Subota, 6 srpnja, 2024

Napokon smo pronašli savršen serum koji rješava 4 najčešća problema kože!

Prema istraživanjima, četiri su najčešća problema kože – crvenilo, dehidracija, hiperpigmentacija i bore - te gotovo nema čovjeka koji ne pati barem od jednog od njih! Napokon se na tržištu pojavila pametna kozmetika koja ima nevjerojatne benefite za kožu i njezino zdravlje!

Živimo u pametnim kućama u koja nam ugrađuju pametna stakla, nosimo pametne satove i koristimo pametne telefone, pijemo pametne lijekove, a sada nam je napokon na raspolaganju i – pametna kozmetika.Prema istraživanjima, četiri su najčešća problema kože – crvenilo, dehidracija, hiperpigmentacija i bore – te gotovo nema čovjeka koji ne pati barem od jednog od njih! Upravo iz tog razloga stručnjaci godinama pokušavaju raznim proizvodima riješiti barem jedan od tih problema, a napokon se na tržištu pojavila pametna kozmetika koja ima nevjerojatne benefite za kožu i njezino zdravlje!

Pametna kozmetika je novost u svijetu

Inovativna peronalizirana formula dolazi na tržište pod imenom – Dermalogica Smart Response Serum u kojem je primijenjena tzv. tehnologija pametnog odgovora (Smart Response Technology), a ta tehnologija omogućuje da se njegova četiri ključna sastojka aktiviraju samo kada je to potrebno.

To konkretno znači da svaki od ta četiri sastojka može prepoznati signal koji šalje koža kad joj nešto treba, a potom i spriječiti posljedice te uzbune – prije nego što postanu vidljive golim okom. Radi se, naravno, o ključnim potrebama kože – za smirivanjem, učvršćivanjem, posvjetljivanjem i hidratacijom.

Koža nam neprestano šalje poruke

Kao i svaki organ, koža neprestano nešto poručuje, a njene ‘poruke’ manifestiraju se u obliku crvenila, bora, tamnih mrlja i dehidracije. No, kad te promjene postanu već vidljive,  znači da je šteta već nanesena, da je došlo do oštećenja koja se možda ne mogu ispraviti  – ili će, u najboljem slučaju, za ‘popravak’ trebati dosta vremena.

Upravo stoga je Smart Response Serum revolucionaran: njegovi sastojci aktiviraju se na znak problema koji može uzrokovati štetu te  pružaju koži ono što joj treba i kad joj treba – prevenirajući tako nastanak oštećenja. A ako koža nema neki od spomenutih problema, sastojak odgovoran za njegovo rješavanje jednostavno se neće aktivirati – u tome je inteligencija ovog preparata.

Serum koristi brojne pametne sastojke kako bi njegov efekt bio što bolji:

1/ Galna kiselina

Dobivena je iz japanske trešnje Cornelia, koja neutralizira slobodne radikale i sprečava proizvodnju citokina, inače odgovornih za nastanak upala. Galna kiselina reagira na stanični disbalans izazvan oksidativnim stresom – na taj način štiti kožnu barijeru od oštećenja, te prevenira upalne procese u koži, koji uzrokuju neugodno crvenilo, osjećaj vrućine i peckanja.

2/ Manoza-6-fosfat

Molekula je to koja daje energiju fibroblastima, stanicama koje stvaraju kolagen. Uz to, dovoljno je pametna i da detektira nedostatak energije u stanicama, odnosno, smanjenu razinu kolagena – što se na koži manifestira gubitkom čvrstoće i pojavom bora. Reagirajući na prve znakove starenja, manoza-6-fosfat u ovoj je formuli zaslužna za zaglađivanje kože i učvršćujući učinak.

3/ Hidrolizirano pšenično brašno

Bogato je oligosaharidima, aktivira se po potrebi kad postoji opasnost od nakupljanja melanina – što uzrokuje neujednačenu boju kože. Jedan od ključnih igrača u nastanku hiperpigmentacija, odnosno prvi u slijedu enzimatskih procesa koji rezultiraju stvaranjem tamnih mrlja na koži, je enzim TRP-1. A hidrolizirano pšenično brašno u ovom serumu može otkriti prekomjernu količinu tog enzima, ali i ograničiti njegovu aktivnost – kako ne bi došlo do pigmentacijskih mrlja.

4/ Hidrolizirani beta glukan

Njega i inače povezujemo sa zdravljem imunosnog sustava, ali u ovom je slučaju pametna molekula koja detektira oštećenje kožne barijere – a njena ranjivost stvara preduvjete za gubitak vode. Iznimno je važno što prije riješiti problem dehidracije, a na te signale reagiraju oligosaharidi iz hidroliziranog beta glukana i oni pomažu koži da održi optimalnu razinu vlage.

Ova četiri pametna sastojka jednako su važna, djeluju u sinergiji i odvojeno – ovisno o stanju kože. Zbog toga Smart Response tehnologija, koja njima upravlja, nudi personaliziranu njegu u pravom smislu te riječi: ako koža ne šalje ciljanu poruku nekom od aktivnih sastojaka, on naprosto neće poduzimati ništa. I obrnuto.

Hero Image Angled - Smart Response Serum
Pump Detail 1 - Smart Response Serum
Pump Detail 3 - Smart Response Serum
Dark Ecomm Duo - Smart Response Serum
Pump Detail 2 - Smart Response Serum
Hero Image - Smart Response Serum
Lauren Hero - Response Mapping - Check Usage
Product Multiples Straight On With Product Form 1x1 - Smart Response Serum
Top Down With Product 1x1 - Smart Response Serum
Hero Image Angled - Smart Response Serum Pump Detail 1 - Smart Response Serum Pump Detail 3 - Smart Response Serum Dark Ecomm Duo - Smart Response Serum Pump Detail 2 - Smart Response Serum Hero Image - Smart Response Serum Lauren Hero - Response Mapping - Check Usage Product Multiples Straight On With Product Form 1x1 - Smart Response Serum Top Down With Product 1x1 - Smart Response Serum

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime