Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Donosimo popis najpopularnijih emojija u 2023. Koji su vaši?

Predstavljajući 10 najpopularnijih emoji znakova za 2023., alat za analizu i društvenu inteligenciju Meltwater dijeli svoja otkrića o omiljenim licima na društvenim mrežama

Emojiji ili emotikoni svakodnevna su značajka naših poruka. Čini se da su smijeh i ljubav prednjačili u 2023., a relevantni emojiji postali su najpopularniji ove godine. Od 3782 emotikona kompatibilna s Unicodeom dostupnih od rujna 2023., 10 se pokazalo kao najkorišteniji ove godine. Predstavljajući 10 najpopularnijih emoji znakova za 2023., alat za analizu i društvenu inteligenciju Meltwater dijeli svoja otkrića o omiljenim licima na društvenim mrežama prema broju korištenih između 1. siječnja i 30. studenog 2023. Mjereno na 12 platformi uključujući Instagram i Twitter, rezultati pokazuju da se čini da je humor bio najjača pokretačka snaga za korištenje emotikona.Tko je na vrhu liste?

Na vrhu liste nalazi se ‘lice sa suzama radosnicama’ ili 😂, s 254 milijuna spominjanja na društvenim mrežama, često najpopularniji među milenijalcima. Slijedi ga ‘glasno uplakano lice’ 😭, s 208 milijuna spominjanja, favorit generacije Z. Naposljetku, emoji ‘kotrljajući se po podu smijući se’, ili 🤣, zauzima treće mjesto sa 128 milijuna spominjanja. Za razliku od druga dva, ‘glasno uplakano lice’ često se koristi za izražavanje tuge i iscrpljenosti, kao i radosti i čina plača od smijeha.

Dok najpopularniji emojiji mogu varirati od godine do godine, poredak pokazuje masovnu upotrebu emotikona povezanih s ljubavlju i strašću, s ‘crvenim srcem’ na četvrtom mjestu u prvih 10. emoji ‘vatre’ nalazi se na petom mjestu, što je bez sumnje rezultat njegove sve popularnije upotrebe kao komplimenta za nečiji modni smisao, talent ili opću izvrsnost. Slijede ‘nasmiješeno lice s očima u obliku srca’ i ‘nasmiješeno lice sa srcima’ na sedmom i osmom mjestu. Ovi emojiji bili su posebno popularni na Valentinovo, s crvenim srcem koje je prednjačilo – iz očitih razloga.

Kontroverza oko gorućih emotikona

Meltwater se također pozabavio porastom upotrebe emotikona vatre 26. listopada, incidentom koji ga je izbacio na treće mjesto na listi. Prema alatu za društvenu inteligenciju, do porasta je očito došlo zbog Bitcoin spama, kopiranog i zalijepljenog na X (bivši Twitter) “vjerojatno od strane botova”.

Ipak, vatreni emoji zauzeo je prvo mjesto na Pinterestu, Twitchu i Instagramu, gdje je i dalje nevjerojatno popularan u komentarima i live chatovima. Na Twitteru, Redditu i Facebooku, međutim, emotikoni pričaju drugačiju priču, a emotikon ‘lice sa suzama radosnicama’ postaje najpopularniji.

Često korišteni za isticanje strasti ili interesa za određenu temu, Meltwater ističe da su najčešće korišteni emojiji na Pinterestu — crveno srce ❤️, iskrice ✨, nasmiješeno lice s očima u obliku srca 😍 i vatra 🔥 — bili povezani s izrazima poput “Ti” svidjet će mi se ovo” i “Sviđa mi se ova ideja!”. Donosimo cijeli popis.

1) 😂 Lice sa suzama radosnicama

2) 😭 Glasno uplakano lice

3) 🤣 Valjati se po podu od smijeha

4) ❤️ Crveno srce

5) 🔥 Vatra

6) 🙏 Sklopljenih ruku

7) 😍 Nasmiješeno lice s očima u obliku srca

8) 🥰 Nasmiješeno lice sa srcima

9) ✨ Iskrice

10) 😊 Nasmiješeno lice s nasmijanim očima

Je li netko od vaših favorita dospio na popis?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime