Utorak, 26 ožujka, 2024

Bez strogih epidemioloških mjera: Slovenska su skijališta i ove godine hit!

Iako još uvijek nema snijega s nestrpljenjem očekujemo sredinu prosinca, kada većina skijališta otvara ski sezonu. Svi koji su rezervirali skijanje u Sloveniji, i oni koji to još planiraju učiniti, trebaju se pridržavati određenih epidemioloških mjera

Još krajem srpnja krenule su prve rezervacije za skijanja u hrvatskim turističkim agencijama, kada su termini i najjeftiniji zbog ranog bookinga.Do kraja rujna, pretpostavlja se, većina od planiranih cca 120.000 skijaša rezervirala je svoje željene ski destinacije u zemljama koje su tradicionalno najpopularnije među Hrvatima: Sloveniji, Austriji, Francuskoj, Italiji i BiH. No, ako se još niste odlučili gdje ćete ne skijanje, susjedna Slovenija je odličan izbor.

Nema razloga za brigu zbog potencijalnog zatvaranja skijališta

Turistički djelatnici poručuju kako razloga za brigu zbog potencijalnog zatvaranja skijališta nema te da mogu biti mirni svi koji imaju COVID potvrde, odnosno oni koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili imaju negativan test.

“Zasad nema epidemioloških ograničenja na slovenskim skijalištima, osim PCT-a i nošenja maske. Sve informacije nalaze se i na našoj web stranici pod karticom Covid, no ne očekujemo nikakve probleme. Naime, iskustvo iz vremena pandemije pokazalo je da postoji minimalan rizik od izbijanja infekcija na skijaškim stazama. U posljednjih godinu dana nismo zabilježili niti jednu infekciju uzrokovanu prijevozom žičarom ili skijanjem. U restoranima ili smještajnim objektima koji su brzo izolirani dogodili su se izolirani slučajevi”, objašnjava nam Marko Lenarčič iz Slovenia Outdoora.

Tradicionalno, Rogla i Kranjska Gora najpopularnija su skijališta među hrvatskim gostima, a odmah iza njih slijede Krvavec i Mariborsko Pohorje, jer su nam i destinacijski najbliži!

Skijanje i zimski praznici u Austriji: Ovih se mjera trebate pridržavati

Nema većih ograničenja na skijalištima

S obzirom da većinu od oko 120.000 skijaša koji će ove godine tradicionalno pohoditi europska skijališta, čine Zagrepčani i stanovnici Zagrebačke okolice, ne čudi da je Slovenija iz više razloga najomiljenija ski destinacija. Iako se, kako nam objašnjava Lenarčić, u sljedećih 10 dana očekuju pripreme novih higijenskih uputa na skijalištima u Sloveniji, one će biti slične kao i austrijske – dakle bez značajnih ograničenja.

“Zaštitne maske (kirurške ili FFP2) bit će obvezne, a obvezan će biti i PCT. Ugostitelji i hotelijeri imat će ista pravila kao i sektor turizma. Tako neće postojati ni ograničenje kapaciteta za žičare”, kaže nam Lenarčić te najavljuje kako svi veći centri najavljuju otvaranje ski sezone sredinom prosinca!

TOP 3 SLOVENSKA SKIJALIŠTA – OMILJENA MEĐU HRVATIMA

1/ Rogla

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rogla Ski Patrol (@skipatrol_rogla)

2/ Kranjska Gora

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

3/ Krvavec 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RTC Krvavec (@rtckrvavec)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime