Srijeda, 10 kolovoza, 2022

Čista aromaterapija i spiritualni alat: Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom

Upoznajte tri hrvatska brenda svijeća koji će vas oduševiti: Marie Ame brend stvara manifestacijske i energetske mirisne svijeće s posebno složenim mirisima i kristalima, brend Kosnica.eu izrađuje svijeće od pčelinjeg voska koje su potpuno prirodne i eko friendly, kao i one od biorazgradivog sojinog voska koje se ručno izrađuju u radionici Bijeli Glog

Vjerujemo kako nema ljepšeg osjećaja od uživanja i opuštanja uz mirisnu svijeću s aromaterapeutskim svojstvima, a još kada je ta svijeća posebno, ručno izrađena od materijala koji su prirodni i ne štete okolišu ni zdravlju – pun je pogodak.Povratak prirodi i proizvodima s prirodnim svojstvima postaje sve bitniji u životima mnogih ljudi. Upravo zato su mirisne svijeće koje su izrađene od prirodnih materijala poput pčelinjeg voska, posebnih eteričnih i biljnih ulja kao i sojinog biorazgradivog voska postale pravi hit! 

Poseban terapijski učinak

Mirisne svijeće mogu imati bezbroj blagodati za vaše zdravlje, ali i zrak koji udišete. Njihov posebni aromaterapeutski učinak – bilo da ih zapalite dok radite, čitate knjigu, imate spa-day-at-home, učite ili pišete studentski rad, meditirate, vježbate i sl., učinit će da se do kraja opustite i uživate.
Stoga ne čudi kako su prirodne, ručno rađene svijeće hit na društvenim mrežama, a mi smo u potrazi za zanimljivim hrvatskim brendovima naišli na sljedeća tri: Marie Ame brend je koji stvara manifestacijske i energetske mirisne svijeće s posebno složenim mirisima i kristalima, dok brend Kosnica.eu stvara jedinstvene svijeće od pčelinjeg voska koje su potpuno prirodne i eko friendly, kao i one od biorazgradivog sojinog voska koje se ručno izrađuju u radionici Bijeli Glog.

 

Marie Ame – @marieeame

Jeste li ikad čuli za manifestacijske svijeće? Upravo takve – posebne i jedinstvene – izrađuje 40-godišnjakinja iz Zagreba. Marie Ame vlasnica je istoimenog brenda te se bavi ručnom izradom posebnih manifestacijskih svijeća i narukvica.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Witchy Candles & Bracelets (@marieeame)

“Moje svijeće nisu obične svijeće nego su to energetski alati za stvaranje pozitivne energije oko nekog problema. Tako da se taj problem što prije riješi, a da se vi vratite nazad u sklad s univerzumom i sa samim sobom. Kada koristite ili dobijete manifestacijsku svijeću (ili narukvicu) možete odmah osjetiti njenu pozitivnu energiju, ljubav i namjeru”, objašnjava nam Marie.

Sinergija kristala, energije, bilja, ulja, mirisa…

Osim svijeća, Marie izrađuje i druge spiritualne alate za balansiranje energije, kao što su narukvice za molitvu i mješavine posebnih bilja za kupke, sprejevi s eteričnim uljima, posebna ulja i razne sitnice za poticaj rasta osobne energije i manifestiranje snova.
Da bi izradili ove energetske svijeće potrebno je dodatno znanje o kristalima, energiji, bilju, uljima, mirisima, sinergiji i još mnogo toga. Tako da znate što s čim spojiti kako si dobili što veći, pozitivniji energetski učinak, priča nam Marie i govori kako kod njenih svijeća ništa nije slučajno, ni miris ni izgled.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Witchy Candles & Bracelets (@marieeame)

“Miris im nije slučajnost. Posebno su kombinirani mirisi da se slažu s namjerom svijeće. Kao što neki znaju, svaki miris, cvijet ili eterično ulje ima svoju namjeru i svrhu. Primjerice, miris naranče odličan je za podizanje raspoloženja, a s energetske strane, naranča se koristi u ljubavnim i poslovnim manifestacijama”, ističe Marie te dodaje kako joj mnogi od njenih kupaca govore kako im je pomalo žao zapaliti svijeću zbog njenog predivnog izgleda. Zato njene svijeće možete koristiti i samo kao ukras, no i dalje ćete osjetiti njene energetske vrijednosti – pa su posebno namijenjene osobama koje vjeruju u alternativu.

 

Viktorija Dolenec – @kosnica.eu

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

Viktorija Dolenec, 28-godišnja stručna ekonomistica energije i okoliša te coach nutricionizma cijeli život se zajedno sa svojom obitelji bavi pčelarstvom te izrađuje ukrasne svijeće od pčelinjeg voska pod nazivom ‘Bee Magic’.
“Pčelarstvo i pčele su magične. Ja sam u njihovom svijetu od rođenja, s 10 godina tata mi je dao moju košnicu za koju sam se brinula. Početkom 2000. godine u našem dućanu u Zagrebu krenuli smo s primjenom organskih stabilnih kiselina u pčelarstvu te smo o tome učili i druge pčelare. Prošle godine smo patentirali izolator matice – gdje još manje koristimo kemiju u pčelarstvu. Doslovno na prirodan način rješavamo se Varroe, nametnika koji se nalazi u skoro cijelom svijetu. Kako pčele selimo po cijeloj Hrvatskoj, tako imamo i svijetli i tamni med. Primjerice, Bilogorski Bagrem, Medljikovac Crnogorični, Cvijet Dalmacije… pa su nam, logično, i svijeće od pčelinjeg voska raznih nijansi – svjetlije i tamnije”, priča nam Viktorija te dodaje kako joj je ideja o izradi svijeća od pčelinjeg voska došla jednog ljeta dok su topili vosak koji je toliko ispunio zrak prekrasnim mirisom da ga je automatski poželjela podijeliti s drugima.
Kako su u Hrvatskoj do tada postojale samo klasične svijeće od parafina ili soje, Viktorija i njezina obitelj odlučili su ponuditi puno prihvatljiviju opciju svijeća za okoliš, ali i zdravlje –  i sve to od hrvatskih izvornih materijala.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

Jedina svijeća koja emitira negativne ione

Mirisne svijeće od pčelinjeg voska osim što su ekološki najprihvatljivije, ujedno pročišćavaju zrak u prostoriji u kojoj se zapale. Jedina je svijeća koja emitira negativne ione, prirodni je ionizator kao što je, primjerice, i lampa od himalajske soli. S ovim svijećama emitirate prirodno jaku svjetlost istog spektra svjetla kao i sunce. Posebno su korisne osobama koje imaju problema s alergijom, astmom, osjetljivostima i svima drugima koji žele biti sigurni da su u prostoriji sa što manje štetnih čestica.
Izrađivati svijeće od pčelinjeg voska zahtjeva drugačije znanje u odnosu na svijeće od parafina ili soje. Zašto je to tako?
“Zato što vosak ima najvišu točku topljenja i nama je cilj sačuvati sve što je pčela stavila u njega. Zato ga i topimo pomoću sunčevog topionika – gdje pomoću sunčeve energije skuplja pozitivnu energiju sunca. Pčelinji vosak resurs je kojeg čovjek ne može umjetno proizvesti, već ga pčela proizvodi ako ima nektara u prirodi. Otprilike pčele prelete oko 240.000 km da skupe dovoljno nektara kako bi proizvele oko 3 kg meda i da se iz toga dobije oko 0,5 kg voska za svijeće. Prilikom proizvodnje voska ne koristi se voda u tako velikim količinama, kao što je slučaj kod sojinog voska. Boja voska varira zbog vrste meda koji je bio u njemu, također boja voska se može promijeniti s vremenom, tj. postati svjetlija jer to je prirodno svojstvo pčelinjeg voska”, objašnjava Viktorija.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bee magic svijeće ~ Košnica (@kosnica.eu)

U njihovoj se ponudi uz svijeće mogu naći i svi drugi proizvodi pčela: med, pelud, propolis, matična mliječ i prirodni dodaci prehrani.
“Za kraj bih svakako savjetovala vašim čitateljima kako izabrati svijeću – nemojte paliti ono što ne biste jeli! I gledajte da vaša svijeća ima što manji negativan utjecaj na okoliš i prilikom proizvodnje i prilikom paljena same svijeće”, zaključuje naša sugovornica. 

 

Dominique Vrkljan – @bijeli.glog

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog)

Dominique Vrkljan, studentica diplomskog studija na Odjelu za Turizam i komunikacijske znanosti u Zadru, vlasnica je brenda ručno rađenih svijeća pod nazivom Bijeli Glog.
“Naše svijeće su izrađene od sojinog voska koji je biorazgradiv i eco friendly, a glavna nam je inspiracija mediteranski vrt koji okružuje našu malu radionicu. Zato su naše svijeće u ponudi isključivo odraz Mediterana i Dalmacije”, ističe Dominique.

Svijeće kao odraz Mediterana i Dalmacije

U ponudi brenda pronaći ćete ručno rađene i lijevane svijeće od eteričnih ulja lavande, ružmarina, kadulje, masline, mente, naranče i sl. Svaka svijeća je pakirana ručno u zaštitni papir i svoju kutijicu, a svakog kupca osim svijeće u pakiranju čeka malo pismo zahvale i kartica poezije.
“Izrada svijeća ne mora nužno biti težak proces ako se prije praktičnog djela dobro obavi istraživanje sirovina i materijala, tržišta, konkurencije, marketinga itd. Ako svijeće želite izraditi sa sebe, amaterski, to je uvijek zabavan proces, ima tu i pokušaja i pogrešaka i smijeha i zapravo je super za provesti vrijeme s najmilijima – osobito u ovom periodu pandemije. Profesionalna izrada je ipak nešto drugačija te ozbiljnija i zahtjevnija priča”, priča nam Dominique.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Aubépine Blanche | svijeće (@bijeli.glog)

Mirisne svijeće zaista imaju velik aromaterapeutski učinak, posebno ako se radi o mirisima koji dolaze iz prirode poput lavande, kamilice, mente, naranče i sl.
Za amatersku izradu praktički možete iskoristiti što god nađete u kuhinji, a da vam više ne treba za kuhanje, tipa lončići u kojima ćete topiti vosak, pribor za miješanje, posude koje su otporne na vrućinu u kojima ćete u konačnici izraditi svoje homemade svjećice, priča nam Dominique. “Profesionalno naravno ovisi o tome koliko i kako želite izrađivati, od opreme su to uglavnom lab oprema poput pipeta, lijevaka, posudica i bočica za ulja, staklo otporno na vatru odnosno visoke temp, digitalne vage, staklene miješalice, naravno fitilji, vosak, eterična ili mirisna ulja ukoliko želite raditi mirisne svijeće.”

Pročitajte još...

Opasni užitak: Jeste li znali da mirisne svijeće mogu biti toksične?

Ima li veće relaksacije i ljepšeg ugođaja od tople kupke i puno mirisnih svijeća svuda po kupaonici. Nažalost, taj naoko romantičan i opuštajući ritual u sebi skriva potencijalno kancerogene tvari i opasnost po vaše zdravlje

Iskoristimo svih svojih pet osjetila da smanjimo stres, strah i tjeskobu

Znanstvenici su istražujući stres i njegov utjecaj na naš život došli do spoznaje da nam sav stres stiže preko pet osjetila koje imamo. Stoga predlažu da osjetila iskoristimo u suprotnom pravcu, kako bi smanjili pritiske na što manju razinu

Horoskop: Rituali za samopomoć krojeni prema svakom znaku zodijaka

Pronađite jednostavnu wellness naviku usklađenu s vašim sunčevim znakom (ili mjesečevim znakom koji vlada vašim emocionalnim svijetom) i saznajte zašto ćete se dodavanjem ovih aktivnosti u svakodnevicu osjećati bolje iznutra

Lekcija za dug život: Kako poboljšati kvalitetu zraka u svom domu

Donosimo vam 10 ideja za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom, bez obzira imate li vi ili netko u vašem domu alergiju ili uvjeti okoliša na otvorenom uzrokuju lošu kvalitetu zraka unutra

Povezano

IN MEMORIAM: Antun Masle – autoritet nepodnošljive lakoće pisanja

Antun Masle, Nino kako smo ga svi zvali, bio je točno onakav kako sam kao dijete zamišljala pravog novinara; visok, markatan, pravi frajer… Pomalo mističan i beskrajno topao… Škrt na riječima kad je trebalo pričati, a pisati je vraški znao; tu su riječi itekako imale smisao...

Teleportacija je moguća: Uz ove influencere odletjet ćete na more u roku keks

Pravi odmor za oči i hlad za dušu omogućit će vam naši influenceri u čijim reelsima možete uživati u moru i ljetu kao da ih upravo proživljavate s njima. U nastavku pogledajte  na što smo mislili

Hrvatske ilustratorice čiji će vas crteži nasmijati, ali i motivirati na akciju!

Hrvatske ilustratorice Maja Tomljanović i Lora Vran otkrile su nam u čemu pronalaze inspiraciju i koju poruku šalju njihove ilustracije, koje su iznimno cijenjene i u svijetu

Trag u beskraju: Prije četiri godine nas je napustio Oliver Dragojević

Svi su voljeli Olivera, njegove pjesme, kao i njegovu toplinu i emocije koje su izvirale iz njegovih interpretacija

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime