Srijeda, 17 srpnja, 2024

Odabrao Michellin: Ovo je top 5 najskupljih restorana na svijetu

Istražili smo gdje se dobro jede i pronašli Michellinov vodič s top 5 najskupljih restorana na svijetu. Počnimo od najviših do najnižih cijena

Veliki smo gurmani i uživamo u pripremi ukusnih jela, ali isto tako volimo posjetiti mjesta na kojima se dobro jede. Prilikom putovanja nikada ne štedimo, pa obzirom da nam već nedostaje godišnji odmor, odlučili smo potražiti mjesta na koja bismo mogli dodati an našu gurmansku “wish listu”. Istražili smo gdje se dobro jede i pronašli Michellinov vodič s top 5 najskupljih restorana na svijetu. Počnimo od najviših do najnižih cijena.SubliMotion

Otkrijte najskuplji svjetski restoran – Sublimotion. Cijena za večeru po osobi kreće se između 1.500 i 1.900 eura. SubliMotion se nalazi na Ibizi, španjolskom balearskom otoku u Sredozemnom moru, a ima samo jedan stol za 12 osoba. Poslužuje molekularnu gastronomiju i prvi gastronomski show na svijetu. Hrana će vam se pojaviti na stolu, a da to ne primijetite.

 

Masa

Takayame je jedan od najboljih chefova s Michelinovim zvjezdicama u SAD-u i vlasnik restorana Masa – drugog najskupljeg na svijetu. Osoba u njegovom restoranu plaća od 600 američkih dolara na više, ne uključujući piće i porez. Masa se nalazi u New Yorku, poslužuje sushi i japansku gastronomiju, a sve ih priprema isključivo njegov kuhar Masa Takayama. Rezervacije je potrebno izvršiti najmanje mjesec dana unaprijed jer kapacitet restorana je samo za 24 osobe.

 

Kyoto-Kitcho

Kyoto-Kitchu je treći najskuplji restoranu na svijetu, najljepši i jedan od najstarijih restorana u Japanu. Cijena za meni po osobi iznosi 54.000 jena, što je odprilike 550 američkih dolara. Kitcho Arashiyama Honten nalazi se u mjestu Kyoto. Ovaj stari restoran otvorio je vrata još davne 1901., njime upravlja vlasnik 3. generacije Tokuoka Kunio, poslužujući autentičnu i tradicionalnu japansku gastronomiju i ceremoniju čaja u hramskom okruženju.

 

Guy Savoy

Guy Savoy u novom restoranu Monnaie de Paris naplaćuje večeru 395 eura po osobi. Restoran se nalazi u Parizu, a posluživanje francuskih specijaliteta i cijene mogu se razlikovati ovisno o meniju koji odaberete. Primjerice, možete dobiti meni za 150 eura, ali će vam meni za 390 eura sasvim sigurno pružiti novo gastronomsko iskustvo.

 

Alain Ducasse

Alain Ducasse au Plaza Athénée peti je najskuplji restoran na svijetu, u kojem cijena obroka po osobi iznosi 380 eura. Nalazi se u poznatom hotelu Plaza Athénée u Parizu.
Baš kao i imena većine restorana i Alain Ducasse nosi ime po svom kuharu i osnivaču. Alain također upravlja brojnim restoranima. Restoran Alain Ducasse Plaza Athénée poznat je po stropu koji je ukrašen sa 10.000 kristala i priboru za jelo, koje je dizajnirao Roger Tallon još u 1970-ih.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime