Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Maheri u kuhinji: Za svaki sir – odgovarajući nož

Koliko god ima različitih vrsta i okusa sireva, toliko ima i noževa za njihovo rezanje. Opskrbljenost pravim alatom za rezanje rezultirat će lijepim, a ne razmrvljenim ploškama

Ništa ne jedemo tako rado i u toliko različitih prigoda kao sir, počevši od doručka, potom na kruhu kao zajutrak ili nakon ručka, kopirajući Francuze, umjesto deserta. Od svih mliječnih proizvoda, sir je zasigurno najomiljeniji.

Opskrbljenost pravim alatom za rezanje rezultirat će lijepim, a ne razmrvljenim ploškama.

VRLO TVRDI SIR
Takav sir je najukusniji narezan na ravnomjerne, ne predebele ploške, što je teško izvesti običnim nožem. Za to je idealna lopatica za rezanje sira, a različiti modeli nude različitu debljinu ploške.

MEKANI, MASNI SIR
Vrlo mastan sir se mrvi, napadnete li ga običnim nožem. Kako biste ga izrezali uredno, najbolje je posegnuti za rebrastim nožem koji je prilagođen njegovoj strukturi.

KREMASTI SIR
Najlakše ćete ga izrezati duguljastim nožem sa žicama, a potom ih s vrškom noža koji nalikuje na male vilice, lako prenesite gdje god vam treba.

KREMASTI SIR S TVRDOM KOROM
Za takav sir je idealan nož s rupama koji onemogućava da se sir previše lijepi za nož, a njegov špičasti vrh vam ujedno omogućuje da komadiće sira nabodete na njega i prebacite na svoj tanjur.

Pročitajte još...

Važno je imati plan za – generalno čišćenje kuhinje

Imati dobar plan uvijek je preduvjet brzog i učinkovitog čišćenja. Kako kuhinja uvijek treba biti ogledalo čistoće i higijene, povremeno joj je nužna temeljita...

5 genijalnih koktela od gina – za party kod kuće!

Umjesto masovnih okupljanja, vrijeme je za otvaranje boce jednog od naših najdražih alkoholnih pića i isprobavanje novih koktela - u manjem krugu prijatelja ili u društvu najdraže osobe...

Ljubitelji piva dobili su novog favorita s okusom petka!

Ljubitelji piva početkom 2020. imali su jedinstvenu mogućnost da sami odaberu svoje novo omiljeno pivo. Na 20 lokacija diljem Hrvatske na Pan izborima birali...

Uz naše recepte i početnici postaju majstori domaćih marmelada

Još pod nepcem osjećate okus finih bakinih džemova iz djetinjstva? Ništa ne može zamijeniti domaći okus, a baš sad je vrijeme da se za cijelu godinu opskrbite čarobnim aromama raznog voća

Povezano

Idemo u berbu gljiva, jabuka ili jagoda: Ovaj vikend je prava prilika za to!

Nama je jesen najljepše vrijeme za vikend izlete! Zato ovog vikenda idemo i na gljivarijadu u Liku, i u samoberbu jabuka u Lekenik, a bome nećemo propustiti ni samoberbu 'jesenskih' jagoda kod Sesvete. Jedva čekamo!

10 zamjena namirnica: Unesite dodatnih 30 g vlakana za bolju probavu!

Napravite neke vrlo jednostavne zamjene hrane i na jednostavan način unesite vlakna u organizam - ne samo da su dobra za bolji rad naše probave nego i smanjuju rizik od mnogih bolesti!

Upoznajte Damjana Bistričića, chefa čije burgere jedu i u Tokiju!

Poznati puležanski kuhar objašnjava zašto je svaki chef u svojom misaonoj nutrini zapravo slikar, kipar, alkemičar, liječnik i svećenik, što samurajski kodeks ima s gastronomijom, kako je bilo kuhati za Papu i razne plemiće te što znači njegov novi gastronomski smjer 'Le art brut cuisine'

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime