Subota, 23 ožujka, 2024

Ovog ljeta otkrijte najljepša hrvatska kina – pod zvijezdama!

Osim što gledate filmove na zanimljivim lokacijama, cijena ulaznice je niža od velikih kino dvorana, a u većinu možete sami donijeti grickalice i piće te dovesti čak i svoje ljubimce

Odlazak u kino mnogima je jedna od omiljenih aktivnosti. Kina na otvorenome idealan su način za malo drugačije provođenje večeri. Umjesto odlaska, recimo, u restorane i kafiće, jednu večer otiđite u kino na otvorenom i uživajte u filmovima pod zvjezdanim nebom. 



Hrvatska ima dobra izbor ljetnih kina, a neka od njih se nalaze u zidinama, u blizini mora, u parkovima, pa čak i u vinogradu! Osim što gledate filmove na zanimljivim lokacijama, cijena ulaznice je niža od velikih kino dvorana, a u većinu možete sami donijeti grickalice i piće te dovesti čak i kućne ljubimce.

Donosimo popis kina na otvorenom u kojima jedva čekamo pogledati neki od filmova!

Dubrovnik – Ljetno kino Slavica i Kino Jadran

U Dubrovniku na čak dvije adrese možete uživati u kinu na otvorenom. Kino Slavica i Kino Jadran imaju projekcije skoro svakodnevno. Svi filmovi su aktualni i novi, a uz američku produkciju prikazuju se i filmovi iz cijelog svijeta. Uz filmove za odrasle, dostupne su i projekcije za djecu. Kino Slavica se nalazi u povijesnom vrtu na Boninovu, a uz filmske projekcije održavaju se i specijalizirane revije te festivalski programi. Kino Jadran je jedinstveno ljetno kino jer se nalazi unutar zidina, a otvoreno je od početka lipnja do kraja rujna. 

Bol na Braču – Kino Mediteran Bol

Kino na Bolu je prvo digitalno kino i projekt je Kina Mediteran. Otvoreno je od 2012. godine i nekoliko puta tjedno ima projekcije. Ono što je zanimljivo jest to da ovo kino radi tijekom cijele godine. Filmovi koji se prikazuju su aktualani, a dostupni su i sinkronizirani filmovi za djecu. Cijena ulaznice je 30 kn, dok je 25 kn za nezavisne filmove. 

 

Split – Ljetno kino Bačvice

Ljetno kino Bačvice otvoreno je davne 1956. godine, a i dan danas se za projekcije traži karta više. Često ćete vidjeti kako ljudi gledaju filmove ležeći na ručniku na plaži ili dok sjede na zidićima u okolici. Filmovi su aktualni, ali održavaju se i projekcija europskih filmova i dječjih. 

Kino Istra

Kino Istra donosi filmove diljem Istre u sva mjesta koja nemaju aktivno kino ili redoviti kino program. Tako možete uživati u gledanju filmova u vinogradima, ali i pokraj dvoraca… S obzirom da se kino seli, provjerite gdje se nalazi u tjednu kada ste vi u Istri. Izbor filmova je raznolik te ima podjednako filmova za odrasle i djecu. Ako želite pogledati neki od filmova, to je moguće napraviti i online zbog trenutne situacije s pandemijom. 

 

Zagreb – Ljetna pozornica Tuškanac

Ljetna pozornica Tuškanac dobro je poznato mjesto svima koji ljeta provode u Zagrebu. Projekcije su gotovo svakodnevno, a dostupni su razni filmovi europskih i svjetskih kinografija. U kino je dopušteno dovoditi ljubimce, a cijena ulaznica je između 20 i 30 kn.

 

Naslovna fotografija: Ljetno kino SLavica – Kinematografi Dubrvnik

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime