Subota, 18 svibnja, 2024

Čista aromaterapija i spiritualni alat: Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom

Upoznajte tri hrvatska brenda svijeća koji će vas oduševiti: Marie Ame brend stvara manifestacijske i energetske mirisne svijeće s posebno složenim mirisima i kristalima, brend Kosnica.eu izrađuje svijeće od pčelinjeg voska koje su potpuno prirodne i eko friendly, kao i one od biorazgradivog sojinog voska koje se ručno izrađuju u radionici Bijeli Glog

Vjerujemo kako nema ljepšeg osjećaja od uživanja i opuštanja uz mirisnu svijeću s aromaterapeutskim svojstvima, a još kada je ta svijeća posebno, ručno izrađena od materijala koji su prirodni i ne štete okolišu ni zdravlju – pun je pogodak.Povratak prirodi i proizvodima s prirodnim svojstvima postaje sve bitniji u životima mnogih ljudi. Upravo zato su mirisne svijeće koje su izrađene od prirodnih materijala poput pčelinjeg voska, posebnih eteričnih i biljnih ulja kao i sojinog biorazgradivog voska postale pravi hit! 

Poseban terapijski učinak

Mirisne svijeće mogu imati bezbroj blagodati za vaše zdravlje, ali i zrak koji udišete. Njihov posebni aromaterapeutski učinak – bilo da ih zapalite dok radite, čitate knjigu, imate spa-day-at-home, učite ili pišete studentski rad, meditirate, vježbate i sl., učinit će da se do kraja opustite i uživate.
Stoga ne čudi kako su prirodne, ručno rađene svijeće hit na društvenim mrežama, a mi smo u potrazi za zanimljivim hrvatskim brendovima naišli na sljedeća tri: Marie Ame brend je koji stvara manifestacijske i energetske mirisne svijeće s posebno složenim mirisima i kristalima, dok brend Kosnica.eu stvara jedinstvene svijeće od pčelinjeg voska koje su potpuno prirodne i eko friendly, kao i one od biorazgradivog sojinog voska koje se ručno izrađuju u radionici Bijeli Glog.

 

Marie Ame – @marieeame

Jeste li ikad čuli za manifestacijske svijeće? Upravo takve – posebne i jedinstvene – izrađuje 40-godišnjakinja iz Zagreba. Marie Ame vlasnica je istoimenog brenda te se bavi ručnom izradom posebnih manifestacijskih svijeća i narukvica.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Witchy Candles & Bracelets (@marieeame)

“Moje svijeće nisu obične svijeće nego su to energetski alati za stvaranje pozitivne energije oko nekog problema. Tako da se taj problem što prije riješi, a da se vi vratite nazad u sklad s univerzumom i sa samim sobom. Kada koristite ili dobijete manifestacijsku svijeću (ili narukvicu) možete odmah osjetiti njenu pozitivnu energiju, ljubav i namjeru”, objašnjava nam Marie.

Sinergija kristala, energije, bilja, ulja, mirisa…

Osim svijeća, Marie izrađuje i druge spiritualne alate za balansiranje energije, kao što su narukvice za molitvu i mješavine posebnih bilja za kupke, sprejevi s eteričnim uljima, posebna ulja i razne sitnice za poticaj rasta osobne energije i manifestiranje snova.
Da bi izradili ove energetske svijeće potrebno je dodatno znanje o kristalima, energiji, bilju, uljima, mirisima, sinergiji i još mnogo toga. Tako da znate što s čim spojiti kako si dobili što veći, pozitivniji energetski učinak, priča nam Marie i govori kako kod njenih svijeća ništa nije slučajno, ni miris ni izgled.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Witchy Candles & Bracelets (@marieeame)

“Miris im nije slučajnost. Posebno su kombinirani mirisi da se slažu s namjerom svijeće. Kao što neki znaju, svaki miris, cvijet ili eterično ulje ima svoju namjeru i svrhu. Primjerice, miris naranče odličan je za podizanje raspoloženja, a s energetske strane, naranča se koristi u ljubavnim i poslovnim manifestacijama”, ističe Marie te dodaje kako joj mnogi od njenih kupaca govore kako im je pomalo žao zapaliti svijeću zbog njenog predivnog izgleda. Zato njene svijeće možete koristiti i samo kao ukras, no i dalje ćete osjetiti njene energetske vrijednosti – pa su posebno namijenjene osobama koje vjeruju u alternativu.

 

Viktorija Dolenec – @kosnica.eu

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

Viktorija Dolenec, 28-godišnja stručna ekonomistica energije i okoliša te coach nutricionizma cijeli život se zajedno sa svojom obitelji bavi pčelarstvom te izrađuje ukrasne svijeće od pčelinjeg voska pod nazivom ‘Bee Magic’.
“Pčelarstvo i pčele su magične. Ja sam u njihovom svijetu od rođenja, s 10 godina tata mi je dao moju košnicu za koju sam se brinula. Početkom 2000. godine u našem dućanu u Zagrebu krenuli smo s primjenom organskih stabilnih kiselina u pčelarstvu te smo o tome učili i druge pčelare. Prošle godine smo patentirali izolator matice – gdje još manje koristimo kemiju u pčelarstvu. Doslovno na prirodan način rješavamo se Varroe, nametnika koji se nalazi u skoro cijelom svijetu. Kako pčele selimo po cijeloj Hrvatskoj, tako imamo i svijetli i tamni med. Primjerice, Bilogorski Bagrem, Medljikovac Crnogorični, Cvijet Dalmacije… pa su nam, logično, i svijeće od pčelinjeg voska raznih nijansi – svjetlije i tamnije”, priča nam Viktorija te dodaje kako joj je ideja o izradi svijeća od pčelinjeg voska došla jednog ljeta dok su topili vosak koji je toliko ispunio zrak prekrasnim mirisom da ga je automatski poželjela podijeliti s drugima.
Kako su u Hrvatskoj do tada postojale samo klasične svijeće od parafina ili soje, Viktorija i njezina obitelj odlučili su ponuditi puno prihvatljiviju opciju svijeća za okoliš, ali i zdravlje –  i sve to od hrvatskih izvornih materijala.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

Jedina svijeća koja emitira negativne ione

Mirisne svijeće od pčelinjeg voska osim što su ekološki najprihvatljivije, ujedno pročišćavaju zrak u prostoriji u kojoj se zapale. Jedina je svijeća koja emitira negativne ione, prirodni je ionizator kao što je, primjerice, i lampa od himalajske soli. S ovim svijećama emitirate prirodno jaku svjetlost istog spektra svjetla kao i sunce. Posebno su korisne osobama koje imaju problema s alergijom, astmom, osjetljivostima i svima drugima koji žele biti sigurni da su u prostoriji sa što manje štetnih čestica.
Izrađivati svijeće od pčelinjeg voska zahtjeva drugačije znanje u odnosu na svijeće od parafina ili soje. Zašto je to tako?
“Zato što vosak ima najvišu točku topljenja i nama je cilj sačuvati sve što je pčela stavila u njega. Zato ga i topimo pomoću sunčevog topionika – gdje pomoću sunčeve energije skuplja pozitivnu energiju sunca. Pčelinji vosak resurs je kojeg čovjek ne može umjetno proizvesti, već ga pčela proizvodi ako ima nektara u prirodi. Otprilike pčele prelete oko 240.000 km da skupe dovoljno nektara kako bi proizvele oko 3 kg meda i da se iz toga dobije oko 0,5 kg voska za svijeće. Prilikom proizvodnje voska ne koristi se voda u tako velikim količinama, kao što je slučaj kod sojinog voska. Boja voska varira zbog vrste meda koji je bio u njemu, također boja voska se može promijeniti s vremenom, tj. postati svjetlija jer to je prirodno svojstvo pčelinjeg voska”, objašnjava Viktorija.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

U njihovoj se ponudi uz svijeće mogu naći i svi drugi proizvodi pčela: med, pelud, propolis, matična mliječ i prirodni dodaci prehrani.
“Za kraj bih svakako savjetovala vašim čitateljima kako izabrati svijeću – nemojte paliti ono što ne biste jeli! I gledajte da vaša svijeća ima što manji negativan utjecaj na okoliš i prilikom proizvodnje i prilikom paljena same svijeće”, zaključuje naša sugovornica. 

 

Dominique Vrkljan – @bijeli.glog

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog)

Dominique Vrkljan, studentica diplomskog studija na Odjelu za Turizam i komunikacijske znanosti u Zadru, vlasnica je brenda ručno rađenih svijeća pod nazivom Bijeli Glog.
“Naše svijeće su izrađene od sojinog voska koji je biorazgradiv i eco friendly, a glavna nam je inspiracija mediteranski vrt koji okružuje našu malu radionicu. Zato su naše svijeće u ponudi isključivo odraz Mediterana i Dalmacije”, ističe Dominique.

Svijeće kao odraz Mediterana i Dalmacije

U ponudi brenda pronaći ćete ručno rađene i lijevane svijeće od eteričnih ulja lavande, ružmarina, kadulje, masline, mente, naranče i sl. Svaka svijeća je pakirana ručno u zaštitni papir i svoju kutijicu, a svakog kupca osim svijeće u pakiranju čeka malo pismo zahvale i kartica poezije.
“Izrada svijeća ne mora nužno biti težak proces ako se prije praktičnog djela dobro obavi istraživanje sirovina i materijala, tržišta, konkurencije, marketinga itd. Ako svijeće želite izraditi sa sebe, amaterski, to je uvijek zabavan proces, ima tu i pokušaja i pogrešaka i smijeha i zapravo je super za provesti vrijeme s najmilijima – osobito u ovom periodu pandemije. Profesionalna izrada je ipak nešto drugačija te ozbiljnija i zahtjevnija priča”, priča nam Dominique.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog)

Mirisne svijeće zaista imaju velik aromaterapeutski učinak, posebno ako se radi o mirisima koji dolaze iz prirode poput lavande, kamilice, mente, naranče i sl.
Za amatersku izradu praktički možete iskoristiti što god nađete u kuhinji, a da vam više ne treba za kuhanje, tipa lončići u kojima ćete topiti vosak, pribor za miješanje, posude koje su otporne na vrućinu u kojima ćete u konačnici izraditi svoje homemade svjećice, priča nam Dominique. “Profesionalno naravno ovisi o tome koliko i kako želite izrađivati, od opreme su to uglavnom lab oprema poput pipeta, lijevaka, posudica i bočica za ulja, staklo otporno na vatru odnosno visoke temp, digitalne vage, staklene miješalice, naravno fitilji, vosak, eterična ili mirisna ulja ukoliko želite raditi mirisne svijeće.”

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime