Subota, 23 ožujka, 2024

Beauty trendovi 2021.: Vrijeme je za jarke boje, make-up hibride i inovacije

Nova godina sa sobom donosi i nove trendove, a kada je o beauty industriji riječ budite spremni na igru kontraksta - uz žarke boje make-upa nosi se minimalistički ten, sve veću pozornost izaziva probiotska njega, a hit su i make-up hibridi... Pa krenimo redom...

Trend #1: Jarke boje olovki za oči

Povratak šarenih boja olovaka za oči očekuju nas u velikom stilu, zato zamijenite tradicionalne smeđe i crne boje za svjetlije, šarenije tonove. Ako su vam neke nijanse ipak pretjerano jarke – odaberite one u boji patlidžana, šumskog zelenila. Za odvažne vizažisti predlažu puno žutih i električno plavih nijansi. Kako bi postigli dodatan šik, na postojeću crnu liniju nanesete mrlju boje za početak igre s novim tonovima. Ako vam je to prejednostavno, započnite primjenom novih nijansi u malim, tankim slojevima – pokušajte prvo na unutarnjem, pa zatim na vanjskom kutu oka i onda polako prelazite na kapke spajajući crte dok ne vidite što vam najbolje odgovara.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty)Trend #2: Probiotička njega kože

Očekuje se da će ove godine probiotici postati vrlo bitni u njezi kože. Zašto? Iskorištavanje njihovih blagodati podržava mikrofloru koja se prirodno nalazi na koži kako bi pojačala prirodnu obranu i spriječila upale. Umjesto uklanjanja loših bakterija, probiotička njega kože poboljšava mikrobiološku raznolikost koja, jednostavno rečeno, jača kožnu barijeru za glatku i zdraviju površinu. Štoviše, kada se primjenjuju lokalno, istraživanja pokazuju da probiotici mogu smanjiti učinke stresa na ten, dok istodobno uravnotežuju razinu pH. Dodajte ih u svoju svakodnevicu ove godine – pogotovo jer su formule nježne i nevjerojatno hidratantne i tako pogodne za sve kože.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Vichy Laboratoires (@vichylaboratoires)

Trend #3: Nježnije maskare

Iako pojam “čista ljepota” može potaknuti skepticizam, nesumnjivo je da će se 2021. godine nastaviti trend nježnih formulama – osobito kada pričamo o maskarama. Očekujte mnoštvo novih proizvoda bez iritansa, parabena, sulfata, talka i mineralnih ulja. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli CATRICE Cosmetics official (@catrice.cosmetics)

Trend #4: Kromatsko sjenilo

Na revijama za sezonu proljeće/ljeto 21. prevladavale su metalne nijanse na očima s 3D efektom. Svojevrsni su povratak u disko eru 70-ih, a najpopularniji su tonovi u bojama dragulja – posebno ametista i smaragda. Vizažisti preporučuju formule koje ipak nemaju guste svjetlucave čestice. Umjesto njih, potražite metalik boje ili nijanse sa sedefastim završetkom. Igrajte se s bojama i njihovim intenzitetom, za jači efekt metalik nijanse nanesite ih na cijeli kapak, a za malu dozu glamura izvucite ih od sredine oka prema van.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Givenchy Beauty (@givenchybeauty)

Trend #5: Minimalizam kože

Pojam “minimalizam kože” nastao je krajem prošle godine nakon što su brojne revije za proljeće/ljeto 21. promovirale prozračne teksture, svjež i sjajan ten. Cilj je da se više usredotočimo na pravilnu njegu kože. Da biste stvorili “minimalistički efekt” njegujte kožu hidratantnim kremama i nanosite lagane primere, a oči našminkajte u nježnim tonovima, sličnima koži kako bi se sve skupa povezalo. Povećanjem internetskih pretraživanja za “prirodnim, svakodnevnim make-upom” za čak 180% u prošloj godini, kozmetički brendovi na tržište izbacuju mnoštvo novih laganih nijansi, podloga i baza.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dior Makeup (@diormakeup)

Trend #6: Make-up hibridi 

Pandemija 2020. godine zabilježila je nagli porast potražnje za “proizvodima s više funkcija” i “načinima za pojednostavljivanje beauty rutine”. Kozmetički proizvodi i u 2021. godini kombiniraju više različitih formula kako bi dobili jedan praktični proizvod – i za njegu i za šminkanje. Očekujte da ćete vidjeti višenamjenske stikove, balzame za obraze i usne, kao i porast broja bočica koje sadržavaju blagodati esencije, tonera i hidratantne kreme u jednom. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Axiology (@axiology_beauty)

Trend #7: Ruževi u narančastom tonu

Još jedan trend na revijama za sezonu proljeće/ ljeto 2021 su bili ruževi narančastih nijansi. Iako se mnogi ne odlučuju na ove nijanse jer ih je strah da su prenapadne, narančasta je jedna od rijetkih boja koja stoji svim tonovima kože i osvježava lice. Što se tiče teksture, ne postoje pravila – slobodno eksperimentirajte s sjajilima, mat ili tekućim ruževima.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dior Makeup (@diormakeup)

Naslovna foto: @chanel.beauty

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime