Puno je razloga zašto nismo fanovi kupovnih müsli pahuljica – osim što sadrže previše šećera, obično su i dosta skupe, ako usporedite s domaćim varijantama, za koju vam neće trebati više od pola sata.
U zatvorenoj posudi domaća granola može stajati jako dugo, pa se neko vrijeme nećete morati brinuti što pripremati za doručak.
Sastojci:
- 250 g zobenih pahuljica
- 15 g kakaa
- 75 g sjeckanih badema
- 75 g sjeckanih lješnjaka
- 75 g sjeckanih oraha
- prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- 25 g kokosovog ulja
- 150 g meda (ili javorovog/agavinog sirupa)
- 50 g sjeckane tamne čokolade
Priprema:
Zobene prvo pomiješajte s kakaom, pa im dodajte sjeckane orašaste plodove (ako neke orašaste ne volite, slobodno zamijenite drugima).
Dodajte sol i cimet, pa prelijte medom i otopljenim kokosovim uljem. Dobro izmiješajte da se sve poveže, a na kraju umiješajte komadiće tamne čokolade.
Prebacite na pleh prekriven papirom za pečenje, pa pecite na 160°C oko 20 minuta.
Nakon pečenja ostavite da se skroz dobro ohladi u plehu, a zatim lagano izlomite rukama i prebacite u posudu koju ćete držati zatvorenu, da granola ne navuče vlagu.
Fotografije i tekst: Mojportal.hr
________________________________________________________________________
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Za čitatelje portala mojportal.hr svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno – choc nut granolu! Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham.