Petak, 22 ožujka, 2024

Iva Ivanović: I u Zagrebu možete isprobati svjetsku hit manikuru!

Dip powder manikura s prahom najnoviji je svjetski trend i jedan od najtraženijih tretmana uređenja noktiju. Među prvima u Hrvatskoj i u Zagrebu radi ga Iva Ivanović, profesionalna vizažistica i manikerka te vlasnica salona Beauty kutak Iva

“Dip powder manikura je najnovija tehnika uranjanja prirodnih noktiju u prah koji se lijepi na prethodno nalakiranu bazu. Vjerujem da je postao broj 1 među manikurama zbog činjenice da, za razliku od gela, u sebi ne sadrži metakrilat zaslužan za pucanje noktiju i njihovu dehidraciju, već je bogat cijanoakrilatom, vitaminima i visokom koncentracijom kalcija”, objašnjava nam Iva koja se za ovu hit tehniku usavršavala u inozemstvu.Nokti nisu izloženi štetnom UV zračenju

Kako najnovija istraživanja pokazuju veliku štetnost UV zračenja lampi za nokte – dokazano je da redovito izlaganje zračenju bez zaštite ruku povećava rizik od raka kože – Iva ističe kako se prilikom dip powder tretmana ne koristi lampa i nokti ne podliježu UV zračenju koje izaziva peckanje i sadrži kancerogena svojstva. 
“Prah se lijepi na bazu koja ne sadrži klasično ljepilo kao kod gela, već se radi o spoju kaučuka, vitamina E i kalcija. Stoga, nije potrebno ni rašpanje površinskog sloja noktiju. Osim toga, nokti dobivaju potreban kisik, pa između tretmana nije potrebna do sada uobičajena pauza za oporavak noktiju”, kaže naša sugovornica.

IMG_3867
Dip powder manikura
Dip powder manikura
Dip powder manikura
IMG_3867 Dip powder manikura Dip powder manikura Dip powder manikura

Beauty kutak Iva jedan je od rijetkih salona u Zagrebu koji nudi ovaj tretman. Iva se oduševila dip powderom i prahom brenda Nugenesis prije više od godinu dana, tijekom jednog poslovnog puta u inozemstvu. Počela je istraživati tretman i isprobavati ga na svojim noktima te uočila kako je izgledom isti kao gel, ali ni materijali ni tretman ne uništavaju nokte. 
U Hrvatskoj nažalost ne postoji edukacija za ovu tehniku pa sam otišla u Sloveniju na edukaciju Milijane Hofbauer, zastupnice branda Nugenesis. Tečaj traje nekoliko sati. Najvažnije je dobro pripremiti nokat, a nakon edukacije potrebno je puno prakse te brza i mirna ruka. Ako se radi bez edukacije, krivi postupak može uništiti ploču nokta, a može se stvoriti i debeli sloj koji ne izgleda lijepo.”

Dip powder manikura

Gel je out, in je dip powder manikura

Postupak dip powdera zvuči jednostavno, ali za savršeno uredan izgled i dugotrajnost ipak je potrebna ruka stručnjaka.
Budući da se baza jako brzo suši, potrebno je četkicom odmah skinuti višak praha kako ne bismo dobili neželjeni debeli sloj”, objašnjava Iva. “Također, važno je odabrati kvalitetan brand: Nugenesis proizvodi najzdraviji su prah s kojim je lako raditi. Pobornik sam kvalitete i u svojoj ponudi imam samo ono za što odgovorno tvrdim da je provjereno”, kaže naša sugovornica.
Ovu manikuru zagovaraju svjetski stručnjaci ovog područja, a njima se priključila i Iva. Ona je u zadnjih godinu dana gotovo svim klijenticama savjetovala da gel zamijene dip powderom kako bi, osim savršenog izgleda noktiju, očuvali i njihovo zdravlje: “Svjedočim gotovo 90 postotnom porastu potražnje za dip powderom, dok gel polako postaje prošlost.”

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Beauty kutak Iva (@beautykutakiva)

Za očuvanje zdravlja noktiju, osim zamjene gela dip powderom, Iva klijentima savjetuje i brigu iznutra: pravilnu prehranu, dovoljno vode i oralnu konzumaciju vitamina E. Izbjegavajte rad sa štetnim kemikalijama bez upotrebe rukavica. Ne držite ruke predugo u vodi. Redovito ih mažite kremom, a zanoktice nahranite uljem. Što se tiče skidanja bilo koje manikure, uvijek savjetujem odlazak u salon. Jer sami možete napraviti više štete nego koristi. Ljudi koji preferiraju prirodni izgled noktiju, bez manikure, nokte bi trebali držati kratkima kako bi izbjegli njihovo pucanje”, objašnjava.

Iako je stručnjakinja za dip powder i on je trenutno pravi hit, Iva u svom Beauty kutku nudi i druge tretmane: trajni lak, geliranje noktiju, estetsku pedikuru, make up, depilaciju, ekstenzije trepavica, threading i bojanje obrva, a uskoro i lash lifting.

Pandemija koronavirusa u beauty industriji

Kao i svaku industriju, pandemija koronavirusa pogodila je i salone za uljepšavanje. „Što se tiče prilagođavanja novim mjerama, nije se puno toga promijenilo; obzirom na posao koji radim, oduvijek sam koristila masku, dezinficijense i rukavice. Jedina novost je pregrada od pleksiglasa kojom sam htjela pružiti dodatnu sigurnost sebi i klijentima.“
Rekla nam je Iva i dodala da je osjetila prisutnost straha, pogotovo na početku: „Izdvojila bih činjenicu da su se pojavom pandemije, pojavili i novi zahtjevi; neke žene u salon žele dolaziti samo ako mogu biti prve na redu toga dana. To im pruža sigurnost da nitko prije njih nije boravio u prostoriji i smanjuje rizik od potencijalne zaraze. U početku sam i sama proživljavala strah kad bi na mobitelu vidjela broj klijentice koja je prije tjedan dana bila na tretmanu jer bih pomislila da me želi obavijestiti o pozitivnom testu na Covid-19. S vremenom sam prihvatila ‘novo normalno’ i nastavila živjeti i raditi kao svi ostali.“

IMG_3953
IMG_3890
IMG_3905
IMG_3953 IMG_3890 IMG_3905

Top 3 najtraženijih beauty tretmana

Većini je žena koje redovito posjećuju salone za uljepšavanje, karantena prouzročila ‘beauty frustracije’. “Žene su mi nudile dvostruki iznos, samo da im napravim željeni tretman. Zvale su me nekoliko puta tjedno s pitanjima kad ću početi raditi”, ispričala nam je uz smijeh Iva.
Iako su u Beauty kutku Iva najtraženiji tretmani dip powder manikura, šminkanje i threading obrva, taj se popis od TOP 3 nakon karantene malo promijenio: po izlasku iz kuća, žene najviše traže ugradnju trepavica, depilaciju i tretmane noktiju.
Iva nam je ispričala kako je u beauty industriju ušla iz hobija i na početku nije mislila da će joj to biti ozbiljan posao. “Nakon srednje škole odlučila sam upisati školu za profesionalnu vizažisticu. Tako sam polako otkrivala da mi se spoj uljepšavanja i rada s ljudima jako sviđa te sam počela nadograđivati svoje znanje raznim edukacijama. Danas mogu reći da najviše uživam radeći tretmane noktiju i da je to ‘moje područje’. Otvorila sam vlastiti salon, a od nedavno imam i jednu zaposlenu. U budućnosti se planiram proširiti na nekoliko salona i uvijek težiti ka boljem”, zaključila je.

A mi nimalo ne sumnjamo da će ostvariti svoj naum. Za više Ivinih radova posjetite Instagram i Facebook stranicu Beauty kutak Iva.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime