Petak, 22 ožujka, 2024

Sushi rolls ili poké bowls, što birate za današnji ručak ili večeru?

Japanska i havajska kuhinja vrlo su komplementarne, sa sličnim namirnicama i iznimnom svježinom okusa, a posebno su omiljene kod ljubitelja zdravih zalogaja

SoHo Sushi u hladnu sezonu ulazi s vrućim novitetima! Naime, gotovo dvije godine od otvorenja, popularni zagrebački sushi street food mijenja ime u SoHo sushi rolls & poké bowls, čime ujedno najavljuje i novi meni, koji je dobio uzbudljivi jesenski makeover.



Kao što i sam naziv kaže, fokus je stavljen isključivo na sushi i poké , sjajan miks japanske i havajske kuhinje. Japanska i havajska kuhinja vrlo su komplementarne, sa sličnim namirnicama i iznimnom svježinom okusa, a posebno su omiljene kod ljubitelja zdravih zalogaja. 

Kombinacije riže, sirove ribe i povrća

Poké je tradicionalno havajsko jelo, koje sve više osvaja Hrvatsku, i to s punim pravom. Predstavlja izvrsno osmišljenu kombinaciju sushi riže kao baze, sirove ribe, raznog povrća i umaka, serviran je u zdjelici, a nudi idealan omjer proteina, vitamina i laganih ugljikohidrata.

Istodobno lagan i zasitan, pun neočekivanih okusa i kombinacija, koji zajedno tvore onaj primamljivi umami okus. Poké je ujedno i savršena alternativa sushiju, a u SoHu dolazi u 4 različite varijacije: Tuna & Avokado (riža, tuna, mini rajčica, mango, baby špinat, edamame, šipak, đumbir, guacamole, ponzu umak), Salamon in Green (riža, losos, mango, edamame, krastavac, đumbir, wasabi kikiriki, wakame salata i wasabi lime umak), Spicy Chicken (kvinoja, pileći file, mini rajčica, krastavac, coleslaw, guacamole, spicy nanchos, mladi luk i cream siracha) i Tofu Trendy (kvinoja, tofu dimljeni, feta sir, baby špinat, jabuka, coleslaw, krutoni, fresh balsamico umak). 

Osim toga, SoHo pruža svojim gostima mogućnost slaganja vlastite poké zdjelice, ovisno o njihovim preferencijama. Tek 5 jednostavnih koraka dovoljno je za stvaranje personalizirane poké zdjelice. 

Dostupne su 4 kategorije sushija

Sushi, kao nacionalno japansko jelo, odavno je prešlo granice svoje matične države, osvojivši tako i srca brojnih Hrvata. SoHo je svoj novi sushi meni podijelio u 4 kategorije: uramaki, hosomaki, futomaki i nigiri.

Najveći izbor nudi uramaki, ukupno 13 različitih vrsta, koji podrazumijeva sushi rolicu gdje je riža izvana, a alga i punjene iznutra. Uramaki pruža mogućnost beskrajne mašte prilikom slaganja rolica, a to su sjajno iskoristili renomirani sushi chefovi Moto Mochizuki i Nikola Hulina, koji su osmislili fenomenalne kombinacije okusa, boja i mirisa.

Tako su na novom meniju svoje mjesto, između ostalih, dobili Soho Salmon, u kojem se najviše ističu losos i losos pastrva te slasni mango miso umak. Brancin je namirnica koja nije čest sastojak sushija, no u novom SoHo meniju on je glavna zvijezda osvježavajućeg SEABASS uramakija, uz sporedne uloge korijandera, iceberg salate, wasabi majoneze i yuzu sezama. Obožavatelji tune, inače broj jedan sushi sastojka u Japanu, mogu birati između dvije vrste uramakija – Crispy Double Tuna, s odličnim dodatkom crispy luka, tempura mrvica i chilli majoneze te Tuna Ebiten – sočne i tople pohane rolice u tempura brašnu.

Pri osmišljavanju novog jelovnika, SoHo je imao na umu i one koji vole piletinu, stoga se na njemu našao i Chicken Curry – neobična varijanta s crispy piletinom, rikolom i mango curry umakom te aromatični CHICKEN TERIYAKI. Na jesenskom meniju su i dalje dobro poznati SoHo klasici, kao što su California Ebiten, Dragon i Philadelophia.

Okusi u kojima će uživati i djeca

Futomaki i hosomaki nazivi su za sushi rolice gdje je alga izvana, a riža i punjenje iznutra, s time da je futomaki veći i ima bogatije punjenje. Ukusni futomaki zalogaji dolaze u 2 oblika, kao hrskavi pohani s punjenjem od ebi kozice, krastavca, rikole, crispy luka, unagi umaka, tempure, panko mrvica i wasabi majoneze te u spicy tuna tartar verziji, koji je omotan u sojin papir umjesto alge.

Hosomaki je idealan za djecu, a može se isprobati u 5 verzija, s lososom, tunom, brancinom, krastavcem i avokadom. Na sushi meniju tu su još 4 vrste nigirija, koji se najčešće konzumiraju u Japanu – jednostavna i klasična kombinacija riže i ribe.

Za hladne dane miso juha je idealan izbor hrane

Nadolazeći prohladni jesenski dani idealni su za uživanje u SoHo miso juhi koja je, uz sushi i poké, također pronašla svoje mjesto na novom meniju. U Japanu se ova juha konzumira redovito, i to s razlogom – ima razna ljekovita svojstva, sadrži žive enzime koji poboljšavaju probavu, reducira rizik od brojnih bolesti, a uz to pomlađuje i jača imunitet!

A kako biste najbolje pripremili svoj organizam za obrok, SoHo od ove jeseni nudi i fini, zdravi zeleni čaj porijeklom iz Japana, koji će idealno poslužiti upravo kao ‘aperitiv’. Ako vam Palmotićeva 2 nije blizu, u ponudi su i SoHo boxevi, dostupni isključivo putem Wolt aplikacije, idealni za uživanje s ekipom u kućnoj atmosferi – ukupno 7 različitih vrsta bit će neizostavan dodatak tulumima i filmskim večerima.

Chicken teriyaki
Age ebi futomaki
40 and fabulous_Box na Woltu
California King crab
Chicken teriyaki roll
Ebi ten original i Maguro tuna ebi ten i California ebi ten
Hosomaki i Dragon roll
Sea bass uramaki
Mix Hosomaki i uramaki
Hosomaki
Spicy tuna tartar u sojinom papiru i Crispy double tuna uramaki
Tiger roll
Tofu trendy Tuna & Avocado Salmon in green Spicy chicken
Tuna Nigiri
Chicken teriyaki Age ebi futomaki 40 and fabulous_Box na Woltu California King crab Chicken teriyaki roll Ebi ten original i Maguro tuna ebi ten i California ebi ten Hosomaki i Dragon roll Sea bass uramaki Mix Hosomaki i uramaki Hosomaki Spicy tuna tartar u sojinom papiru i Crispy double tuna uramaki Tiger roll Tofu trendy Tuna & Avocado Salmon in green Spicy chicken Tuna Nigiri

Fotografije: Doris Fatur

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime