Ponedjeljak, 8 travnja, 2024

Dva hrvatska bisera uvrštena u top destinacije za obiteljska putovanja

Nagrađivani američki portal namijenjen očevima i obiteljski orijentiran napravio je listu od TOP 50 destinacija koje bi svaka obitelj trebala posjetiti barem jednom za života. Na njoj su se na vrlo visokim mjestima našla i dva hrvatska nacionalna parka!

Postoje brojne predivne lokacije na koje možemo otputovati kao obitelj i koje bi trebali posjetiti barem jednom u životu. A neka su mjesta posebno očaravajuća ako ih posjetite s djecom!Naime, obiteljska putovanja jedan su od izvrsnih načina za međusobno zbližavanje, ali i upoznavanje sebe i svijeta. Da je Hrvatska posebno omiljena obiteljska destinacija to već znamo, no uvijek nas veseli kada neki renomirani časopis posebno istakne naše ljepote.

Plitvice ispred razvikanog Gardalanda!

Ovaj put radi se o Fathermag.com – američkom lifestyle portalu namijenjenom očevima, koji je obiteljski orijentiran. Nedavno su objavili listu TOP 50 destinacija za obitelj i na njoj su se našle dvije destinacije iz Hrvatske – Plitvice na visokom 4. mjestu (ispred razvikanog Gardalanda) te slapovi Krke na 22. mjestu!

Mi smo, pak, izdvojili 10 europskih destinacija koje Fathermag.com proporuča za posjet s obitelji, a koje smo i mi stavili na listu želja za posjetiti ih!

1/ Disneyland, Pariz, Francuska

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Where Magic Gets Real ✨ (@disneylandparis)

‘Vrijeme je za snove’ – moto je Disneylanda u Francuskoj. Ovo mjesto pravi je odraz bajke za cijelu obitelj. Disneyland je pun uzbudljivih atrakcija, bilo da letite na tepihu, ili istražujete labirint Alice Curious, ili se nalazite s piratima, ili…

2/ NP Plitvice, Hrvatska

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

Mi u Hrvatskoj dobro znamo koliko su Plitvice prelijepe i često ih pohodimo sa svojom obitelji. Plitvice su savršen poziv za bijeg u prirodu. Nije čudo što su baš Plitvička jezera uvrštena u UNESCO-vu svjetsku baštinu. 

3/ Gardaland, Italija

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ɢᴀʀᴅᴀʟᴀɴᴅ ᴘᴀʀᴋ ꜰᴀɴᴘᴀɢᴇ (@gardalandparkfanpage)

Gardaland, park smješten blizu Verone, poznat je i u svijetu po brojnim fantastičnim vožnjama za djecu svih uzrasta, ali i uzbudljivim aktivnostima za sve željne avanture. 

4/ Oceanario De Lisboa, Lisabon, Portugal

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Oceanário de Lisboa (@oceanariodelisboa)

Koga god je lako oduševiti morskim svijetom, onda je ovo mjesto za posjetiti. Veliki akvarij podijeljen je u pet dijelova: jedan velik spremnik vode okružen sa četiri manja od kojih svaki predstavlja određeno morsko stanište. A morski psi, vidre, morske ptice, stotine vrste riba i morskih biljaka plivaju slobodno oko vas…  

5/ Puy du Fou, Les Epesses, Francuska

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Puy du Fou (@puydufou)

Puy du Fou-Les Epesses je jedinstvena lokacija za parove, prijatelje i obitelj s djecom. Velik vrt koji nudi brojne avanture za posjetitelje gdje se možete diviti povijesti, prirodi i uživati u autentičnim pričama. 

6/ Portaventura World, Tarragona, Španjolska 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by PortAventura World (@portaventuraoficial)

PortAventura u Cataloniji jedan je od najpoznatijih parkova u Španjolskoj i u Europi. Sa 6 tematskih područja oduševit će i velike i male toliko da požele istraživati sve – danima. Park je bogat raznim sadržajima za obitelj, ljubitelje vode, one željne adrenalinskih vožnji, ali i ljubitelje vozila. 

7/ Pairi Daiza, Brugelette, Belgija

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pairi Daiza (@pairidaizaofficial)

Pairi Daiza, u kraljevstvu Ganeshe, koji se često naziva najomiljenijim belgijskim zoološkim vrtom jedno je od najboljih mjesta za ljubitelje životinja, mjesto pretvoreno u minijaturni svijet veličine 55 hektara – podijeljen na 8 podsvijeta, svaki sa svojom faunom i florom. Idealan je za djecu koja vole promatrati i istraživati životinjski svijet u njihovom naoko prirodnom okruženju. 

8/ NP Krka, Hrvatska

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Krka National Park (@krkanationalpark)

Svatko tko barem jednom nije posjetio Krku može žaliti zbog toga. Možda ovaj park nije toliko poznat kao Plitvička jezera, ali zasigurno nećete biti manje oduševljeni. Uživanje u predivnoj vodi, slapovima, staroj mlinici, vožnja brodom… samo su neke od stvari koje možete isprobati. 

9/ Europa park, Rust, Njemačka

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Europa-Park (@europapark)

Tematski park ‘Europa park’ nalazi se u mjestu Rust u Njemačkoj, a svake godine privlači sve veći broj posjetitelja diljem svijeta. Smatra se jednim od najljepše uređenih tematskih parkova u Europi, a oduševljava svojim aktivnostima i događanjima tijekom cijele godine.

10/ Cinque Terre, Italija

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cinque Terre Italy (@cinqueterreitaly)

Jedan od najljepših gradova u Europi, pravi je spoj avanture na otvorenom, kulture i plaža. Zasigurno ćete se zaljubiti u šarmatni ugođaj koje vam nudi ovo mjesto, a uživati možete u laganom planiranju, vožnji brodom, lokalnoj hrani i drugim morskim avanturama. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime