Petak, 29 ožujka, 2024

Gastro čarolija na Lošinju: Iskoristite produljeni vikend i kušajte slovenska jela!

Ovogodišnje izdanje Taste Slovenia, gourmet doživljaja, održat će se na Lošinju od 1. do 4. svibnja, smješteno u čarobnoj uvali Čikat, u Boutique Hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Ovaj događaj će spojiti tri ugledna slovenska kuhara i kulinarske zvijezde hotelskih restorana u uvali Čikat, pružajući posjetiteljima jedinstveni wine & dine doživljaj

Taste Slovenia je ekskluzivni događaj koji okuplja istaknuta imena svjetske gastronomije s ciljem promicanja autohtone slovenske kuhinje među posjetiteljima. Četverodnevni program, ispunjen raznolikom ponudom jela i vrhunskih vina, započinje u srijedu, 1. svibnja, domjenkom dobrodošlice i posebnom večerom od 4 slijeda u restoranu Bava, koju će prirediti poznati slovenski restoran Galerija Okusov. Restoran će se osloniti na šarmantan ambijent te najkvalitetnije lokalne sastojke kako bi stvorio jela inspirirana tradicijom i okolišem, dok će se za vinsku ponudu brinuti obiteljska vinarija Edi Simčič.Dana 2. svibnja, posjetitelji restorana Matsunoki u hotelu Bellevue bit će očarani večerom od 5 sljedova koju priprema poznati chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu. Tomaž Kavčić je prvi i dugogodišnji predsjednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe, te je dobitnik europske JRE nagrade za inovacije u 2017./2018. godini. JRE predstavlja vodeće strukovno udruženje mladih i talentiranih chefova čiji je cilj očuvanje umjetničke razine kulinarske tradicije te promicanje i razmjena znanja o istoj. Kavčić ističe bogatu tradiciju Vipavske doline u svojim jelima, a večeru u restoranu Matsunoki dodatno će obogatiti vina Marjana Simčiča s dugogodišnjom tradicijom.

Kulinarsko putovanje s Michelinovom zvjezdicom

U petak, 3. svibnja, posjetitelje očekuje večera od 5 sljedova u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, Alfred Keller, smještenom u Boutique Hotelu Alhambra. Lokalna kulinarska tradicija i srdačna obiteljska kuhinja restorana Gostilna Rajh iz Murske Sobote spojit će se s kulinarskim umijećem Michaela Gollenza, chefa restorana Alfred Keller, stvarajući jedinstveno gastronomsko iskustvo. Poznata slovenska obiteljska vinarija Movia će upotpuniti svaki obrok pažljivo odabranom vinskom kartom.

Posljednjeg dana, 4. svibnja, u restoranu Bava, gostovat će chefovi iz Gostilne Rajh i Galerije Okusov, u suradnji s tri slovenske vinarije, što će potpuno zaokružiti ovo kulinarsko iskustvo. Ovoga svibnja posjetite Hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambra, uživajte u čarima Slovenije te predivnom krajoliku uvale Čikat.

Hotel Bellevue, smješten u čarobnoj uvali Čikat na Lošinju, poznat je po svom japanskom restoranu Matsunoki koji kombinira tradicionalnu japansku kuhinju s svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog organskog uzgoja. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra, proglašen najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma, svojim gostima nudi restoran Alfred Keller, dobitnik Michelinove zvjezdice zbog prepoznatljive kuhinje.

Fotografije: Press 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime