Petak, 22 ožujka, 2024

Mekane i slasne: Donosimo recept za tapioka kuglice

Glavni sastojak ovog brazilskog specijaliteta je brašno tapioke, odnosno škrob izvađen iz korijena biljke manioke. Pufaste okruglice super su ideja fingerfooda

Pao de queijo ili kako ih često zovemo tapioka kuglice, jednostavne za pripremu i najbolje su vruće. Prefini kruščići sve su popularniji i kod nas jer su na popisu bezglutenskih proizvoda. Glavni sastojak ovog brazilskog specijaliteta je brašno tapioke, odnosno škrob izvađen iz korijena biljke manioke. Pufaste okruglice super su ideja fingerfooda, po izvornom brazilskom receptu stavlja se naribani sir, ali možete napraviti niskokaloričnu varijantu s ricottom. Isto tako možete se igrati i s različitim začinima poput medvjeđeg luka, vlasca ili pak mesnih varijanti sa kockicama slanine.



Sastojci:

2 jaja
240 ml mlijeka
125 ml maslinovog ulja
150g parmezana ili nekog drugog sira po izboru
260g tapioka brašna
1 čajna žličica soli

Postupak:

Unaprijed zagrijte pećnicu na 200 ºC

Zagrijte zajedno maslinovo ulje, mlijeko i sol. Kada zakuha dodajte tapioku te promiješajte u homogenu smjesu i ostavite 10minuta da odmori. Smjesi dodajte razmućena jaja i sir. Dobiveno tijesto mora biti rastezljivo i gumenasto. Oblikujte ga u male loptice i stavite ih na lim za pečenje. Pecite ih 15 do 20minuta. Po zlatnoj boji kore ćete znati kada su gotove.

Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime