Utorak, 23 srpnja, 2024

Đir po otoku: Lošinj je idealna destinacije tijekom cijele godine

Iako većinom omiljeno ljetno odredište, Lošinj i u hladnijim mjesecima pruža brojne sadržaje. Donosimo vam pregled odredišta koje na Lošinju možete posjetiti u svim godišnjim dobima

Otok Lošinj je otok na Kvarneru čije su priodne ljepote nezaobilazni dio svakog posjetitelja. Borova šuma i brojne uvale s prekrasnim pogledom i čistim morem većinu posjetitelja privlače u toplijim mjesecima godine. Iako većinom omiljeno ljetno odredište, Lošinj i u hladnijim mjesecima pruža brojne sadržaje. Donosimo vam pregled odredišta koje na Lošinju možete posjetiti u svim godišnjim dobima. 1/ Institut Plavi svijet 

Institut Plavi svijet nalazi se u samom centru Velog Lošinja. Institut Plavi svijet kao osnovni cilj ima istraživanje i zaštita mora i organizama koji u njemu žive, a u njegovim se prostorijama mogu vidjeti razne izložbe vezane uz morski život. Institut organizira razne edukacije te događanja i aktivnosti za djecu.

 

2/ Valdarke

U blizini Malog Lošinja, nalazi se plaža Valdarke. Karakteriziraju ju očaravajuća priroda i visoki borovi koji u vrućim ljetnim danima čuvaju od sunca, a u zimskim mjesecima pruža predivan pogled. Uvala je zaklonjena tako da nautičarima pruža dobro sklonište.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sara Juriks (@sarajuriks)

3/ Veli Lošinj

Veli Lošinj je malo naselje u sastavu grada Mali Lošinj. Drugo je mjesto po veličini na Lošinju, a smješten je na južnom dijelu otoka. Iako malo mjesto, Veli Lošinj pruža predivne poglede, a u mjestu je užitak i popiti kavu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gabriela Maria (@ga_ma_ra)

4/ Srebrna i Zlatna uvala

Srebrna i Zlatna uvala nalaze se u blizini Malog Lošinja. Uz plaže se nalaze borove šume, idealne su za kupanje u ljetnim mjesecima, dok u zimskim mjesecima pružaju predivan pogled na more uz karakteristične mirise otoka. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zarko Barlovic (@buljda)

5/ Mali Lošinj

Mali Lošinj je mali kvarnerski grad, administrativno središte otoka Lošinja. Kao i Veli Lošinj, nalazi se na južnoj strani otoka. Mali Lošinj nudi brojne sadržaje i ljeti i zimi, a poseban je doživljaj izvan turističke sezone popiti kavu na rivi.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gribouille en vadrouille (@gribouilleontheroad)

6/ Miomirisni otočki vrt

Miomirisni otočki vrt je rasadnik otočnog ljekovitog bilja u Malom Lošinju. U vrtu raste preko 250 vrsta samoniklog mirisnog bilja koje oplemenjuje lošinjsko-cresko otočje. Vrtna biljna staništa uokviruju kameni suhozidi, a iz vrta se pruža prekrasan pogled na najljepše lošinjske uvale pa sve do planine Velebit. Vrt se može razgledati uz stručno vodstvo, a u njemu se mogu kušati domaći prehrambeni proizvodi.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Vanessa Maccan (@vanessamaccan)

7/ Tematski vidikovac Providenca

Tematski vidikovac Providenca objedinjuje 300m dugu poučnu stazu i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Ova poučna staza svakom posjetitelju ostavlja dublji dojam o otocima koji se vide sa samog vidikovca, a na 28 interpretacijskih ploča s fotografijama i tekstom prikazuje svaki otok onakvim kakav uistinu jest.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alan Grubelić (@alangrubelic)

8/ Artatore

Artatore je uvala i naselje od Malog Lošinja udaljena oko 7 kilometara. Također na južnoj strani otoka, Artatore ljeti nudi nekoliko plaža, a zimi pruža pogled na more u kojem je teško ne uživati. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Matte Belli (@maverikts)

9/ Muzej Apoksiomena

Muzej Apoksiomena je jedinstvena kulturna pojava na Kvarneru. Muzej je posvećen jednom eksponatu i priča priču o legendarnom Apoksiomenu, sportašu prekrasnih proporcija. Skulptura Apoksiomena je ambasador povijesti koji svjedoči o događajima iz vremena republikanskog i carskog Rima, a predstavlja i kontinuitet pomorskih i društvenih veza i odnosa od prapovijesnih dana.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Museum of Apoxyomenos / Muzej Apoksiomena (@museumofapoxyomenos)

10/ Čikat

Čikat je jedna od brojnih lošinjskih uvala, također u blizini Malog Lošinja. Uvala je pogodna luka za nautičare, omiljeno ljetno kupalište i zimsko šetalište, a odavno je i sportsko središte Malog Lošinja. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Beautiful Croatia ® (@beautifulcroatia)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime