Utorak, 11 lipnja, 2024

Đir po otoku: Donosimo top 5 najboljih restorana na Malom Lošinju

U nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana na Lošinju koje morate posjetiti ako ne nađete na ovom predivnom i sve popularnijem otoku

Otok Lošinj poznat je kao omiljena turistička destinacija u ljetnim mjesecima. Poznat je po svojim prirodnim ljepotama, poput brojnih uvala s prekrasnim plažama, čistom moru i borovoj šumi. Lošinj nudi i brojne druge sadržaje, poput muzeja, vidikovaca i miomirisnih vrtova, a osim toga, nudi i bogatu gastronomsku ponudu i lokalne specijalitete. U nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana na Lošinju koje morate posjetiti. 1/ Alfred Keller 

Restoran Alfred Keller nalazi se u uvali Čikat, u blizini hotela Bellevue. Restoran je nagrađen jednom Michelin zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau. Kuhinja restorana oslanja se na kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, a nudi brojne otočne specijalitete te vegetarijanska i veganska jela.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli JM (@julia.moldovan)

2/ Matsunoki

Matsunoki je fuzijski restoran koji se nalazi u sklopu hotela Bellevue. Nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Nagrađen je Michelinovim tanjurom, a zahvaljujući svojoj pažljivo odabranoj vinskoj karti, osvojio je i nagradu “Best of Award of Excellence”, označenu s dvije vinske čaše.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jana Berlinfood (@jana_berlinfood)

3/ Bora Bar

Bora Bar Trattoria & Tartuferia smještena u Velom Lošinju, tek nekoliko metara od mora u uvali Rovenska, po nekima najljepšoj na otoku. Talijanski chef Marco Sasso u svojoj kuhinji nudi razne specijalitete, a Bora Bar je najpoznatiji po svojim pizzama. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lucija Župan (@lucija_zupan)

4/ Restoran Artatore

Restoran Artatore otvoren je davne 1972. godine, a smješten je u istoimenoj uvali, 7 km od Malog Lošinja. Restoran u borovoj šumi i s pogledom na morsku obalu nudi razne otočne specijalitete i jela ispod peke, a već je godinama poznat po svojoj kvaliteti. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Restoran Artatore (@restoranartatore)

5/ Konoba Cigale

Konoba Cigale smještena je u samom središtu uvale Čikat, u neposrednoj blizini Malog Lošinja. Konoba nastavlja lošinjsku gastronomsku tradiciju i nudi autentična, autohtona riblja jela i specijalitete s plodovima mora, uz odličan izbor hrvatskih vina. U ponudi restorana dostupna su i vegetarijanska te veganska jela.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Mamma Leone (@mamma_leone_food_inc)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime