Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Miris žene: Znate li koja je najčešća pogreška pri nanošenju parfema?

Nanošenje parfema je jednostavno. Pa ipak, taj mali ritual uljepšavanja ne radimo svi kako treba, a mnogi od nas rade jednu kardinalnu grešku....

S parfemom definitivno možemo na najbrži i najbolji način ‘začiniti’ svoju svakodnevnu rutinu, a i odličan je dar za sve prigode pa tako i za Dan žena. Nekoliko kapljica omiljenih aroma tu i tamo čine prava mala čuda za sva naša osjetila. A da ne spominjemo kako upravo miris može odrediti kako će nas drugi percipirati i stvoriti svoj ‘prijeki’ sud o nama.Primjerice, jeste li znali da prema nekim istraživanjima osobe koje vole ‘jake’ parfeme zrače samopouzdanjem i definitivno žele na druge ostaviti dojam? Ako pak volite slatkaste note, drugi će vas doživjeti kao prijateljski raspoloženu osobu, dok svi oni koji mirišu na cvijeće ‘zrače’ vedrinom i pozitivom… No, vjerovali ili ne u takva istraživanja, činjenica jest da će vaš miris ipak utjecati na to hoćete li se nekome svidjeti ili ne.

Zato nanošenje parfema nije samo običan ‘ritual’, a kad već svi volimo lijepo mirisati, neka onda to bude i ‘strateški potez’ kojim ćemo ostvariti svoj cilj – kakav god on bio!

Kako pravilno nanijeti parfem?

Kako pravilno nanijeti parfem i gdje zna stručnjak za parfeme Roja Dove čiji se parfemi prodaju diljem svijeta, a godinama je radio za prestižni Guerlain prije nego je osnovao vlastitu tvrtku RDPR, a zatim i Roja Parfums.

“Uvijek nanesite miris na najizražajnije pulsne točke poput zapešća, unutrašnje strane lakta ili pri dnu vrata i ispod grudi. Koju god od tehnika primjenjivali, pokušajte izbjegavati područje iza ušiju! To je kardinalni grijeh iako mnogi ‘stručnjaci’ savjetuju upravo to mjesto, savjetuje Dove objašnjavajući kako na tom mjestu žlijezde proizvode sebum koji zapravo mijenja strukturu parfema!

Kako do intenzivnijeg mirisa?

Za intenziviranje mirisa Dove predlaže da tijelo namažete losionom iz iste linije: “Prvo nanesite parfem, a zatim i losion za tijelo kako biste dodatno pojačali miris. Ne samo da će on dulje trajati, a kako alkohol u parfemu ne ‘razrjeđuje’ losion tako ćete koži pružiti maksimalnu hidrataciju.” 

Također, nemojte stavljati parfem netom prije nego izlazite iz kuće. Najbolje bi bilo nanijeti miris nakon tuširanja (kada se koža dobro osuši) i(li) prije nego se odjenete. “Naime, toplina našeg tijela pojačava osnovne note parfema pa što ga prije nanesete – bolje će se osjetiti”, sugerira Dove.

I to je sve što trebate znati o nanošenju parfema. Uz ovih nekoliko naputaka miris vašeg parfema dulje će se osjetiti, a samim time i vi ćete se puno bolje osjećati. Ako ste spremni provjeriti ove savjete, sve što vam preostaje jest odabrati koji ćete parfem nanijeti. Možda da isprobate neke od noviteta na tržištu kojima mnogi predviđaju zvjezdani status ili ćete se ipak odlučiti za provjereni klasik Chanel 5? 🙂

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime