Srijeda, 24 svibnja, 2023

Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli 

Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, s obzirom na to da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene

Chef Matija Bogdan postaje stalni član gourmet tima hotelske grupacije Aminess. Matija Bogdan postaje executive chef za Aminessove restorane na otocima Krku i Korčuli. Bogdan će biti zadužen za koncept visoke gastronomije 7seas, a uz to vodit će i à la carte ponudu u objektima u dvije jadranske destinacije. Koncept visoke gastronomije već je dostupan za goste restorana u Aminess Korčula Heritage Hotelu, dok je otvorenje 7seas restorana u Njivicama na otoku Krku planirano u lipnju.



Hrvatski lanac hotela i resorta Aminess godinama ulaže u edukaciju zaposlenika i podizanje kvalitete usluge, s posebnim naglaskom na gourmet segment poslovanja, stoga ne čudi da je Aminessov gourmet tim bogatiji za još jednog renomiranog chefa sa svjetskim kulinarskim iskustvom.

Izbor chefa Matije Bogdana je logičan, s obzirom na to da 30-ogodišnji kuhar iza sebe ima uspješan višegodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene. Iza chefa Bogdana je i nekoliko uspješnih gastronomskih projekata u Hrvatskoj, među kojima je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu Mano 2. 

Posebno iskustvo za posjetitelje

“Želja nam je svim gostima restorana pružiti 5-star experience koji ćemo im približiti zahvaljujući konceptu visoke gastronomije 7seas. Taj koncept podrazumijeva vrhunske sastojke i namirnice lokalnog porijekla, elaborirano kuhanje, visokoprofesionalan servis, ozbiljnu vinsku kartu i pažljivo uređene prostore. Identitet svakog restorana sa 7seas konceptom je poseban, kao što je i svaka lokacija posebna sama po sebi. Naglasak će biti na lokalnim namirnicama koje su pripremljene s puno pažnje.

Restoran u Aminess Korčula Heritage Hotelu okrenut je jednostavnoj i iskrenoj otočkoj kuhinji baziranoj na tradicionalnim jelima i okusima koji su pripremljeni u skladu s modernim vremenom i suvremenim kulinarskim tehnikama. Stare tehnike kuhanja na tanjurima isprepliću se sa suvremenim načinima pripreme vrhunskih otočkih namirnica. Vrhunac gourmet ponude zasigurno je 7seas restoran u Njivicama na Krku koji nudi nesvakidašnje delicije. Vjerujem da će za svakoga gosta doživljaj kušanja delicija na ovakav način biti uspomena zbog koje će se poželjeti vratiti ponovno u naš restoran i na otok Krk“, ističe chef Matija Bogdan.

Koncept visoke gastronomije 7seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, iskustvom Aminessovog executive chefa, ali i destinacijama na Jadranu. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koju Aminess nudi gostima restorana, dok pojam „seas“ označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gastronomsku ponudu u restoranima. Iako „seas“ može zazvučati kao da se na meniju nalaze isključivo morski specijaliteti, naziv zapravo ostavlja  prostora za kreativna i inspirativna jela chefova koja će nepcima gostiju priuštiti pravo gastronomsko putovanje.

Zadužen za hotele na Krku i Korčuli

Aminess je posebno ponosan na ulaganja u podizanje razine kvalitete i standarda u kuhinjama hotelskih restorana. Osim u podizanje razine kvalitete ponude, mnogo se ulaže i u same zaposlenike, a jedan od najuspješnijih projekata tog tipa je i dugogodišnji Aminessov Gourmet Lab. Ulaganje u ljude i njihovu edukaciju pravi je način da se razina kvalitete usluga dovede na zavidnu razinu, a da je Aminess na pravome putu potvrđuje i samo priključivanje chefa Matije Bogdana gourmet timu.

Pročitajte još...

Chez Darling: Provjereni plan priprema za Uskrs (nekoć kaotične) chefice

Ne bih se više dovela u prijašnju ludnicu, ma nema šanse. Imam dan u tjednu kad napravim mini inventuru. Obično četvrtkom. Tad napravim i neki prvi draft menija za tjedan koji dolazi, pa napravim popis šta mi treba...

Chef Bojan Kljajić: Počašćen sam da nas je Noma proglasila herojima pandemije!

"Počašćen sam prilikom da mogu otići u Nomu, jedan od najboljih, ako ne i najbolji restoran na svijetu. Velika mi je čast i privilegija predstavljati Hrvatsku, pogotovo Udrugu, a naročito ljude s kojima sam volontirao. Jako mi je žao jer sa mnom ne mogu ići svi divni ljudi koji su nam pomagali", istaknuo je velikodušno Bojan

365 dana nakon potresa: Za Petrinju i Sisak kuhaju volonteri Chef kuha doma

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenim potresom

Chefovi savjetuju: 5 ‘zelenih’ kuharskih navika koje je lako usvojiti u kuhinji

Ako vam je cilj ove godine biti još veći prijatelj Zemlje, možete slijediti primjere kuhara koji su se obvezali smanjiti rasipanje hrane i biti ekološki prihvatljiviji u vlastitim kuhinjama

Povezano

Recept Rudolpha van Veena: Salata od dimljenog lososa s vinaigretteom od bijele čokolade

Salata od zelene jabuke, cikorije i rikule savršeno se kombinira s dimljenim lososom, a kremasti vinaigrette od bijele čokolade daje blagi dašak slatkoće!

Pripremite nepce: Food Truck Festival ponovno na Jarunu!

Festival će trajati od 31. svibnja do 18. lipnja, a organizatori su se pobrinuli za izvrsnu ponudu hrane i pića, kao i glazbenu te zabavnu pozadinu koja će svakog posjetitelja ostaviti bez daha

Quattro Nostalgija: Stigla je kombinacija okusa koji vraćaju u djetinjstvo

Kako je i svaka obitelj različita i posebna, tako je i svaki Quattro sladoled jedinstven svojom kombinacijom okusa. Upravo nas te različitosti čine posebnima, a samim time svaku obitelj specifičnom na svoj način

Svaka izvrsna večer započinje ukusnom večerom, a u zagrebačkom Mintu vrhunski se jede

Prepoznatljiv po Cabaret dinner show-u, potpuno novom i drugačijem konceptu zabave, nudi savršen spoj cabaret predstava i očaravajućeg ambijenta, zabave, vrhunske gastronomske ponude te besprijekorne usluge

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime