Srijeda, 3 srpnja, 2024

Konturiranje rumenilom – najnoviji 2u1 trend koji želite probati i zasjati

Otkrijte tehniku šminkanja koju je 1970-ih godina popularizirao Way Bandy, vizažist pjevačice Cher. U osnovi se radi o korištenju rumenila kao proizvoda kojim se oblikuju i izoštravaju crte lice, a ponovno je postao vrlo popularan trend

Šminkanje je daleko napredovalo od jednostavnog nanošenja ruža i sjenila prstima. Danas postoji niz proizvoda i alata kojima svakodnevno ukrašavamo lice, a često o svemu saznamo preko poznatih osoba koje promoviraju određene proizvode.U industriji ljepote vrlo su važne društvene mreže putem kojih se promoviraju najnoviji trendovi, a tako smo naišli i na jedan koji nam se posebno svidio.

Tehnika šminkanja koju je već 1970-ih godina popularizirao Way Bandy

Kako bismo doznali više o ovom trendu, vratili smo se u prošlost. Naime, ovu je tehniku šminkanja već 1970-ih godina popularizirao Way Bandy, vizažist pjevačice Cher. U takozvanoj konturi rumenilom bitan je sjaj u boji. U osnovi se radi o korištenju rumenila kao proizvoda kojim se oblikuju i izoštravaju crte lice. Uz dodavanje boje obrazima, naravno. Bandyjeva tehnika je ponovno postala popularna prije nekoliko godina, a otada smo svjedočili brojnim varijacijama primjene njegove tehnike.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Reggie Casagrande (@reggiecasagrande)

Vjerojatno ste i sami ponekad eksperimentirali šminkom i provjeravali mogu li se proizvodi koristiti za više stvari. Ako možemo ruž za usne stavljati na obraze ili kapke, zašto bi rumenilo trebalo biti isključivo za dodavanje boje?

Rumenilo ne služi samo za dodavanje boje!

No, ponekad zbog oblika lica šminka ne dolazi dovoljno do izražaja, pa primjerice, ako vam je lice zaobljenije, pokušajte staviti rumenilo na jagodične kosti kako biste ga definirali i dodatno naglasili.
Ako vam treba pomoć, uvijek možete pretražiti društvene mreže. Mnogo Youtubera i influencera primjenjuje konturu rumenilom u svojoj rutini. Oni koji su probali tehniku jamče kako će vam suptilno oblikovati lice te da ćete izgledati mlađe nego korištenjem nude tonova. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 𝐌𝐚𝐪𝐮𝐢𝐥𝐥𝐚𝐣𝐞/𝐂𝐚𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨/𝐌𝐨𝐝𝐚 (@tamarafructos)

Isto tako, ako ste obožavatelji stare škole, inspirirajte se fotografijama iz razdoblja diska, ili pogledajte mamin fotoalbum! Naravno, još jedna opcija je Pinterest koji vas nikad neće iznevjeriti, bilo da tražite recepte za kolačiće ili postupak pravilnog nanošenja konture rumenilom. Pri konturiranju većina beauty influensera preporučuju korištenje kutnih ili suženih četkica za rumenilo. Razmislite o stavljanju rumenila tamo gdje inače nanosite highlighter, točno na vrh jagodičnih kostiju za lijepi podignuti izgled.

U slučaju da niste planirali rumenilo nanijeti na obraze, pomaknite se za nekoliko mjesta i povucite ga na jagodičnoj kosti”, savjetuje Kasey Adam Spickard, poznati vizažist iz New Yorka. “Započnite s polaganim nanošenjem proizvoda. Ne želite izgledati kao iz 80-tih i završiti s ‘tonom’ rumenila na licu.”  

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kasey Adam Spickard (@thefacebykase)

Ublažite konture uz pomoć četkice

Ako ste minimalist, možete se zaustaviti na jagodicama, ali i proći ispod očiju (konačni će rezultat izgledati kao neobično slovo C) i preko ‘mosta’ nosa kao što rade svi na TikTok-u. Bez obzira koliko proizvoda nanesete, uvijek ublažite četkicom kako ne bi bilo grubih linija, ipak želimo da šminka izgleda što prirodnije.

Ljepota ove tehnike je u različitim nijansama rumenila koje mogu promijeniti vaše lice. Za svakodnevnu primjenu i prirodniji izgled, isprobajte Chanelovu boju ruže, njezini topli tonovi i blago svjetlucanje djeluju kao highlighter, rumenilo i bronzer u jednom. Ljeti se možete malo više igrati tonovima, pa isprobajte neke hladne ružičaste tonove ili ostati vjerni jarkim bojama nadahnutima 1980-im.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kasey Adam Spickard (@thefacebykase)

Eksperimentiranjem do svježen i prozračnog looka

Za ovu tehniku možete koristiti rumenilo u prahu kojeg je lakše nanijeti, ali preporuča se i kremasto rumenilo, posebno kao baza ‘pravom’ rumenilu. Nanesite ga kao podlugu uz pomoć prstiju ili nježnog kista.

Možda sve ovo na prvu zvuči malo komplicirano, ali je rezultat doista lijep i osvježavajuć. Ako ništa, uvijek se možete vratiti sigurnim nude nijansama koje i dalje volimo, ali malo eksperimentiranja nikome nije naštetilo, zar ne? Posebno u ova tmurna vremna kada nam svima teba više svježine i radosti… a i proljeće bi namuskoro moglopokucati na vrata! 😉

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime