Nedjelja, 26 rujna, 2021

Vrhunski gušti: 8 izvrsnih restorana zbog kojih je vrijedno otputovati i vidjeti ih

Dok se brojni restorani pripremaju otvoriti svoja vrata, koje je bolje vrijeme od sadašnjeg za rezervaciju na nekim od najuzbudljivijih svjetskih kulinarskih žarišta? Od Berlina do Osake, preko Brooklyna, donosimo vam izbor od 8 restorane u koje vrijedi

Hoće li 2021. biti svjedok renesanse restorana? Postavlja se pitanje gdje najprije jesti – vani? Nakon tolikog vremena kuhanja i domaćih recepata, kao i onih s Instagrama i TikToka, vrijeme je za restorane!

Dok se brojni restorani pripremaju otvoriti svoja vrata, koje je bolje vrijeme od sadašnjeg za rezervaciju na nekim od najuzbudljivijih svjetskih kulinarskih žarišta? Od Berlina do Osake, preko Brooklyna, donosimo vam izbor od 8 restorane u koje vrijedi putovati 2021. godine (pa barem u mislima, ako već ne možemo doista i fizički biti tamo)! Ili ih zabilježiti za posjet nekad u budućnosti.

893 Ryōtei

Ovaj restoran nalazi se u Berlinu. Izvana potpuno neugledan, a unutrašnjost je uređena s krakterističnim neonskim svjetlima s primjesom Blade Runnera: radne ploče od tamnog mramora, blago osvjetljenje koje nudi romantično raspoloženje i baršunasti oblog ono su što krasi ovaj restoran. Prema zamisli vlasnika 893 Ryōtei nudi vrhunsku, peruansko-japansku fuziju okusa. Pobjedničko jelo: Crni bakalar s misom

Krebsegaarden

Smješten u blistavoj gradskoj četvrti Christianhavn u Kopenhagenu u Danskoj, ovaj kameleonski restoran crpi inspiraciju iz rotirajućih umjetničkih djela izloženih u susjednom muzeju Galleri Krebsen, baveći se vjekovnim idiomom koji ‘prvo jedemo očima’. Vječno rezerviran, već desetljeće i pol jedan je od najboljih restorana u Danskoj i definitivno ga vrijedi posjetiti. Pobjedničko jelo: Sezonski meni za kušanje

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Restaurant Krebsegaarden (@krebsegaarden)

Olmsted

Olmsted se nalazi u Brooklynu, New York, SAD, a vrijedi ga posjetiti zbog chefa Grega Baxtroma, koji je ‘krivac’ i za renome svjetski poznatog restorana Alinea, jedinog restorana u Chicago s tri Michelinove zvjezdice. Uz nevjerojatne okuse hrane i nepretencioznu atmosferu, Olmsted je ujedno i cijenovno pristupačan restoran. Pobjedničko jelo: Goveđi tartar s muškatnim oraščićem holandaise

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Olmsted (@olmstednyc)

Yonemasu

S ljubavlju nazvan ‘tenka no daidokoro’, u prijevodu ‘narodna kuhinja’, drugi po veličini japanski grad, Osaka magnet je za sve samozvane epikure. Šetajući živahnim gradskim tržnicama, primijetit ćete da je zrak težak i pun mirisa ulične hrane. Svatko tko traži  nezaboravnu večer trebao bi rezervirati – daleko prije vremena – jedan od najtraženijih restorana u Osaki, Yonemasu s Michelinovom zvjezdicom. Ne dopustite da vas zen dekor zavara, tradicionalni kaiseki jelovnik s više sljedova ostavit će vas bez teksta.
Pobjedničko jelo: Degustacijski meni kaiseki s 12 jela

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ituogourmet (@ituogourmet)

Pandeli

Otvoren davne 1901. godine i ušuškan na Grand Bazaaru, svjetski poznatoj istanbulskoj tržnici, poznati restoran nudi velik izbor anatolskih delicija – od zapanjujućeg mezzea do raskošnih variva i prepečenih morskih plodova. Naravno, uz prekrasan pogled na blistavi Bospor i poznati most Galata u daljini. Prije svega, ovaj gastro dragulj nudi dobrodošli predah od gradske vreve uz fantastične zalogaje. Pobjedničko jelo: Varivo od janjetine i pečenih patlidžana “sultanova slast”

 

Palomar

Odličan za goste koji traže mirnu večer, Palomar je vrsan i ekscentričan londonski restoran koji se klanja pred oltarom bliskoistočne smjelosti. Palomarovi tanjuri nadahnuti Izraelom nude razne okuse – od glazirane hobotnice do humusa, cikle i svinjskog trbuha, u predivnom ambijentu koji vrijedi posjetiti. Pobjedničko jelo ‘okto-hummus’ (trag je u imenu)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Palomar (@palomarsoho)

Ristorante Santa Elisabetta

Ovaj po monogočemu poseban restoran nalazi se u Firenci. Smješten je u najstarijoj zgradi u gradu, bizantskom tornju Pagliazza, Santa Elisabetta s dvije Michelinove zvjezdice, na čelu s izvrsnim kuharom Roccom De Santisom. Spajajući tradiciju i inovacije, De Santis uzima talijanske specijalitete i modernizira ih. Pobjedničko jelo: Bivoli ricotta cappelletti

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ristorante Santa Elisabetta (@santaelisabettarestaurant)

Brich

Iako je ovaj restoran u blizini poznate katedrale Preobraženja u Sankt Peterburgu nazvan po ruskom državnom amblemu, kuhar Hezret-Arslan Berdiev odriče se tradicionalne slavenske prehrane u korist eklektičnijeg jelovnika. Berdiev spaja azijske, latinske i europske elemente kako bi stvorio zapanjujuća jela, a, poput jelovnika, Birchina unutrašnjost je luksuzna, ali utemeljena: toplo, blijedo drvo prošarano je hladnim čelikom i sivim zidovima. Pobjedničko jelo: Goveđi tataki

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Birch Restaurant (@birch_saintp)

Pročitajte još...

Iskustvo koje se ne zaboravlja: ovo je najveći podvodni restoran na svijetu!

Potraga za novim mjestima i novim iskustvima kod zaljubljenika u avanture nikada ne prestaje. Jedna takva gastronomska avantura smještena je ni u moru ni na zemlji - u Lindesnesu, općini na jugu Norveške - i može se pohvaliti Michelinovom zvjezdicom

Kako dobiti Michelinovu zvijezdicu u prvih 20 dana od otvaranja restorana?

Prošla godina je bila teška za svih, a ugostitelji i vlasnici restorana diljem svijeta su zbog pandemije bili zatvoreni. No, i u takvim uvjetima jedan je restoran postigao nevjerojatan uspjeh - iako je radio samo 20 dana od otvaranja osvojio je Michelinovu zvijezdicu

Odabrao Michellin: Ovo je top 5 najskupljih restorana na svijetu

Jeste li ikad skupo večerali? Ako da, kolika je onda bila cijena jelovnika po osobi? Vjerojatno ćete se iznenaditi kada pročitate koliko iznos treba izdvojiti jelovnika po osobi u ovih 5 izvanrednih restorana diljem svijeta

10 najluksuznijih putovanja vlakom na svijetu

Što vam prvo padne na pamet kad pomislite na vlak? Ako je to samo transport od točke A do točke B, ovim ćemo vam prizorima probuditi maštu. Otkrivamo vam luksuzne prvorazredne vlakove u kojima vam se nudi sav luksuz koji možete zamisliti... I još više od toga!

Povezano

Idemo u berbu gljiva, jabuka ili jagoda: Ovaj vikend je prava prilika za to!

Nama je jesen najljepše vrijeme za vikend izlete! Zato ovog vikenda idemo i na gljivarijadu u Liku, i u samoberbu jabuka u Lekenik, a bome nećemo propustiti ni samoberbu 'jesenskih' jagoda kod Sesvete. Jedva čekamo!

10 zamjena namirnica: Unesite dodatnih 30 g vlakana za bolju probavu!

Napravite neke vrlo jednostavne zamjene hrane i na jednostavan način unesite vlakna u organizam - ne samo da su dobra za bolji rad naše probave nego i smanjuju rizik od mnogih bolesti!

Upoznajte Damjana Bistričića, chefa čije burgere jedu i u Tokiju!

Poznati puležanski kuhar objašnjava zašto je svaki chef u svojom misaonoj nutrini zapravo slikar, kipar, alkemičar, liječnik i svećenik, što samurajski kodeks ima s gastronomijom, kako je bilo kuhati za Papu i razne plemiće te što znači njegov novi gastronomski smjer 'Le art brut cuisine'

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime