Petak, 22 ožujka, 2024

Traveller Review Awards 2021.: Hrvatska na listi top 5 najnagrađivanijih zemalja

Najgostoljubivija mjesta u Hrvatskoj prema recenzijama putnika raširena su po cijeloj zemlji, od predivnih plaža i predaha u prirodi do malih i srednjih gradova koji nude mnogo kulturnih sadržaja. Na vrhu popisa nalazi se Selište Drezničko u Karlovačkoj županiji

Booking.com objavio je da će podijeliti više od milijun nagrada Traveller Review Awards za 2021. godinu, odajući tako priznanje partnerima iz 220 zemalja i teritorija koji su putnicima pružili nezaboravna iskustva, bilo da su rezervirali smještaj, unajmili automobil ili taksi iz/do zračne luke.“Kako se sve manje i sve rjeđe putovalo, svako je putovanje putnicima značilo više nego inače i postalo je još važnije naglasiti tu izvanrednu uslugu i gostoljubivost koju su dobitnici nagrade Traveller Review Award pokazali u ovoj neobičnoj godini”, izjavio je Arjan Dijk, SVP i direktor marketinga u Booking.com-u.
Među njima je i
52.992 smještaja iz Hrvatske, čime je naša zemlja smještena među top 5 najnagrađivanijih zemalja svijeta iza Italije (151.801), Španjolske (81.341), Francuske (77.687) i Njemačke (63.829)!

Ključne karakteristike izvrsnog boravka
Ova nagrada otkrivaju i da hrvatski putnici najviše cijene osoblje, čistoću i lokaciju prilikom ocjenjivanja objekata. Ove preferencije odgovaraju i svjetskim trendovima. Budući da korisnici sve više paze na zdravlje i higijenu, dobitnici nagrade imali su u prosjeku 17% višu ocjenu u odnosu na prosjek ocjena za čistoću kod objekata koji nisu osvojili nagradu, što znači da je upravo to glavni razlikovni faktor za bolju dobrodošlicu.

Najgostoljubivija mjesta u Hrvatskoj 
Najgostoljubivija mjesta u Hrvatskoj prema recenzijama putnika raširena su po cijeloj zemlji, od predivnih plaža i predaha u prirodi do malih i srednjih gradova koji nude mnogo kulturnih sadržaja. Na vrhu popisa, s najvećim postotkom dobitnika među objektima koji su ispunili kriterije nalazi se Selište Drezničko u Karlovačkoj županiji, a zatim slijede Grabovac (Karlovačka županija), Jezerce (Ličko-senjska županija), Korenica (Ličko-senjska županija), Slunj (Karlovačka županija), Smoljanac (Ličko-senjska županija), Otočac (Ličko-senjska županija), Skradin (Šibensko-kninska županija) i Karlovac (Karlovačka županija).

Kuće za odmor, apartmani i jedinstveni smještaj – favoriti među putnicima
Dok hoteli ostaju druga najnagrađivanija vrsta smještaja u svijetu za 2021. godinu, četvrtu godinu zaredom četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještaja na svijetu čine jedinstveni smještajni objekti: apartmani (484.243), hoteli (175.748), vikendice (123.145), privatni smještaj (94.003), smještaji s doručkom (78.903). Najnagrađivanije vrste smještaja u Hrvatskoj za 2021. uključuju apartmane, kuće za odmor, vile i hotele. 

Smještaji s doručkom, smještaji na farmi, ladanjske kuće, prenoćišta i privatni smještaji činili su većinu najgostoljubivijih vrsta smještaja u svijetu, pokazujući koliko su putnicima nezaboravni boravci u jedinstvenim smještajnim objektima. Budući da alternativni smještajni objekti čine 30% svih novih rezervacija u trećem tromjesečju 2020. godine, Booking.com se ponosi svojom velikom ponudom jedinstvenih smještajnih objekata koji putnicima nude vrhunsku uslugu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime