Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Upoznajte suho četkanje, novu umjetnost detoksikacije tijela!

Suhim četkanjem možete obuhvatiti i lice, vrat i dekolte, no s obzirom da su ovo vrlo osjetljiva područja onda trebate upotrijebiti ili četku s mekanim vlaknima ili piling kremu baš za lice

Negdje između jutarnjeg ispijanja mlake vode s limunom i praćenja vijesti iz wellness industrije naš je savjet da svakako ubacite novi ritual uljepšavanja. Tisućama godina prije nas taj su ritual čišćenja kože prakticirale drevne civilizacije poput starih Grka i Aboridžina pa zašto ne bismo i mi – u današnje vrijeme kada nam je koža pod stalnim utjecajem brojnih negativnih vanjskih faktora – stresa, zagađenog zraka, nezdrave prehrane, sunca, vlage…Zašto je dobro suho četkanje?

Suho četkanje, ili kako bi neki rekli ‘piling na suho’, prava je umjetnost detoksikacije tijela jer pojačava cirkulaciju, jača imunitet, potiče probavu, pomaže kod limfne drenaže i površinski uklanja mrtve stanice kože čime i vizualno smanjuje celulit, oblikuje mišiće ali i pruža jedinstven osjetilni doživljaj. Dakle, previše dobrih razloga da ga ne stavimo na meni svakodnevne beauty rutine – na suhoj koži, najbolje prije tuširanja.

Dvije su najvažije stvari koje morate znati kod suhog četkanja – treba vam ‘prava’ četka – s vlaknima koja nisu ni pregruba ni premekana, a masažu uvijek radite – odozdo prema srcu!

Kako odabrati pravu četku?

Birajte četke s prirodnim materijalima, a ovdje definitivno vrijedi pravilo umjerenosti – ne četkajte se ni prejako, ni preblago. Prvo će uzrokovati nadraženu kožu, a drugo nema nikakav učinak! Ako ste solo predlažemo da nabavite četku na dovoljno dugoj dršci kako biste dobro izmasirali inače teško dostupno područje leđa. Ako pak živite s dečkom ili mužem – evo idealne prilike da ova zabavna beauty rutina bude početak nekih drugih ‘igara’! ?

Suho četkanje podrazumijeva kombinaciju kružnih i ravnih pokreta a započnite od stopala – ravnim pokretima prema gore. Stanete li na neki tamni ručnik vrlo brzo ćete vidjeti rezultate svog truda – brojne sitne ljuskice mrtvih stanica s površine vaše kože. Područje bedara i trbuha izmasirajte kružnim pokretima kako bi što učinkovitije potaknuli metabolizam i izlučivanje toksina iz tijela. Malo se pažljivije posvetite koljenima i zglobovima jer je tu koža osjetljivija, a svakako detaljnije područjima koja su zahvaćena celulitom.

Koliko često se može izvoditi suho četkanje?

Suhim četkanjem možete obuhvatiti i lice, vrat i dekolte, no s obzirom da su ovo vrlo osjetljiva područja onda trebate upotrijebiti ili četku s mekanim vlaknima ili piling kremu baš za lice. Nakon suhog četkanja ukočite pod tuš, a nakon tuširanja obavezno nanesite na cijelo tijelo njegujući losion ili maslac za tijelo.

Ovaj detoksirajući ritual možete prakticirati svaki dan, no ako već duže vrijeme niste radili piling tijela onda za početak neka to bude svaka tri dana – kako bi se koža postepeno navikla i kako ne bi burno reagirala.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime