svijetu od 18. do 28. svibnja pretvorit će zagrebački trg J.J. Strossmayera u pravu Malu Italiju

Cedevita vitamin water: Piće od kojeg se ne odvajamo u toplim danima

Trendovi su takvi da sve više potrošača želi više hidratacije, manje kalorija, puno vitamina i minerala, ali i ono najvažnije – dobar okus!

Honeycomb tjestenina najnovija je gastronomska TikTok senzacija

Kreatorica sadržaja na TikToku, Anna Rothfuss, postigla je gotovo 12 milijuna pregleda na svom videu o pripremi ove tjestenine i napravila potpunu pomutnju na društvenim mrežama

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime