Srijeda, 3 srpnja, 2024

Putovanja u 2022. godini: 10 prijedloga za savršen odmor nakon pandemije

Ako će sve biti usklađeno s mjerama, i ako će se pandemija postupno smanjivati, nadolazeća godina mogla bi biti godina za ostvarivanje putovanja iz snova. Pola problema može predstavljati dvojba kamo ići, a druga polovica koju je potrebno 'riješiti' jest - dobra organizacija

Jedna od najvažniji lekcija koju smo naučili iz iskustva s pandemijom jest ta da je život u potpunosti nepredvidiv i da se sve može dogoditi. U nadi da je ovo posljednja velika pandemija – pitamo se što nam život donosi dalje. Tijekom pandemija koronavirusa putovanja su se otkazivala i odgađala, ali neki su zaista shvatili da je život prekratak da bi odgađali snove. Stoga, ako smo putovanja ikad i stavljali u ‘ladicu’ – ‘jednog dana’, tijekom ove situacije mnogima su postala ‘što je prije moguće’!

Hoće li sljedeća godina biti – godina putovanja iz snova?

Ako će sve biti usklađeno s mjerama, i ako će se pandemija postupno smanjivati, nadolazeća godina mogla bi biti godina za ostvarivanje putovanja iz snova. Pola problema može predstavljati dilema kamo ići, a druga polovica koju je potrebno ‘riješiti’ jest – dobra organizacija. 

No, krenimo s top 10 putovanja kojima mnogi turistički djelatnici predviđaju ‘zvjezdane trenutke’ u sljedećoj godini!

Safari u Africi

Promatranje divljih životinja zasigurno je nešto što bi se svima svidjelo. Ističemo putovanja u Keniju, Tanzaniju, no ako u Afriku idete samo jednom, istražili smo i odlučili se za favorit opciju, a to je kombinacija Južne Afrike i Bocvane. Želite li putovanje na ‘crni kontinent’ učiniti najboljim bez obzira na odredište, obavezno biste trebali razmisliti o kvalitetnoj putničkoj agenciji. Potražite najbolje ocijenjene agencije – s kvalitetnim iskustvom.

Turska, Grčka ili Sardinija: biciklizam i krstarenje

Uživate li u bicikliranju, koje je zapravo izvrstan način da vidite mjesto savršenim tempom – zašto ga ne biste kombinirali s luksuznim jedrenjem? Odlučite li putovati na grčke otoke, talijanski otok Sardiniju ili u egzotičnu Tursku – biciklistički izlet na malom brodu u funkciji pokretnog hotela svakako je preporučljiv.

Čarobni biseri: 7 skrivenih mjesta u Europi koja oduzimaju dah od ljepote

Skijanje na Dolomitima

Najveće nije uvijek najbolje, ali kada je riječ o skijanju – veličina je bitna! Dolomiti u Italiji čine jednu od najboljih svjetskih regija za skijanje. Razne skijaške staze i sportski centri ujedinjeni su u više od tisuću kilometara skijališta različitih razina. Sustav viđen na ovoj lokaciji, ne samo da povezuje pitoreskne gradove nego su talijanski Dolomiti uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine koju mnogi smatraju najljepšim planinama na zemlji.

Skijašku infrastrukturu regije ujedinjuje, primjerice, jedinstveni Dolomit Superski. Mnogo hotela s raznim zvjezdicama, skijališta raznih razina i druge mogućnosti čine ovu lokaciju favoritom kada je riječ o najboljem skijaškom odmoru. 

Prirodna čuda Južne Amerike

Vlasnici kompanije Explore pokrenuli su vlastiti biznis ne bi li predstavili krajolike, aktivnosti, gastronomiju Južne Amerike, a u posljednjih nekoliko desetljeća njihova ponuda se proširila i na Argentinu, Boliviju i Peru. U svakom slučaju, naglasak je na avanture na otvorenom, degustaciju domaće kuhinje i vina.

Svaki Explore objekt nudi velik izbor poludnevnih i cjelodnevnih organiziranih izleta koji uključuju pješačenje, biciklizam, jahanje i brojne druge dnevne ponude. Kao što im ime govori, njihova ideja je istražiti neka od najljepših mjesta na zemlji. 

Krstarenje s polarnom ekspedicijom

Putovanje života – tako bismo sasvim sigurno opisali putovanje na Antarktiku, gdje možete svjedočiti nevjerojatno oblikovanim ledenim plohama, santama leda, susretu s pingvinima… No ovakva je mjesta jako važno dobro isplanirati i osmisliti putovanje uz kvalitetnu pratnju. Primjerice, ugledna francuska kompanija specijalizirana za ekspedicijska krstarenja Ponant je jedan od najboljih europskih izbora. 

10 najluksuznijih putovanja vlakom na svijetu

Luksuzna putovanja vlakom

Tvrtka koja je ranije bila poznata kao Orient-Express, promijenila je ime u Belmond, no veličanstvenost poznatih vlakova nije se promijenila. Ovi vlakovi su savršen uvod u bilo koje putovanje, s privatnim opremljenim kabinama, nevjerojatnom ponudom hrane i pića te stručnim razgledavanjem na putu. Vrhunac luksuza tvrtke je Royal Scotsman s ponudom najvećih i najelegantnijih soba uz višednevno razgledavanje Škotske. 

Toskana, Burgundija, Provansa: biciklizam

Ljubitelji biciklizma od početka pandemije sasvim sigurno maštaju o klasičnim epskim odredištima, a to su upravo ove talijanske i francuske regije.
Od stručnih vodiča do VIP doživljaja tijekom putovanja, što uključuje posjete vrhunskim vinarijama koje nisu otvorene za javnost, razni privatni obilasci muzeja do pažljivo planirane rute s maksimalnim užitkom uz što manje prometnih gužva – sve to nude brojne turističke agencije – na vama je samo da pronađete ono što vam najviše odgovara.

Maštamo… o najljepšim mjestima za pješačenje i bicikliranje

Golf na britanskim otocima

Ako ste ljubitelj golfa, u tome slučaju razmotrite opciju putovanja u Škotsku i Irsku. Postoje brojni turoperatori koji mogu zadovoljiti sve vaše potrebe,poput primjerice Perry Golf ili Garmany Golf – koji imaju jako dobru reputaciju, s time da Haversham & Baker organiziraju putovanje na britanske otoke i Španjolsku. Haversham & Baker svako putovanje započinju razgovorom s klijentom i putovanje grade na temelju preferencija i budžeta. 

Skijanje u Japanu

Hrana, kultura, skijanje… tek je djelić onoga u čemu možete uživati u Japanu. Skijanje u Japanu doživjelo je popularnost netom prije pandemije. Akop vas intrigira ovaj prijedlog, napominjemo kako njihova skijaška sezona počinje otprilike mjesec dana prije naše. Dakle, pakirajte se i krećite! 🙂

Italija

Što god da poželite i preferirate – u Italiji ćete sasvim sigurno pronaći. Ne čudi stoga što je upravo u pandemiji, iako je na početku upravo ova zemlja najviše stradala od koronavirusa, rođena ljubav mnogih zaljubljenika u putovanja upravo prema Italiji. Izbor je prevelik da bismo ga navodili – stoga, shodno vašim željama – našu susjednu zemlju možete posjetiti kad god želite!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime