Srijeda, 3 srpnja, 2024

Postojani i njeguju: Koji je ruž idealan za nošenje ispod maske?

Tekući ruževi traju duže od ostalih tekstura, brzo se suše, puni su pigmenta i mogu stvoriti iluziju punijih usana. Njihova dugotrajnost i ne ostavljanje tragova čini ih idealnima za nošenje u pandemijskim uvjetima

Ako još niste dodali tekuće ruževe u svoju kozmetičku svakodnevnicu, možda nakon ovih trikova promjenite mišljenje.1/ Uvijek prije nanošenja napravite piling usana

Iako su dugotrajni i jednostavni za upotrebu, tekući ruževi zahtijevaju malo pripreme. Uvijek napravite piling prije šminkanja. Naime, formule tekućih ruževa najčešće su poprilično matirane pa se lako stvaraju grudice ili se skuplja u porama usana. Piling možete izraditi sami – od kokosovog ulja pomiješanog sa šećerom, a nakon što ga isperete nanestite balzam za usne i ostavite da djeluje 15 minuta. Tek nakon toga nanesite tekući ruž. Također, tijekom dana uvijek možete nanijeti malo balzama preko ruža kako bi ga osvježili. Važno: ako se formula počne ljuštiti, uklonite ruž i stavite ga ponovno. Ukoliko naneset još jedan sloj na postojeći ruž, samo će doći do još većeg začepljenja.

2/ Koristite tekući ruž kao olovku za usne

Tekući ruževi, kada se nanose aplikatorom ili četkicom, mogu stvoriti oštre definirane rubove bez potrebe za olovkom. Dizajnirani su tako da imaju u sebi puno pigmentira, a zbog aplikatora ih je moguće precizno nanijeti i oblikovati usne za savršen puniji izgled. Ali trik je u tome da višak proizvoda s aplikatora namažete na stražnji dio dlana, a ostatak nanesete na usne. Zatim aplikatorom s ruke preuzmite ostatak ruža i pomoću njega obrubite usne. Ruž će tako na usnama trajati satima!

3/ Omekšajte ga prstima

Iako ga možete primijeniti izravno iz aplikatora i na taj način postići precizne rubove, nanošenje prstima daje potpuno drugačiji učinak. Ako na prstenjak stavite malo ruža, možete ga utapkati na usne i time postići prirodniji izgled. Ovo je izvrsna tehnika za sve koji traže suptilan look. Ako ruž, pak, nanosite direktno s aplikatorom, prstom tapkajte po rubovima usana tako da ruž omekša i sjedini se s ostatkom.  

4/ Pronađite kremastije formule

Kako su tekući ruževi napravljeni da traju dugo, mogu biti prilično suhi i isušivati osjetljivu kožu usnana. Potražite formule ili proizvode na kojima piše da su ‘kremaste’ teksture – još bolje, odlučite se za one koji imaju hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline. To znači da je manja vjerojatnost da će isušivati usne. 

5/ Ruževi različitih nijansi u jednom

Trend ombre ruževa možda nije za svakoga, ali ako ste njihova ljubiteljica, upravo su tekući ruževi sjajni za poigravanje s bojama. Budući da su postojani, idealni su za kombiniranje s drugim formulama i tonovima. Započnite dodavanjem jedne boje po cijelim usnama, koristeći je za stvaranje oštrih rubova, a zatim prstima dodajte puno svjetliju nijansu izravno u središte usana. Tako ćete postići više volumena, dubine i punoće usana. Osim toga, miješanje i igranje s bojama izvrstan je način da prilagodite nijansu svom tonu kože.

6/ Poigrajte se s ružem

Ako vam ostane viška teksture na prstu ili četki, iskoristite je kao prirodno rumenilo ili za brončani efekt. Možda nisu lagane teksture, ali zbog toga se neće lako ni skinuti s lica što je idealno za neka događaja i(li) vjenčanja. 

Tekući ruževi za usne

YSL Beauté Tatouage Couture Velvet Cream, 295 kn

YSL Beauté Tatouage Couture Velvet Cream, 295 kn

essence dugotrajni ruž, 17,90 kn

essence dugotrajni ruž, 17,90 kn

Maybelline Superstay Matte Ink ruž za usne, 74,90 kn

Maybelline Superstay Matte Ink ruž za usne, 74,90 kn

Avon True Metallic Matte tekući ruž za usne, 56 kn

Avon True Metallic Matte tekući ruž za usne, 56 kn

Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer Liquid Lipstick, 39,90 kn

Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer Liquid Lipstick, 39,90 kn

Naj Oleari Lasting Embrace, dugotrajni ruž, 142,40 kn

Naj Oleari Lasting Embrace, dugotrajni ruž, 142,40 kn

Catrice Volumizing Tint & Glow Lip Booster, 27,90 kn

Catrice Volumizing Tint & Glow Lip Booster, 27,90 kn

essence this is me - semi shine, 17,90 kn

essence this is me semi shine, 17,90 kn

YSL Beauté Tatouage Couture Velvet Cream, 295 kn essence dugotrajni ruž, 17,90 kn Maybelline Superstay Matte Ink ruž za usne, 74,90 kn Avon True Metallic Matte tekući ruž za usne, 56 kn Catrice Matt Pro Ink Non-Transfer Liquid Lipstick, 39,90 kn Naj Oleari Lasting Embrace, dugotrajni ruž, 142,40 kn Catrice Volumizing Tint & Glow Lip Booster, 27,90 kn essence this is me - semi shine, 17,90 kn

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime