Četvrtak, 16 svibnja, 2024

10 parfema koji imaju ‘old money’ estetiku

Miris nove kožne torbe, konjskog sedla ili kožnih čižmi mirišu senzualno i neodoljivo te podsjećaju na 'old money' estetiku

Sigurni smo da je jedan od najpopularnijh jesenskih mirisa svake sezone koža. Miris nove kožne torbe, konjskog sedla ili kožnih čižmi mirišu senzualno i neodoljivo te podsjećaju na “old money” estetiku. Mirisne note kože rade se kombinacijom različitih prirodnih nota, poput brezinog katrana ili smreke. Kožne note u parfemima su za svaki spol, pa je tako tradicionalni ženski miris i odvažni miris za muškarce. Ako ste uvijek htjeli živjeti “old money” estetikom, uz ove mirise to i možete!

Tom Ford Tuscan Leather Eau de Parfem

Tom Ford nikad ne razočara, a ovo je još jedan njihov klasik. Gornje note su malina, šafran i majčina dušica, dok su srednje note olibanum i jasmin, a u baznim notama su koža, jelenja koža, drvene note i amber. Ova kombinacija mirisa daje senzualan i sofisticiran miris koji je savršen izbor za jesenski miris za oba spola. 

Molton Brown Dark Leather Eau de Parfum 

Note zagrijavajućeg elemija, zemljastog geranija i dimljene kože recept su za ovaj intezivni jesenski miris. Parfem ima svoju prepoznatljivu notu oštre lavande koja fantastično ublažava divlju notu dima. 

Chanel Cuir de Russie parfem

U parfemu prevladavaju note jasmina, brezove kore i duhana. Inače riječ “cuir” na fancuskom znači koža stoga je ovaj miris savršen za vašu “old money” estetiku. 

Byredo Rouge Chaotique Extrait de Parfum

Gornje note ovog parfema su limun, bergamont i šafran, dok u srednjim notama do izražaja dolazi šljiva, pralina i prerađena hrastovina. U baznoj noti osjetimo papirus. 

Dossier Fiery Leather & Rhubarb Eau de Parfum

Note rabarbare, dinje i muškatnog oraščića zanimljiva su kombinacija mirisa. U gornjim notama parfema osjeti se geranium, ruža i šafran, dok su se u baznim notama koristili crna veganska koža i vetiver. 

Narciso Rodriguez For Her Musc Noir Eau de parfum

Ovaj miris odiše senzualnošću sa notama šljive, brušene kože i helotropa savršeni je izbor za jesenski miris. Budite odvažni i senzualni dok nosite ovaj miris. 

Le Labo Santal 33 Eau de Parfem

Note latica ljubičice, kardamona parfemu daju lagano sladak miris, što možda nije uobičajeno za jesen. U parfemu se još mogu osjetiti note glatke sandalovine i kožnatog mošusa. 

D.S & Durga Leatherize Eau de Parfum

U gornjim notama do izražaja dolaze citrus i koža, dok u srednjim notama osjetimo iris, cipriol i šafran. Bazne note su veganski kastoreum i smirna. 

LilaNur Agar Epice Eau de Parfum

Ovaj parfem ima jaki miris začina i dima. Prevladavaju zemljane note đumbira, cipriola i barušunaste sandalovine. Ima pikantan miris začina stoga nije za svakoga. 

MOODEAUX PunkStar Eau de Parfum

Iako prevladavaju kožne note, osjete se tragovi cvjetnih nota koji daju slatkoću parfemu. Osjetimo kombinaciju crnog ribizla, zadimljenog tamijana, ružu i vaniliju. 

Naslovna fotografija: Laura Chouette on Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime