Srijeda, 17 srpnja, 2024

Poboljšajte njegu kože: Za što je sve potrebno dvostruko čišćenje?

U idealnom svijetu, svaku večer lice čistimo u te dvije faze i naša koža je bez upala i 'problema'. S obzirom na to da smo u stalnoj potrazi za novim načinima unaprjeđenja naše rutine njege kože, cijelog tijela, ne samo lica, zanimalo nas je trebamo li ovu tehniku primijeniti i na ostatak tijela

Dvostruko čišćenje je tehnika u kojoj se lice čisti dva puta. Počevši prvo s uljem za čišćenje, a zatim s redovitim proizvodom poput pjene ili gela za čišćenje lica. Ulje za čišćenje lako razgrađuje šminku i ostatke SPF-a, bez ometanja prirodnih ulja kože. Dok pjena ili gel za čišćenje čisti vašu kožu od svih zaostalih nečistoća. U idealnom svijetu, svaku večer lice čistimo u te dvije faze i naša koža je bez upala i “problema”. Obzirom da smo u stalnoj potrazi za novim načinima unaprjeđenja naše rutine njege kože, cijelog tijela, ne samo lica, zanimalo nas je trebamo li ovu tehniku primijeniti i na ostatak tijela.Treba li našem tijelu dvostruko čišćenje?

Dvostruko čišćenje tijela i vlasišta može biti dobar način za uklanjanje svih nakupina koje se stvaraju tijekom dana, ali to nije nužan korak u rutinu. Uglavnom, između SPF-a, šminke, znoja, zagađivača i prirodnih ulja, skloni smo nakupljati puno više nečistoća na našim licu nego na ostatku tijela koje je zaštićeno odjećom i kosom. Redovito čišćenje uz dobro pranje tijela i šampon trebalo bi biti dovoljno za tijelo i vlasište većinu dana. Iznimka je ako ste nosili kremu za sunčanje, šminku ili bilo što drugo što je teže očistiti. Tada biste mogli dvaput očistiti kako biste stvarno bili sigurni da ste sve očistili sa svoje kože.

Međutim, dvostruko čišćenje vlasišta može imati više koristi. Danas je vlasište opterećeno onečišćenjem od vode iz tuša, povećanom upotrebom suhog šampona i nedostatnim čišćenjem od šampona sa slabijim sposobnostima čišćenja. Kako biste učinkovito očistiti vlasište bez dvostrukog čišćenja potreban vam je prvi šampon da razbije sve nakupine, a drugi da ih sve ispere. Temeljito očišćeno vlasište bez upotrebe oštrog sredstva za čišćenje pomaže u održavanju zdravog mikrobioma vlasišta. Bez iritacije, upale, ljuštenja i svrbeža, što sve može dovesti do stanjivanja ili gubitka kose. Naravno, želite biti oprezni i ako imate problema s kožom. Na primjer, ako netko pati od ekcema, trebali biste paziti da ne pogoršate stanje pretjeranim čišćenjem kože. 

Prednosti dvostrukog čišćenja

Dvostruko čišćenje tijela pomaže u uklanjanju neželjene prljavštine, krhotina i masnoće, koje ako ostanu na koži mogu dovesti do akni ili iritacije kože. Dok dvostruko čišćenje vlasišta može pomoći u uklanjanju nakupina proizvoda. Kako bi kosa bila dovoljno čista da prihvati proizvode za kosu koje koristite za obnovu ili oblikovanje kose. Dvostruko čišćenje vlasišta posebno je dobro za one s dermatološkim stanjima poput seboroičnog dermatitisa ili prekomjerne peruti. Pokušajte koristiti šampon na bazi ulja kako biste riješili kožu vlasišta od masnoće.

person holding black glass bottle

Nedostaci dvostrukog čišćenja

Prekomjerno skidanje kože može imati dugoročne učinke, isušiti kožu i uzrokovati iritaciju. Koža na tijelu, općenito, proizvodi manje masnoće u usporedbi s licem, a dvostruko čišćenje može osloboditi kožu prirodnih ulja. To može uzrokovati upalna stanja kože poput ekcema. 

Kome je važno dvostruko čišćenje?

Ako imate masnu ili mješovitu kožu, dvostruko čišćenje je idealno i za lice i za tijelo. Međutim, netko s kovrčavom kosom kojemu je potrebno prirodno ulje kako bi kosa bila hidratizirana možda neće naći toliko koristi od redovitog dvostrukog čišćenja vlasišta. Dvostruko čišćenje akni po tijelu, može pomoći u uklanjanju viška masnoće i sebuma, pomoći u staničnom obnavljanju i pripremiti kožu da apsorbira aktivne sastojke za borbu protiv akni.

Koliko često trebamo obavljati dvostruko čišćenje?

Ako imate osjetljivu, suhu kožu na tijelu, dvostruko čišćenje možete napraviti jednom tjedno. Ako vam se kosa jako masti, možete razmisliti o dvostrukom čišćenju dva do tri puta tjedno.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime