Petak, 3 svibnja, 2024

Čudo iz boce: 5 načina na koje možete koristiti micelarnu otopinu

Micelarna otopina nam je dovoljna za skidanje šminke i nije potrebno koristiti druge čistače lica. Formule su nježne i učinkovite te sigurne za sve tipove kože, čak i za osjetljivu i sklonu aknama

Žene diljem svijeta obožavaju micelarnu vodu. Nastala je kao zamjena za vodu iz slavine koja, pak, nije dovoljno nježna za lice. Micelarna otopina nam je dovoljna za skidanje šminke i nije potrebno koristiti druge čistače lica. Formule su nježne i učinkovite te sigurne za sve tipove kože, čak i za osjetljivu i sklonu aknama.A ovo čudo u bočici je moguće koristiti na razne načine:

Micelarna otopina kao sredstvo za čišćenje lica: Kada ste preumorni da biste očistili lice na kraju dana, stavite micelarnu otopinu na pamučnu blazinicu i skinite šminku i nečistoće s kože. Učinkovita je kao i ostala sredstva za čišćenje lica. A zbog lakoće korištenja, postat će vaš svakodnevni izbor kada je u pitanju čišćenje lica.

Micelarna otopina kao sredstvo za uklanjanje vodootporne šminke: nježne formulacije micelarne otopine čine ju odličnim izborom za uklanjanje šminke, posebno one oko očiju, gdje prevelikim trljanjem osjetljivog područja možemo uzrokovati nastanak bora. S micelarnom otopinom u nekoliko laganih poteza skinut ćete svu šminku, čak i vodootporne maskare. Koristite nježne pokrete, krenite od ruba trepavica prema vrhu i ponovite nekoliko puta.

Micelarna otopina kao toner: ako volite dvostruko čišćenje lica ili vam je koža masniji tip i treba više čišćenja, očistite lice ‘klasičnom’ metodom (umivanje ili mlijeko za čišćenje lica) pa zatim pređite micelarnom otopinom za dodatnu čistoću i svježinu.

Micelarna otopina kao osvježenje u pokretu: nakon treninga ili napornog radnog dana, možete osjetiti potrebu za čišćenjem lica. Micelarna voda je savršen izbor, samo je nakapate na blazinicu i u nekoliko pokreta pređite po licu. Lice će nakon toga biti čisto i svježe, a time možete i spriječiti nastanak upala uzrokovanim znojem i nečistoćom.

Micelarna otopina kao čistač četkica za šminkanje: znate li da četkice za šminkanje treba čistiti barem jednom tjedno? Micelarna otopina idealna je za brzo i učinkovito čišćenje četkica nakon svakodnevnog korištenja. Tako će vaše četkice stalno biti bez prljavštine i bakterija. A važno je i napomenuti kako prljave četkice mogu biti jedan od krivaca za probleme s licem.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime